SWEETSTORY - TIP PENYUSUAN SUSU IBU

Juadah berbuka 17 Ramadhan 1437

Hari ni ahlil baiti request tak nak makan nasi
Initial plan was..pasta..spaghetti bolognese…tetapi yang jadinya..
Baked pasta hahaha
Whatever!! Asaljan bahagia

Jom fikir esok pula la..

Senarai masakan lauk yang boleh dipertimbangkan

Ayam
Ayam masak merah
Ayam masak kicap
Kari ayam
Kung pao ayam
Kam heong ayam
Ayam black pepper
Sup ayam
Ayam goreng berempah
Kara age
Paprik
Tom yam
Masak lemak

Daging
Kam heong
Masak kicap
Kurma
Black pepper
Daging merah
Jeruk daging
Daging masak merah
Paprik
Kung pao
Masak hitam
Masak lemak
Daging bakar cicah air asam

Ikan
Ikan goreng
Masak kicap
Sambal
Bakar
Kari
Masak lemak
Sweet sour
3 rasa
Kukus asam ala thai

Nasi
Nasi putih
Nasi jepun
Nasi lemak
Nasi minyak
Nasi tomato
Nasi ayam
Nasi goreng kampung
Nasi goreng pattaya

Haaaaa

Juadah berbuka 16 Ramadgan 1437

Today i cooked
Japanese white rice
Kara age
Chicken teriyaki
Kobis
Wahhh sedaapppp
Habis nasi seperiuk
Hahaha

Semperit 2016

Nahh

IMG_20160619_3387
Semperit rentung..senget
Tapi sedap hahaha
Oklah untuk first time buat tahun ni
Dah tau dahhh…bakar 14minit suhu 180°C
Tray terakhir baru faham kahkah
Ok..next week kita buat lagi

Serious mata akak teruk
Buh cerry pun senget!!!!

Taip resepi teruslah haha

300g butter
160g gula(gula perang)
100g tepung jagung
160g tepung kastad
240g tepung gandum
2 biji kuning telur

Mula mula akak mix gula+butter+kuning telur guna food processor

Lepas tu akak campur dengan tepung
Gaul sebati.then terap..ehh terap ke perkataannya??

Related Posts with Thumbnails



exabytes.com.my VPS Forex

Loading

PENAFIAN

Yuitsumuni.com® adalah ‘personal blog’ dan tiada kaitan dengan mana-mana pihak lain.

Segala isi kandungan di dalam blog ini adalah hasil daripada cetusan idea penulis melainkan yang dinyatakan sumbernya.

Segala isi kandungan blog ini dilarang diterbitkan semula sama ada di ‘copy-paste’ atau dijadikan bahan di mana mana forum atau blog persendirian dan sebagainya tanpa keizinan penulis.Tertakluk kepada semua post/entry.karangan original saya.Sekian, terima kasih.

Protected by Copyscape Original Content Check


TIP PENYUSUAN DAN KEIBUBAPAAN


http://sweetstory.yuitsumuni.com

Disclaimer on sweetstory.yuitsumuni.com: Artikel yang ditulis atau dikumpul sebelum tarikh 4 April 2010 adalah artikel yang terhasil/terkumpul dengan campur aduk perasaann tanpa pengetahuan yang sepatutnya.Namun entry dan artikel selepas 4 April 2010 adalah entry/artikel yang lebih menjurus kepada promosi susu ibu yang sebenar..selepas menyertai Malaysian Breastfeeding Peer Counselor(MBFPC) Training.