saya mendapat tahu akan contest ‘HIDUP BERANI UNTUK GAGAL’ ini daripada mysuperkids.

walaupun saya dapati peluang saya untuk mendapat tempat pertama agak tipis..kerana blogger-blogger termahsyur belaka yang sertainya saya tetap…HIDUP BERANI UNTUK GAGAL..

saya nak cuba juga..manalah tahu..untung sabut timbul!

kegagalan adalah sesuatu yang ditakuti semua..betul kan???

anak saya  contohnya..dia akan menangis dahulu sebaik sahaja dia tidak berjaya melakukan sesuatu….

sesudah ditanya barulah dia memberitahu apakah alasanya…

Kali pertama dia berjalan…ketika usianya 13 bulan…dia tidak mahu berjalan kerana tidak mahu gagal tetapi TANPA SEDAR dia telah ‘ter’berjalan!

dan dia bertepuk tangan gembira setelah mengetahui dia berjaya..

Kan mommy kata..HIDUP BERANI UNTUK GAGAL…

kalau tak pernah gagal kita TIDAK akan tahu erti berjaya….namun kena ingat ya HIDUP BUKAN UNTUK GAGAL>>tapi HIDUP BERANI UNTUK GAGAL….

setiap yang terjadi pasti ada hikmahnya…..

Contest ini adalah anjuran DenaiHati dan disponsor oleh,DSGClicks , Berani Gagal Network, One Malaysia Blogshops, Anisha Online Mall dan Saudacare.

Di bawah saya copy & paste entry dari DenaiHati

Ini contest terakhir untuk penutup tahun 2009. Semuga contest ini akan memberi manafaat kepada ramai teman-teman blogger dan semuga contest ini juga dapat merangsang MINDA BAWAH SEDAR kita untuk terus mengharungi 2010 yang lebih mencabar.
Contest ini berjaya dianjurkan atas sokongan sponsor yang sentiasa bermurah hati iaitu DSGClicks, Berani Gagal Network, One Malaysia Blogshops, Anisha Online Mall dan Saudacare.
1. Contest mudah sahaja iaitu dipenghujung contest (tarikh penutup akan diumumkan kemudian), blog yang tersenarai di sesawang pencariangoogle.com menggunakan page the web berdasarkan browser FireFoxdengan kata kunci “HIDUP BERANI UNTUK GAGAL” pada ranking 1 – 5 akan memenangi hadiah bernilai RM500 setiap seorang dan pada ranking 6 – 10 akan memenangi hadiah bernilai RM250 setiap seorang.
2. Kepada yang rajin mempromosi contest “HIDUP BERANI UNTUK GAGAL” akan mendapat hadiah RM10 untuk setiap referral. Lebih banyak referralnya maka lebih banyaklah hadiahnya.
3. Hadiah bertuah untuk penyertaan ke 10, 25, 50, 75, 100 dan seterusnya setiap gandaan 25 bernilai RM50 mengikut urutan link yang dihantar melalui ruang komen.
Syarat-syarat contest “HIDUP BERANI UNTUK GAGAL
1. Terbuka kepada Satu Dunia Melayu yang mempunyai weblog samada berbahasa Melayu atau English.

2. Buat satu entri bebas di weblog ANDA dan wajib ada perkataan “HIDUP BERANI UNTUK GAGAL” dan saya tahu contest HIDUP BERANI UNTUK GAGAL dari blog : contoh saya tahu contest “HIDUP BERANI UNTUK GAGAL dari blog Hidup Biar Sedap.

3. Dalam entri Anda wajib ada nama-nama sponsor dan tolong update bila ada sponsor baru.
4. Dalam entri jangan lupa backlink kepada Denaihati.
5. Tinggalkan komen dan link entri anda di posting contest “HIDUP BERANI UNTUK GAGAL di weblog Yang Terbuku Di Hati.
6. Jangan lupa subscribe blog ini melalui email dan aktifkan.

7. Follow Twitter @Denaihati dan klik button retweet di entri ini.
8. Follow Facebook @Denaihati dan kongsikan link contest ini dengan teman-teman Facebook ANDA.
9. Tambahkan link blog Denaihati ke dalam bloglist ANDA untuk terus monitor contest ini.
10. Hadiah hanya untuk weblog sahaja, website forum dan website umum tidak dikira, seandainya bukan weblog maka peserta seterusnya akan dikira sebagai pemenang. Hanya 10 weblog teratas dikira sebagai pemenang.
11. Penganjur berhak mengubah atau update syarat-syarat mengikut kesesuaian pada bila-bila masa.

Related Posts with Thumbnails