SWEETSTORY - TIP PENYUSUAN SUSU IBU

Maaf laa

Maaf laa
Nak tanya

Sejak bilakah  murid bukan Islam tak dibenarkan makan di kantin pada bulan Ramadhan??

Kat sekolah anak saya kantin beroperasi seperti biasa(kuantiti makanan tak banyak la but beroperasi)

Cuma murid yang nak minum ketika berada di dalam kelas diminta meminta izin sebab nak bangun gi minum kat belakang kelas atau luar kelas..tak dibenarkan minum depan kawan kawan yang berpuasa dikhuatiri ada yang nak tumpang minum haha(biasa laa budak sekolah rendah)

Tapi kann..apa salahnya makan di kantin??
Awat hangpa lepaskan budak budak berpuasa pi kantin..suruh rehat dalam kelas sudah laa..takat break 15 minit tu..pi tandas then balik kelas..suruh nap…tak boleh??
Yang tak berpuasa je bagi pi ksntin

Susah juga erk nak asingkan?

Toksahlah nak menyusahkan orang lain sebab kita berpuasa…

Zaman saya sekolah dulu tak da pun kes macam ni..sekolah kebangsaan masa darjah 1 saya tak posa punn…bawa bekal lagi pi sekolah dan berkelah bawah tiang bendera hahahaa
Kantin memang tutup sebab sekolah tu 100% orang Islam..

Masa sekolah menengah
Kami dok asrama
Memang ada yang bukan Islam
Maka lunch time memang ada makanan kat dewan makan..kalau time tak boleh posa memang pi tumpang makan dengan muka tak malunya..dah tak boleh posa kann..makan je laa

Lagi pun nama pun dewan makan..orang yang posa awat gedik pi masuk waktu tengah berpuasa??
Lauk lunch pada bulan posa memang sedap.agaknya makcik tukang masak boleh masak bersungguh sungguh sebab kuantiti tak banyak kihkih…

Kita yang Islam ni perlu menghormati bulan mulia ini
Bukan setakat makan minum..segala bentuk maksiat dan pencetus dosa juga kena dielakkan
Kihkihkih
Sila kurangkan layan nafsu makan melampau tu ya

Bihun goreng untuk berbuka

Day 6
Hari ni akak goreng bihun sahaja untuk buka puasa…yaa akak kekal guna perkataan BERBUKA PUASA
Gambar bihun tak da ya kahkah

Ini pula juadah 2-3hari lepas

image

Ayam masak merah

image

Nasi tomato+ayam masak merah+dalca

image

Ini pula sambal telur gu dengan nasi lemak.perghh tengah lapaq memang sedap yang amat…

Begitu
Simple dan biasa-biasa sahaja juadah kami
Tak ada juada special pun..kihkih

LEGO:Rumah kampung

image

Rumah kampung by Akif
Satu hari 1 binaan…day before dia buat kapal terbang 2 tingkat..A380 le tu…

Related Posts with Thumbnails



Photobucket
exabytes.com.my VPS Forex

Loading

PENAFIAN

Yuitsumuni.com® adalah ‘personal blog’ dan tiada kaitan dengan mana-mana pihak lain.

Segala isi kandungan di dalam blog ini adalah hasil daripada cetusan idea penulis melainkan yang dinyatakan sumbernya.

Segala isi kandungan blog ini dilarang diterbitkan semula sama ada di ‘copy-paste’ atau dijadikan bahan di mana mana forum atau blog persendirian dan sebagainya tanpa keizinan penulis.Tertakluk kepada semua post/entry.karangan original saya.Sekian, terima kasih.

Protected by Copyscape Original Content Check


TIP PENYUSUAN DAN KEIBUBAPAAN


http://sweetstory.yuitsumuni.com

Disclaimer on sweetstory.yuitsumuni.com: Artikel yang ditulis atau dikumpul sebelum tarikh 4 April 2010 adalah artikel yang terhasil/terkumpul dengan campur aduk perasaann tanpa pengetahuan yang sepatutnya.Namun entry dan artikel selepas 4 April 2010 adalah entry/artikel yang lebih menjurus kepada promosi susu ibu yang sebenar..selepas menyertai Malaysian Breastfeeding Peer Counselor(MBFPC) Training.