SWEETSTORY - TIP PENYUSUAN SUSU IBU

Kunyit&halia

Kunyit dan haliaku yang beru bertunas…sukanyaaa

image

Semoga membesar dan berbakti..target nak makan bulan puasa nanti..kihkihkih

image

Ini pula pokok kendondong …hari tu gimik..habis gugur daun..ni dah  bertunas semula
Syukur

Sejujurnya
Aku suka dog
Dog ada yang cute ada yang kurang…
Dog ni dia ‘bijak’ kalau dibandingkan dengan Cibi
Tetapi aku tak kisah pun aku tak boleh sentuh dog..aku tak teringin pun nak sentuh dia…
Cibi yang aku mandikan tu pun aku tak suka sentuh..mentelah dog yang tah sapa-sapa mandikan itu…

Aku selalu cakap kat anak aku..

Mummy lagi suka dog jika dibandingkan dengan cat..tetapi kita orang Islam tak boleh kawan dengan dog sama macam kita kawan dengan cat…tetapi tetapi kalau dog itu berada di dalam kesusahan..sakit…didera…kita kena tolong dog tu…kita boleh bagi makanan kepada dog tapi kita tak perlu sentuh..peluk dia…letakkan makanan dan panggil dia suruh makan…
Kita tak boleh dera dog..tak boleh marah-marah dia
Kita kena suka dia macam kita suka cat..cumaaa kita kena ingat dog tu kita tak perlu sentuh jika tidak ada sebab…

Aku marah tau sapa sapa yang kata orang Islam tak sayang dog! Anjing dan babi tu tak dak salah pun..ingat tu haiwan-haiwan itu pun makhluk Allah juga..

Maaflah ya..aku tak faham konsep event sentuh anjing tu yaaa…ai is kolot..the very the!

Tetiba teringat kat anjing comel mak cik iida tokey shiseido tu

Awai awai lagi aku habaq kat mak cik iida…
Inu ga suki desukedo…demo nee obacyan…isuramu kyoto ha…bla bla bla bla bla…

3 jam cerita tentang anjing dan babi..mak cik iida pun faham
Maka kalau dak anjing dia tu gedik gedik nak ngendeng kat aku dia cakap kat anjing dia

No no…taknak kacau kakak fid(tetiba aku jadi kakak kepada dak hanjen tuuu)…say hai sudah..lepaih tu pi main kat belakang!

Hahaha
So tiap kali aku pi kedai dia dak anjen tu kodek kodek ekoq dia dan akan bergerak ke belakang kaunter..kehkehkeh..

Roti bawang putih berkeju

Kemain namanyaaa..

Bahan-bahan:
Roti gerdenia atau yang setarafnya..(roti sandwich etc)
Bawang putih dicencang(i guna tupperware turbo chopper) – 1labu bawang
Cheese..tak kisahlah cheddar ..mozarella ke mix ke..slice cheese ke..

Cara-cara:
Tabur bawang putih atas roti then tabur cheese
Bakar 7 minit
Siap
Ngap

image

Sesuai dimakan pagi dzn petang serta malam hahaha
Bagus untuk kanak-kanak ysng kurang sihat juga..

Related Posts with Thumbnails



Photobucket
exabytes.com.my VPS Forex

Loading

PENAFIAN

Yuitsumuni.com® adalah ‘personal blog’ dan tiada kaitan dengan mana-mana pihak lain.

Segala isi kandungan di dalam blog ini adalah hasil daripada cetusan idea penulis melainkan yang dinyatakan sumbernya.

Segala isi kandungan blog ini dilarang diterbitkan semula sama ada di ‘copy-paste’ atau dijadikan bahan di mana mana forum atau blog persendirian dan sebagainya tanpa keizinan penulis.Tertakluk kepada semua post/entry.karangan original saya.Sekian, terima kasih.

Protected by Copyscape Original Content Check


TIP PENYUSUAN DAN KEIBUBAPAAN


http://sweetstory.yuitsumuni.com

Disclaimer on sweetstory.yuitsumuni.com: Artikel yang ditulis atau dikumpul sebelum tarikh 4 April 2010 adalah artikel yang terhasil/terkumpul dengan campur aduk perasaann tanpa pengetahuan yang sepatutnya.Namun entry dan artikel selepas 4 April 2010 adalah entry/artikel yang lebih menjurus kepada promosi susu ibu yang sebenar..selepas menyertai Malaysian Breastfeeding Peer Counselor(MBFPC) Training.