SWEETSTORY - TIP PENYUSUAN SUSU IBU

Today…saya dengan rajinnya telah membuat mini murtabak

image

Bahan-bahannya
Inti murtabak..sila google hahaha
Telur
Bawang besar dicencang dengan menggunakan tupperware turbo chopper

image

Maka siaplah mini murtabak yang menggunakan kulit popiah ini
Sedap
Dimakan malam ini dan juga dibekukan untuk sarapan Khamis nanti……yeay!

Oh my rendang

I cooked rendang again & again
Hobi!kahkah

image

Sedap.tu ja nak habaq
Masak sendiri makan sendiri..mengaku sedap sendiri

Kisah cuka & cik fid

Saya suka guna cuka epal dan cuka kurma
Apple cider vinegar & date vinegar

image

Macam-macam kegunaan cuka ni
1. Untuk minum
Alkisah boleh membantu meningkatkan kesihatan badan
Boleh membantu mengempiskan perut dan membakar lemak..mohmihmih..
Sesudu cuka epal+sesudu madu asli+perahan lemon(optional) dicampur dengan segelas air…

2. Penambah perisa makanan
Kalau masakan yang perlukan cuka..saya guna salah satu daripada cuka ni

3. Cuci sinki dapur
Isi air dalam sinki tuang 2 sudu cuka
Tunggu dalam sejam
Sental serba sikit
Buangkan air tadi
Taraaaaa

4. Cuci oven dan microeave oven

5. Cuci bilik air
Tapi suami dan anak saya tak suka bau cuka…jadi saya dah tak gunakan cuka untuk mencuci bilik air

6. Cuci periuk belanga yang hitam
Kihkihkih
Rendam sekejap dan sental

7. Cuci rambut

8. Buat mandi
Campur dengan air la
Menyejukkan badan dan menghapuskan bau yang kurang menyenangkan..

Tu je kot setakat ni….

Related Posts with Thumbnails



Photobucket
exabytes.com.my VPS Forex

Loading

PENAFIAN

Yuitsumuni.com® adalah ‘personal blog’ dan tiada kaitan dengan mana-mana pihak lain.

Segala isi kandungan di dalam blog ini adalah hasil daripada cetusan idea penulis melainkan yang dinyatakan sumbernya.

Segala isi kandungan blog ini dilarang diterbitkan semula sama ada di ‘copy-paste’ atau dijadikan bahan di mana mana forum atau blog persendirian dan sebagainya tanpa keizinan penulis.Tertakluk kepada semua post/entry.karangan original saya.Sekian, terima kasih.

Protected by Copyscape Original Content Check


TIP PENYUSUAN DAN KEIBUBAPAAN


http://sweetstory.yuitsumuni.com

Disclaimer on sweetstory.yuitsumuni.com: Artikel yang ditulis atau dikumpul sebelum tarikh 4 April 2010 adalah artikel yang terhasil/terkumpul dengan campur aduk perasaann tanpa pengetahuan yang sepatutnya.Namun entry dan artikel selepas 4 April 2010 adalah entry/artikel yang lebih menjurus kepada promosi susu ibu yang sebenar..selepas menyertai Malaysian Breastfeeding Peer Counselor(MBFPC) Training.