tak ada buat apa pun

cuma

beg diy

beg ini…adik ipar saya nak

ada lagi beberapa biji beg lagi..nak bagi mak saya pun ada juga

 

 

 

 

 

 

 

 

beg diy2

sama ja dua2 beg ini bezanya satu pakai zip satu pakai zap-on(ke zip on?)

ala pelekat tu….

 

 

 

 

 

 

 

 

nursingcoverdiy nursing cover DIY 2

apakah ini???

nursing cover buatan sendiri

sebenarnya tak tau buat untuk apa..sekadar belajar kot saya bukan nak guna pun….

baiklah mari saya bagi sedikit panduan untuk yang nak DIY nursing cover

how to make your DIY nursing cover

mudah ja

potong kain 34”X24” untuk body

1.5”X24” untuk tali panjang

1.5”X12” untuk tali letak ‘D ring’

D ring(ala yang selalu orang buat adjust tali bag tu)

kertas keras bergam-nak letak untuk bawah leher

cara buat

memula saya buat tali

ikut kreativiti memasing

saya jahit ja dari wrong side then terbalikkan..

bagi tali yang pendek pun sama…

untuk body..saya jahit 4-4 side..ohh lupa untuk bahagian yang kat leher letak kertas keras…dalam 8” panjang…4” dr tengah laaa…

4” dari tgh kiri dan kanan…

dah settle jahit body bolehlah jahit tali ke body…

jarak antara dua tali..8” dari tengah kiri dan kanan…

masukkan D ring kat tali pendek…

macam susah plak nak faham penerangan saya ni..abaikan abaikan

 

jahit tudung laaa..tapi yang ni simple punya pendek ja…pakai terus takyah buat fesyen2 dah

tudungdiybaru

kalau pakai jadi gini

labuh tudung diy

 

jadi hudus la sikit sebab sebelah tgn ambil gambar

tapi lebih kurang gini la terbentuk

menutupilah paras dada

(tudung dalam gambar adalah tudung yg baruuu siap)

 

sekian sahaja….al kisah DIY  hari ini…

Related Posts with Thumbnails