SWEETSTORY - TIP PENYUSUAN SUSU IBU

DIGI MiFi

DIGI MiFi…DIGI mobile wifi  .
Dah tak ada unifi/TM servis terpaksalah cari alternatif. Memandangkan signal Celcom yang gah itu tersangat semput di kawasan perumahan kami…kami pun cuba DIGI. Ok..signal ok…better daripada Celcom…

image

Inilah rupa device MiFi DIGI…
Bayar RM250 untuk pendaftaran&device..setiap bulan RM139(Ke 135??) Tak ingat dahh..10GB sajok limitnya..hukhuk. tapi syukurlah adaaaaa juga internet…kan?
Masih mengharapkan unifi daripada TM….
Hukhukhuk…

Bacaan duduk di antara 2 sujud

image

Bacalah. Bagus maknanya…ingat lagi masa belajar bacaan ni..kena baca after mengaji..kalau salah kena rotan wahahaha…
Jurai-jurai airmara jugalah….
Syukur Alhamdulillah..ingat juga

Haaa..macam mana nak cuci cloth pad pada musim air tak ada ni?
Sepertimana kita tahu catuan air sedang dilaksanakan di negeri Selangor.
Pada hari tiada air macam mana nak cuci cloth pad? Kena jimat air ni!
Saya pun tak tahu cara terbaik..tapi adalah option sikit…

1. Cuci pada hari ada air..sama macam kita lakukan untuk kes cuci pakaian..
Macam mana nak simpan cloth pad ber’darah’ itu?
Letaklah dalam wetbag atau bekas bertutup. Nanti dah tiba hari ada air basuhlah…

2. Basuh juga walaupun hari tak ada air.- -> simpan air lebih..

Boleh?
Buat yang sekadar mampulah ya….
My 2cents

Related Posts with Thumbnails



Photobucket
exabytes.com.my VPS Forex

Loading

PENAFIAN

Yuitsumuni.com® adalah ‘personal blog’ dan tiada kaitan dengan mana-mana pihak lain.

Segala isi kandungan di dalam blog ini adalah hasil daripada cetusan idea penulis melainkan yang dinyatakan sumbernya.

Segala isi kandungan blog ini dilarang diterbitkan semula sama ada di ‘copy-paste’ atau dijadikan bahan di mana mana forum atau blog persendirian dan sebagainya tanpa keizinan penulis.Tertakluk kepada semua post/entry.karangan original saya.Sekian, terima kasih.

Protected by Copyscape Original Content Check


TIP PENYUSUAN DAN KEIBUBAPAAN


http://sweetstory.yuitsumuni.com

Disclaimer on sweetstory.yuitsumuni.com: Artikel yang ditulis atau dikumpul sebelum tarikh 4 April 2010 adalah artikel yang terhasil/terkumpul dengan campur aduk perasaann tanpa pengetahuan yang sepatutnya.Namun entry dan artikel selepas 4 April 2010 adalah entry/artikel yang lebih menjurus kepada promosi susu ibu yang sebenar..selepas menyertai Malaysian Breastfeeding Peer Counselor(MBFPC) Training.