SWEETSTORY - TIP PENYUSUAN SUSU IBU

Cara mendapat warna merah tomato puree #homemade

Nak tau dak? Ke dah tau?

1. Rebus tomato dengan beetroot. 2 slices of beetroot dah cukup

2. Masukkan isi tomato yang dah direbus ke dalam ais batu

3. Add cuka ketika menyediakan tomato puree.

Boleh combine all..or buat la mana yang sempat?

Dd

Salam

Nak tau dak apakah keistimewaan #tudung #bawal #mirabelle?

Siapa nak tau sila angkat kening hahaha?

Okayy..okayyy

Keistimewaannya adalah

# bidang 45 plus boleh dilaraskan labuh mengikut kesesuaian gaya si pemakai.

# Tidak panas  walaupun cuaca panas terik berdeting. Sesuai sangatlah dengan cuaca Malaysia dan negara khatulistiwa?

# Material daripada cotton voile paris yang lembut dan mudah dibentuk

# telinga kita tidak berdengung/bengang atau terasa macam tersumbat??

# mudah digosok dan tidak mudah berkedut / kalau berkedut pun tidak ketara.

# design yg sentiasa up-to-date.

# Limited exclusive. Tak ada reprint. Kalau sold out maka habis teruslah ..menangislah di bucu katil tuu..haha..

Kalau nak …kena cepat cepat book masa preorder tu..???

Tauuu…

**NOTA **

Untuk penjagaan tudung yang awesome ni…
@ Elakkan mencuci dengan menggunakan washing machine secara terus.

Masukkan ke dalam laundry net terlebih dahulu sebelum memasukkannya ke dalam mesin basuh anda
Cucian tangan is highly reccomended..

Tak perlu gonyoh atau berus cukup celup celup..bilas..sidai je?

@ Tidak perlu letak pelembut fabrik.

Nanti lunyai tudung uols tauu..jadi susah nak dibentuk pula

Kain ni dah cukup lembut dah tauu

@ Elakkan mengeringkan tudung cantik ini dengan dryer/mesin pengering

Rosak struktur nanti.. jadi berelectrostatic

Kain ni dah cukup mudah kering dah.

Sidai bawah angin kipas pun dia akan kering

#mirabelle #bawal #bawalviral

#bawallovers
Sebarang pertanyaan atau kalau nak order..

Do contact me..yeaa..
Mirabelle agent

Fid

Whatsapp 0132023394
Atau klik link

CLICKSINI untuk terus whatsapp!

Ibu susuan kena diupah ke?

Ibu susuan

perlu diupah atau tak?

Laaa.. taktau ke? Ibu kandung yang menyusukan anak sendiri pun si bapa kandung budak tu kena bayar upah..
Kome ingat menyusukan anak tak perlu masa dan tenaga?

Maka..hargailah ibu ibu yang menyusukan anak..

Dahsyatkan pertalian penyusuan ni.. anak orang pun boleh jadi anak dia apabila bayi tu minum susunya memenuhi syarat sah anak susuan..kat situ pun dah boleh bayangkan..kan? Keistimewaan menyusukan anak dengan susu ibu.
Breastmilk is the best food for your baby..
My 2 years old Erika masih belum move on..mungkin nak challenge record abang dia kot ..?
Akif breastfeed sampai genap umur 5 tahun..

Dia stop pun sebab dia nak gi sekolah tadika..agaknya kalau tak tadika..stop masa nak masuk darjah 1 lah kot

Related Posts with Thumbnails

Loading

PENAFIAN

Yuitsumuni.com® adalah ‘personal blog’ dan tiada kaitan dengan mana-mana pihak lain.

Segala isi kandungan di dalam blog ini adalah hasil daripada cetusan idea penulis melainkan yang dinyatakan sumbernya.

Segala isi kandungan blog ini dilarang diterbitkan semula sama ada di ‘copy-paste’ atau dijadikan bahan di mana mana forum atau blog persendirian dan sebagainya tanpa keizinan penulis.Tertakluk kepada semua post/entry.karangan original saya.Sekian, terima kasih.

Protected by Copyscape Original Content Check


TIP PENYUSUAN DAN KEIBUBAPAAN


http://sweetstory.yuitsumuni.com

Disclaimer on sweetstory.yuitsumuni.com: Artikel yang ditulis atau dikumpul sebelum tarikh 4 April 2010 adalah artikel yang terhasil/terkumpul dengan campur aduk perasaann tanpa pengetahuan yang sepatutnya.Namun entry dan artikel selepas 4 April 2010 adalah entry/artikel yang lebih menjurus kepada promosi susu ibu yang sebenar..selepas menyertai Malaysian Breastfeeding Peer Counselor(MBFPC) Training.