mommy is crazy again and again….

maka dengan penuh komitednya mommy ini telah menyiapkan

4 DIY face mask

tapi

untuk cik gedebi mommy kena alter sikit….

but…untuk first try boleh dianggap berjaya juga laaa

mommy guna kain cotton 2 layer dan kain jersey selayer(untuk bahagian lapisan yang kita akan tekap mulut kita tu

saiznya adalah seperti dalam rajah serba compang comping di bawah

pola

mommy potong kain ikut saiz seperti di atas..then jahit

untuk ‘besi’ pembentuk hidung mommy reuse yang disposable or guna itu ‘tali’ ikat plastik untuk kitchen palstic bag…..

nak mudah guna ja ‘besi’ membentuk hidung yang disposable face mask tuuu…lepas guna koyak dan kumpul…

selepas potong kain..mommy jahitkan ‘besi’ itu kat layer 1 dan 2 dari arah tekap kat muka kita(bleh fahamkah bahasa aku nih?)

then baru dicantumkan degan kain yang akan berada di luar (yang orang lain nampak)

haiyaaa…tak reti plak nak explain…

maka

berikut adalah rupa face mask serba senget itu…

blue mask

Blue one!

dadays mask

ni khas buat daddy…daddy tak mau yang ada corak…

yelo mask

patutnya ini gedebi punya tapi nak kena alter sikit

moms mask

ni mommy punya…

tapi maybe tak start pakai lagi DIY mask ni sebab mommy nak cuci dulu…..

pakailah stok disposable tu dulu…

kalau tilik bebetul

memang mommy main jahit ja tak kemas pun! tapi buleh laa..senget senget pun jadi juga kahkahkahakhkah..

ala-ala disposable la juga..rasa tak mau tong sampahkan jaa

ohh tali tu mommy guna bias tape..main jahit jaaaaaaaa

kalau sesiapa nak cuba jahit tapi tak faham bahasa saya ni silalah reuest entry dalam bahasa yang orang boleh faham hahahahahaa

Related Posts with Thumbnails