SWEETSTORY - TIP PENYUSUAN SUSU IBU

Teaser koleksi mirabelle september

Adik manisssss

Ni haaaa

Cantikkk

Nak ke?nak ke?

Whatsapp 0132023394 ye…

Bukan jurucakap Lazada..tapi..

Kak fid kerap shopping kat Lazada dan selaluu rajin share product kat Lazada di facebook

Haha

Ni..philips pressure cooker ni..akak paling suka share dan kak fid beli dari lazada
Banyak lagi… yang kak fid beli kat lazada

Microwave oven

Mould cake/soap

Chia seed

Jarum

Benang

Button

Kerongsang

Ehhh banyak laaa

Harap lazada hire akak jadi promoter hahahaha
Byee

Jom masak miso soup

Miso-syiru(miso soup)

Versi tofu pecah sebelum potong hahaha

Nasiblah kan tofu besar gajah pun
Bahan-bahan

Dashi

Miso paste

Tofu

Daun bawang

Sayur sayuran pilihan anda
Cara menyediakan

****************

Panaskan dashi

Dah nak mendidih tu masukkan sayuran yang perlu dimasak..contohnya daikon(lobak putih)..kemudian diikuti dengan tofu

Dah tofu tu masak. Tutup api. Masukkan pes miso

Gaul rata sampai pes sebati dengan sup dashi

Panaskan semula(nyalakan api) tak perlu sampai mendidij.

Tutup api

Taburkan daun bawang

Makanlah..
Nisbah dashi dan pes

1cawan dashi + 1 sudu makan pes miso

Kalau 4 cawan dashi.campur dulu dwngan 3 sudu makan pes miso..then rasa dulu masin ke idak..kalau belum cukup kemasinan baru tambah 1 sudu lagi
Gitu laaa

Pes miso

Boleh cari kat jaya grocer

Cari yang tulis bahan bahan

Air

Soya

Garam

Gula
Yang ada alkohol jangan la ambil

Memang ada yang beralkohol

Related Posts with Thumbnails

Loading

PENAFIAN

Yuitsumuni.com® adalah ‘personal blog’ dan tiada kaitan dengan mana-mana pihak lain.

Segala isi kandungan di dalam blog ini adalah hasil daripada cetusan idea penulis melainkan yang dinyatakan sumbernya.

Segala isi kandungan blog ini dilarang diterbitkan semula sama ada di ‘copy-paste’ atau dijadikan bahan di mana mana forum atau blog persendirian dan sebagainya tanpa keizinan penulis.Tertakluk kepada semua post/entry.karangan original saya.Sekian, terima kasih.

Protected by Copyscape Original Content Check


TIP PENYUSUAN DAN KEIBUBAPAAN


http://sweetstory.yuitsumuni.com

Disclaimer on sweetstory.yuitsumuni.com: Artikel yang ditulis atau dikumpul sebelum tarikh 4 April 2010 adalah artikel yang terhasil/terkumpul dengan campur aduk perasaann tanpa pengetahuan yang sepatutnya.Namun entry dan artikel selepas 4 April 2010 adalah entry/artikel yang lebih menjurus kepada promosi susu ibu yang sebenar..selepas menyertai Malaysian Breastfeeding Peer Counselor(MBFPC) Training.