Yuitsumuni: The Only One ®

SWEETSTORY - TIP PENYUSUAN SUSU IBU

Semak tambang MRT

Kita boleh semak kadar tambang MRT kat sini

IMG_20170117_19378

 

Tambang MRT dikenakan mulai hari ini 17 januari 2017

Tamat sudah free ride!

Nak mudah sila guna touch n go ye..hehe

Screenshot_2017-01-17-02-34-14-1_wm

Apa yang diperlukan untuk menjahit knit cotton?

Mesin jahit

Benang

Hahaha

Ok..mesin jahit yang macam mana?

Kita boleh jahit kain knit cotton dengan mesin jahit portable

Gunakan jarum emas..kalau mesin saya jarumnya kod 2045

Jahit cantum dan kemasan dengan mesin jahit portable

Kain knit cotton tak verbulu ..tak jahit tepi pun tak apa
Ok

Pilihan yang ada…untuk menjahit kain knit cotton

1. Mesin jahit tepi 4 benang untuk cantum

Mesin coverstitch untuk kemasan

2. Mesin jahit tepi untuk cantum

Mesin portable jarum berkembar untuk kemasan

3. Mesin portable untuk cantum dan kemasan

Mesin jahit tepi untuk ‘jahit tepi’ kemasan

4. Mesin jahit portable
Untuk mesin portable..jika mencantum..guna mata jahutan zigzag atau mana mana mata jahitan stretch

Kalau mesin jahit saya…yang saya tanda tu disyorkan..tapi saya selalu huna no.3..8..dan 12 je

20170117_021416

Related Posts with Thumbnails

Loading

PENAFIAN

Yuitsumuni.com® adalah ‘personal blog’ dan tiada kaitan dengan mana-mana pihak lain.

Segala isi kandungan di dalam blog ini adalah hasil daripada cetusan idea penulis melainkan yang dinyatakan sumbernya.

Segala isi kandungan blog ini dilarang diterbitkan semula sama ada di ‘copy-paste’ atau dijadikan bahan di mana mana forum atau blog persendirian dan sebagainya tanpa keizinan penulis.Tertakluk kepada semua post/entry.karangan original saya.Sekian, terima kasih.

Protected by Copyscape Original Content Check


TIP PENYUSUAN DAN KEIBUBAPAAN


http://sweetstory.yuitsumuni.com

Disclaimer on sweetstory.yuitsumuni.com: Artikel yang ditulis atau dikumpul sebelum tarikh 4 April 2010 adalah artikel yang terhasil/terkumpul dengan campur aduk perasaann tanpa pengetahuan yang sepatutnya.Namun entry dan artikel selepas 4 April 2010 adalah entry/artikel yang lebih menjurus kepada promosi susu ibu yang sebenar..selepas menyertai Malaysian Breastfeeding Peer Counselor(MBFPC) Training.