SWEETSTORY - TIP PENYUSUAN SUSU IBU

Ketiga?

Nyata…kelibat biskut raya ketigaku macam terlalu lambat kemunculannya
Konon nak buat biskut semperit..tetapi..tetapi. .mood nak buat tak mai-mai punnn…asal nak keluarkan butter je rasa nak mop lantai..rasa nak jahit curtain tie dan sebagainya…udahnya bila semperit nak jadi ni??
Yaa tanya dinding!!

MH17
Pergimu membawa pelbagai kisah
Jatuhmu memberi pelbagai persoalan
Kisah di perutnu tiada yang tahu
Bumi terakhirmu penuh pergolakkan
Hanya Yang Maha Berkuasa yang tahu rahsiamu dah rahsiaNYA

MH17
Menyusuri peristiwa berdarahmu
Memberikan dunia pelbagai persepsi
Membawa pelbagai berita
Membuka pelbagai episod

Semoga urusan membawa pulang jenazah para penumoang MH17 diberi kemudahan oleh Allah dan semoga keluarga yang terlibat terus tabah dan cekal
Sesungguhnya kalian di antara yang dipilih dan diberi kekuatan
Semoga kalian terus bangun dan berjuang
Untuk kita yang lain
Semoga kejadian ini pencetus keinsafan
Untuk rakyat Malaysia..bersatulah bersatulah bersatulah…

Butter cookies

Bahan-bahan

250 g butter
1/2 cawan gula icing
2 1/2 cawan tepung gandum
1/2 sudu kecil baking powder
1 sudu kecil esen vanilla
Coklat chip/rice secukupnya

Cara membuatnya

Pukul butter dan gula sehingga sebati
Masukkan esen vanilla.
Gaul sebati
Kemudian masukkan sedikit demi sedikit tepung dan baking powder….
Gaul sebati dan uli hingga menjadi doh yang lembut.
Bentuk mengikut citarasa masing masing.
Hias dengan coklat chip/rice tabur gula di atas biskut pun boleh.
Bakar selama 20minit dengan suhu 160 darjah celsius….

image

Kemain..yaaa…yang pertama..yang kedua taktau bila akan menyusul

image

Gambatte atashi!!
Kekdahnyaaaa

Related Posts with Thumbnails



Photobucket
exabytes.com.my VPS Forex

Loading

PENAFIAN

Yuitsumuni.com® adalah ‘personal blog’ dan tiada kaitan dengan mana-mana pihak lain.

Segala isi kandungan di dalam blog ini adalah hasil daripada cetusan idea penulis melainkan yang dinyatakan sumbernya.

Segala isi kandungan blog ini dilarang diterbitkan semula sama ada di ‘copy-paste’ atau dijadikan bahan di mana mana forum atau blog persendirian dan sebagainya tanpa keizinan penulis.Tertakluk kepada semua post/entry.karangan original saya.Sekian, terima kasih.

Protected by Copyscape Original Content Check


TIP PENYUSUAN DAN KEIBUBAPAAN


http://sweetstory.yuitsumuni.com

Disclaimer on sweetstory.yuitsumuni.com: Artikel yang ditulis atau dikumpul sebelum tarikh 4 April 2010 adalah artikel yang terhasil/terkumpul dengan campur aduk perasaann tanpa pengetahuan yang sepatutnya.Namun entry dan artikel selepas 4 April 2010 adalah entry/artikel yang lebih menjurus kepada promosi susu ibu yang sebenar..selepas menyertai Malaysian Breastfeeding Peer Counselor(MBFPC) Training.