SWEETSTORY - TIP PENYUSUAN SUSU IBU

Black boxes

Dah qda dah yang tanya? Baru tau?
Yaaa BLACK BOX  tidak hitam
Tetapi apa yang dirakamnya ‘hitam’
Korang dulu masa tingkatan 1-3 tak ada belajar sains?ke korang ponteng?ke cikgu korang skip?
Ada satu eksperimen sains tajuk ‘kotak hitam’

Sebuah kotak yang kita tak tahu isinya jika dilihat dwngan mata kasar
Kita perlu sentuh..rasa..bau…kelebet..buka.etc ..baru kita boleh tahu isinya

Black box kapal terbang berwarna oren..’senang’ nampak.kalau kekal hitam bukan ke susah sikit nak nampak
Oren hanya pada warna…

Hitam untuk menggambarkan ‘rahsia’ yang direkodnya..kita hanya akan tahu selepas dianalisa..

Ini bukan fakta..ini logik akal aku je..

P/s: dari awal lagi aku dok tunggu akan ada tak ‘pertikai’ kenapa black box berwarna oren..kihkihkih

image

Black boxes MH17
Sumber: BH

Baligh

Taktau la patut ke tak aku share ni

Kisah Akif&baligh

Mummy..akif nak tanya sikit…
(Aku kalau mukadimah dia gini aku memang get ready untuk pitam)
Apa…tanyalah

Mummy kata kalau akif umor 10 tahun tak solat mummy kena rotan akif..betul??
Betulll

Mummy cakap akif tak wajib puasa..kan??

Ya…

Bila akif wajib puasa??

Dah baligh nanti

Bila akif akan baligh??
(Alammmakkkkk..pikir pikir…)

Nanti dah besar..

Besar manaaaa??
(Alamakkk)

Gini akif..tanda-tanda dah baligh..kat ketiak kat tuntek ada bulu
(Tu ja yang aku mampu bagitau…kang aku cerita mani haid kaluuuu..lagi banyak soalan..tapi aku rasa dia dah tau sikit..takpa takpa..kita cerita bulu je dulu)

Errgg..buruknyaa.
Nanti jadi monkey…ke jadi cibi..noooo

Hishhh…

Okayy..kalau boy ada bulu ya mummy?kalau girl??

Sama jugaaa

Ye ke?

Ya

Habis tu mummy belum baligh??

Hah??dah laa..kalau tak baligh tak boleh kahwin tak boleh la ada Akif

Ehhh pelikkkkk

Apa yang pelik??

Jap..mummy ..bagi akif tengok ketiak!!

Haishh..tak boleh!!

Pelikkkk..

Akif…bulu-bulu tu kita boleh buang..dia tumbuh kita buang..macam rambut juga laaa..

Oooooooo…akif ingat ke mummy belum baligh!!!legaaa

(Yaaa..mummy pun legaaaa)

Adoi hai

Sorry
I nak membebel
I pi baca usul dewan yang tokjib bentang tadi
Then i baca komen

Adoiiii
Yaa tauuuu
Gaza sedang bergolak
Zionis sangat kejam

Tapi itukan usul mengenai MH17…sewajarnyalah tokjib cakap tentang MH17
Maka tak perlulah komen

“Jangan lupa rakyat di Gaza”

Boleh faham tak??
Najib Razak is talking about rakyat Malaysia dan hak Malaysia..kau tiba–tiba nak suruh dia campur dengan Gaza kenapa??

Ehh aku bukan kata kita kena abaikan Gaza
Tidakk
Aku cuma nak cakap
FOKUS!!

update
Dalam ucapan penuh..PM turut menyentuh hal Gaza yang dikejami oleh rejim zionis…cuma dalam 1 status fb je yang admin hanya letak points berkaitan MH17

Related Posts with Thumbnails



Photobucket
exabytes.com.my VPS Forex

Loading

PENAFIAN

Yuitsumuni.com® adalah ‘personal blog’ dan tiada kaitan dengan mana-mana pihak lain.

Segala isi kandungan di dalam blog ini adalah hasil daripada cetusan idea penulis melainkan yang dinyatakan sumbernya.

Segala isi kandungan blog ini dilarang diterbitkan semula sama ada di ‘copy-paste’ atau dijadikan bahan di mana mana forum atau blog persendirian dan sebagainya tanpa keizinan penulis.Tertakluk kepada semua post/entry.karangan original saya.Sekian, terima kasih.

Protected by Copyscape Original Content Check


TIP PENYUSUAN DAN KEIBUBAPAAN


http://sweetstory.yuitsumuni.com

Disclaimer on sweetstory.yuitsumuni.com: Artikel yang ditulis atau dikumpul sebelum tarikh 4 April 2010 adalah artikel yang terhasil/terkumpul dengan campur aduk perasaann tanpa pengetahuan yang sepatutnya.Namun entry dan artikel selepas 4 April 2010 adalah entry/artikel yang lebih menjurus kepada promosi susu ibu yang sebenar..selepas menyertai Malaysian Breastfeeding Peer Counselor(MBFPC) Training.