SWEETSTORY - TIP PENYUSUAN SUSU IBU

Dah nak masuk pertengahan bulan 11.. Bermakna.. Cuti sekolah makin dekat..

Tiada kesabarannya akak nak cuti sekolah. Haha.. Anak yang sekolah emak yang sibuk nak cuti.. Apa hal? Tapi memang perangai mak-mak sejagat..

Suka bebenor musim cuti sekolah walaupun confirm.. Rumah bakal jadi tongkang pecah.. Tetaplahh seronok menyambut musim cuti sekolah..

Orang Jepun kata fukuzatsu na kimochi! Complicated feeling.. Gituuuu..

Salah satu sebab

Cuti sekolah = pergi bercuti.. Betoi dakkk??

Mesti korang ada plan nak bercuti sakan kann bawa anak-anak.. Kannn..

Apa plan? Dah decided nak pi mana? Hotel dah buat reservation? Tiket dah book?

Haa.. Check check.. Dah ke belum you all?

Alkisahh.. Akak ada satu benda nak kabo kat kome..

Hangpa tau dak la ni kita boleh buat tempahan hotel dan tiket sekali.. Tak payah pening-pening kepala..

Ada Pakej kombo flight dan hotel…

Percutian jadi lebih mudah dan lebih murah dari sebelumnya dengan kombo flight + Hotel.

Tempah flight tickets dan hotel hangpa bersama-sama dalam beberapa langkah mudah, dan nikmati penjimatan hebat!

Ada tau?

Rujuk link yang akak gigih kepilkan ni

https://www.traveloka.com/en-my/packages

Buat masa ini, pakej ini boleh didapati di laman web Traveloka dan aplikasi traveloka android. Hat IOS coming soon… So stay tune.

Layannn

.

Ni haa satu contoh menarikIndia tour packages

Tekan link untuk tengok info berkenaan

India tour packages

Pakej Pelancongan ke India

Sekarang kita boleh menempah tiket kapal terbang dan bilik hotel pada masa yang sama untuk mendapatkan harga yang lebih murah dan berbaloi-baloi..

Dengan menempah dalam satu pakej, kira macam korang merancang percutian korang dengan serta-merta pada satu masa.

Korang boleh pilih dan ubah suai macam – macam pakej pelancongan yang depa tawarkan untuk mendapatkan kombinasi yang sesuai dengan masa dan bajet kome.

Serious menarik wehh

Chopppss ‘tour’ kat sini bukanlah boleh tempah the whole plan percutian korang tu..

Yang ditempah flight ticket dan bilik hotel.. Lepas tu details hangpa nak pi mana mudah la hangpa nak atoq..

Itu maknanya.. Faham dak? Cer angkat lutut kalau faham. Hahaha

By the way pasaipa kena book Flight + Hotel Packages Traveloka ni?

Meh nak summary lagi sekali. Bagi nampak lebih clear..

1. Better Together – bersama sama lebih afdhol.. Hahaha

Travel dengan kos yang lebih rendah apabila anda menempah flight dan hotel bersama-sama.

Harga menarik menanti anda apabila anda menempah kedua-duanya pada satu masa!

2. Greater Flexibility- banyak pilihan dan flexibel

Nikmati kebebasan untuk menyesuaikan percutian anda dengan menggabungkan sebarang syarikat penerbangan dengan mana-mana hotel pilihan.

Haaa.. Tu dia..

3. Your Way to Pay- boleh buat payment dengan pelbagai cara..

Payment boleh dibuat dengan pelbagai methods.

You name it! boleh bayar sama ada dengan wang tunai atau cashless, mereka juga menerima pelbagai kaedah pembayaran mengikut kesesuaian kita.

Kalau korang guna kredit kad korang juga boleh bayar dengan latest 0% installment plan yang ditawarkan

Mudah ja kan

Apa tunggu lagi? Bersegeralah..

Lepas tu kann Kat website depa ada juga highlight popular destination..

Pulau Pinang

Kuala Lumpur

Johor Bahru

Singapura etc..

Pi la tengok..

Macam mana nak buat reservation flight + hotel..

1. Cari flight + Hotel

Mulakan carian anda dengan memasukkan destinasi, tarikh perjalanan dan tempoh penginapan anda.

2. Then Pilih kombinasi

Dari search result tu, pilih kombinasi flight + Hotel yang anda suka.

3. Berikutnya.. Sesuaikan kombinasi

Jika anda ingin menyesuaikan kombinasi anda, klik CHANGE pada flight anda apabila menggunakan Apps Traveloka, atau klik CHANGE ROOM atau CHANGE FLIGHT kalau menggunakan desktop version Traveloka.

4. Tempah flight + Hotel

Semak trip summary dan klik Pilih untuk meneruskan.

Isi contact dan traveler details dan makesure semua butiran adalah betul dan benarr..

5. Akhir sekali proceed with payment

Pilih kaedah pembayaran pilihan anda.

E-tiket dan baucar akan dihantar ke e-mail dalam masa 60 minit selepas payment diterima

Siap.. Boleh pi holiday.. Yeahh..

Untuk lebih jelas silalah layari web atau apps traveloka

Link kat atas sinun jangan dilupain..

Apps boleh dimuatturun dari website juga..

Ok.. Ok

Decided dah ka nak ke mana tuhh..

kalau pi India jangan lupa bawa balik kain sari tauuu..

Sebut pasai kain..

Musim hujan ni kain baju di ampaian lambat kering..

Huhuuhuhuu

Pagi ada sinaran mentari.. Apabila masuk tengahari.. Hari pun malap.. Mendung. Hujan

Kedai dobi layan diri sentiasa penuh..

Sakan sungguh.

Tempat kome macam mana?

Musim musim tengkujuh ni sentiasa alert tau.. Berhati- hati dan bersedia selalu..

Be prepared kay!

Yuhhhuuu.. Syioknyaa dah nak school holiday

hahaha

Sekian, akak yang excited nak sambut musim cuti sekolah.

Kehkehkeh

Cara meningkatkan daya ingatan

Nak cerita ke tak nak ni

Hahaha
Baik kome baca tak baca rugiii!!!

Gini
I memang bukan jenis pelupa tau
Haha
Bukan riak takbur tau
Just nak bagi tau awai awai..
I selalunya ingat apa jua yang berlaku dalam rutin i
Memori paling lama i boleh ingat adalah masa i umur 3 tahun.. Tapi sikit ja laa.. Tapi yang 4 years old sampai sekarang memang i rekod elok elok dalam ingatan..

Panjang mukadimmah
Cerita belum start hahaha
Maklomlah kuat layan drama Melayu..
Melalut berjela point secoet ja haha

Gini
Sabtu lepas i cari sampel #gritz #AFK #uplifting / #focus tak jumpa
Tapi i ingat kronologi
I sapu kat Akif
Then Erika nak rampas
I selit dalam poket seluar pink i
Then.. Kat situ lompang
I ingat drawer kitchen kabinet ke somewhere in my bilik humban barang

Tanya ahlilbaiti
Depa tak tau
Depa memangggg..

Ok
Meh baca doa

Subhana Man Laa Yanaamu Walaa YasHuu

Maksudnya: Maha suci Allah, zat yang tidak pernah tidur dan tidak pernah lupa

Ulang ulang ulang doa
Tak timbul timbul.. Manaaaa..

Sambil baca lagi capai inhaler biru
Sedut
Bingo!!!
Dia timbul macam ada screen
Tau kat mana i selit sample tu???

DALAM BIKAR PALING KECIKK I ADA
5ml size bikar tu
Dia pula disimpan dalam bakul hijau dalam rak merah kat bilik i humban humban barang

Alhamdulillah

Maka you all
Kalau misplaced atau lupa sesuatu amalkanlah doa/bacaan sujud sahwi tu dan sedut/hidulah mana mana EO yang boleh membantu anda calm. Fresh.. Energetic.. Focus

Nah akak sertakan apa EOs dalam inhaler biru tu

Eucalyptus, Thyme, Peppermint, Rosemary & Lavender

Nampak??
Rosemary
Ni memang power bab ingatan ingatan ni

merupakan minyak pati paling bagus untuk merawat keletihan mental, pengsan, stress, histeria, memori lemah, membantu dalam fokus dan mengatasi kebimbangan.

Lavender
gila calming
Hilangkan stress..
Banyak sangat kebaikkan dia

Peppermint..
Wahh dia ni kalau sakit kepala nak pecah cer calit
Sap sap sui..
bersifat analgesik merupakan minyak pati paling bagus untuk sakit otot/urat, sakit kepala, migrain, sakit tekak, sakit gigi dan bengkak sendi.

Thyme
memulihkan dan menguatkan badan dan minda
terkenal untuk merangsang otak dan meningkatkan daya ingatan.

Eucalyptus
Bagus untuk pulihkan deman dan bersifat antiseptik

Btw
Kita ada RTW inhaler memory/focus(kuning) & blended EO uplifting/focus tau untuk membantu kita dalam hal ingatan.. Kekuatan memori dan minda..
Kalau hangpa kerap lupa itu ini.. Why not give a try
Inhaler RM10 ja seunit.. Tak termasuk kos pos

Nak order inhalers ka EO ka PM ka whatsapp
Klik
www.wasap.link/60132023394

 

Blender dan cerek baru 2018

Ok..
Rekod kat sini
Senja 10 oktober 2018
Blend cili. Sekali..
Blender bocor
This is second time
Kali ni dia masuk ke motor sekali

Bukan tu je air bocor tu kena cerek kat sebelah sekali
Blender sah sah la dah boleh humban kat recycle center
Cerek pun kiok sekali haha
Blender tu dah 7 ke 8 tahun. Nanti la cari…
Nin diaa

‘Blender’ apa paling bagus?

2011-2018
Tak sampai 10 tahun
Tapi gutu ka kot hayat blender

Cerek tu dah nak 3 tahun. Beli dia 2 hari sebelum Erika lahir
Maka jahanam sudah cerek dan blender

Laju laju rujuk Lazada
Hhmm
Kalau beli kat Lazada.. Minggu depan la baru ada blender dan baru boleh masak air haha

Husband pula balik lambat
Kuang kuang kuangg

Beliau balik.. Bagi tau beliau..
Kami pi la Aeon Big
Pilih pilih bawa nak pi test..
Sekali depa promote hat lain
Haha
So.. Tinggalkan yang dah pilih… Ambil yang depa promote

Ok
Dah ada yang baru..
Kita tengok lama mana pula kali ni..
Hahaha

Rrr

Related Posts with Thumbnails

Loading

PENAFIAN

Yuitsumuni.com® adalah ‘personal blog’ dan tiada kaitan dengan mana-mana pihak lain.

Segala isi kandungan di dalam blog ini adalah hasil daripada cetusan idea penulis melainkan yang dinyatakan sumbernya.

Segala isi kandungan blog ini dilarang diterbitkan semula sama ada di ‘copy-paste’ atau dijadikan bahan di mana mana forum atau blog persendirian dan sebagainya tanpa keizinan penulis.Tertakluk kepada semua post/entry.karangan original saya.Sekian, terima kasih.

Protected by Copyscape Original Content Check


TIP PENYUSUAN DAN KEIBUBAPAAN


http://sweetstory.yuitsumuni.com

Disclaimer on sweetstory.yuitsumuni.com: Artikel yang ditulis atau dikumpul sebelum tarikh 4 April 2010 adalah artikel yang terhasil/terkumpul dengan campur aduk perasaann tanpa pengetahuan yang sepatutnya.Namun entry dan artikel selepas 4 April 2010 adalah entry/artikel yang lebih menjurus kepada promosi susu ibu yang sebenar..selepas menyertai Malaysian Breastfeeding Peer Counselor(MBFPC) Training.