SWEETSTORY - TIP PENYUSUAN SUSU IBU

Perjalanan jauh tak kurasa…
Akif kata kalau kampung dia(penyanyi)kat Pahang(sempadan selangor) memanglah tak terasa jauh
Kihkihkih

Perjalan jauh memang sangat terasa kahkah

Kisah cik fid balik beraya

Bertolak balik pada Sabtu lepas…sabtu berapa haribulan?26 julai kot…jam 12tengahari(ramai tanya awat 12pm..apa hangpa ingat kami tak da urusan lain???)
Masuk Guthrie highway..ok jalan tak sibuk…taraaa masuk PLUS …terus sangkut…check twitter tengok PLUS tweet apa..ok fine..jom guna jalan ‘biasa’ yakni jalan tidak bertol…
Dari Tanjung Malim hingga ke Bidor sesakkkk.stress kau!!
4jam baru kat Bidor!!
Check facebook. Lepak kat Facebook. Mengadu di facebook. Kawan cadangkan cer hang on GPS balik jalan ‘luar’  yaaaa jalan luar biasa!!
Maka
GPS on…kata GPS tu in 3.5hours you will arrive Tasik Gelugoq
Zassss..entah kampung sapa bendang sapa laman rumah sapa kami lalu kahkahkah..pukul 722pm kami sampai Taiping. Haaa jom buka posa dulu. Dengar azan je terus berbuka minum air mineral dan choc chip cookies yoooo..lepas tu baru cari makanan lain. Lepas makan masuk PLUS zass sampai Tasik Gelugoq(r)

Dalam 10jamlah termasuk waktu berhenti isi petrol..pergi tandas solat berbuka puasa..okay la kan??
Cuma drebar la letih…10jam tu dah shah alam-seberang perai-shah alam tuu kihkih

Ada yang 12 jam perjalanan..17jam pun ada!tudiaaa
Terasaaaaa sangat jaug!!

Ikan bilis Tanjong Dawai

La ni Cik Fid mengamalkan jimat cermat kahkahkah
Balik utara top up stok ikan bilis
Mahai weyy ikan bilis kat Shah Alam
Memang cik fid borong untuk stok 6bulan..hahqha..bilis dan udang kering serta belacan!
Juga keropok ikan

Al-kisah pi Tanjong Dawai hari orang buat ketupat nak raya. 
Heaven wa cakap lu!
Lengang..ehh bukan lengang dah..kosongg..tak da orang.pakir pun percuma yahahahaaaa

Beli ikan bilis 2kg…udang kering dalam rm20
Belacan seketul
Keropok 1.5kg
Lepas tu dapat ikan kering free
Udang kepai free
Keropok free
Belacan free
Sos cili free
Murah rezeki. Alhamdulillah..

Mari berkunjung ke Tanjong Dawai..
Hehehe

Salam aidilfitri

Salam Aidilfitri

Happy Eid Mubarak

image

P/s: ada gaya kakak kawasan tak??hahahahaaa

Related Posts with Thumbnails



Photobucket
exabytes.com.my VPS Forex

Loading

PENAFIAN

Yuitsumuni.com® adalah ‘personal blog’ dan tiada kaitan dengan mana-mana pihak lain.

Segala isi kandungan di dalam blog ini adalah hasil daripada cetusan idea penulis melainkan yang dinyatakan sumbernya.

Segala isi kandungan blog ini dilarang diterbitkan semula sama ada di ‘copy-paste’ atau dijadikan bahan di mana mana forum atau blog persendirian dan sebagainya tanpa keizinan penulis.Tertakluk kepada semua post/entry.karangan original saya.Sekian, terima kasih.

Protected by Copyscape Original Content Check


TIP PENYUSUAN DAN KEIBUBAPAAN


http://sweetstory.yuitsumuni.com

Disclaimer on sweetstory.yuitsumuni.com: Artikel yang ditulis atau dikumpul sebelum tarikh 4 April 2010 adalah artikel yang terhasil/terkumpul dengan campur aduk perasaann tanpa pengetahuan yang sepatutnya.Namun entry dan artikel selepas 4 April 2010 adalah entry/artikel yang lebih menjurus kepada promosi susu ibu yang sebenar..selepas menyertai Malaysian Breastfeeding Peer Counselor(MBFPC) Training.