Saya tidak tahu apa yang telah berlaku

Memikirkan perkara ini boleh membuatkan saya rasa sesak nafas

Memikirkan anak saya yang bakal menghadapi segala ujian ini membuatkan saya rasa takut nak beranak ramai hahahaa

Saya berbicara dengan new staff department saya

Bertanyakan asal usul dan tempat tinggal sekarang..dengan siapa dia tinggal..Ya ahkak memang kepochi!

Saya amat terperanjat…

hahhaa

dia tinggal dengan house mate nya seramai 3 orang lagi..maknanya satu rumah 4 orang la

dia menyewa bilik terkecil RM200/bulan

manakala penyewa master bedroom kena bayar RM400 with carpark

manakala dua orang lagi menyewa bilik number 2 dengan kos RM300 untuk 2 orang..RM150 seoranglah

Dan yang membuatkan ahkak yang kolot terperanjat..

si dia itu berkata

saya kadang-kadang tengah malam baru boleh mandi sebab housemates saya bawa boyfriend lepak sampai lewat malam…

ahkak-ahkak kepochi ni..kak fid dan kak yan berkata

Ehh ko gila ka??

punya la jebon!kata orang gila

bahaya oo..kang diapa-apakan ko

sebenarnya nak cakap..kalau boyfriends depa rogol ko..tak ke naya plusss..apa kes ..depa laki bini ka…

??

:antas ahkak ni dapat satu idea

keesokkan harinya ahkak pun tanya la

ko dah cakap ka kat kawan ko jangan bawa jantan masuk rumah

dah cakap kat yang sorang tu…yang dok master bedroom tak berani nak cakap

ehh ko nak tau..husben ahkak katakan..kawan dia yang dok kat situ habaq….persatuan penduduk kat situ memang ada buat pemerhatian an serbuan dengan JAIS dan polis tau….

Yeke kak??kena bagi tau diaorang ni

ehhh kome takut JAIS daripada takut hukuman Allah ke??

Maka ahkak kepochi cakap lagi…

ko pindah je laaa

tapi dia tu macam tak nak pindah

iya la rumah ala-ala kondo mewah..

ahkak suruh pi sewa low cost flat..apa kelas engineer dok low cost!

cehh

Biasa le engineer baru

Gaji 2000 rasa macam kaya gila dah

so apakah oral of the karangan kak Fid hari ini???

Ahkak berpendapat zaman la ni…anak-anak muda dah anggap lumrah ..kebiasaan la boyfriend dan girlfriend yang bercinta berkelakuan seperti suami isteri yang sah!

Ini buat ahkak risaukan adik aak yang dok Kluang nun..ahkak ealyie dah ahkak Intan tolong pi jadi spy sat bleh…

butik sulaman Yati…depan INTAN kluang tuh….row kedai bebetul depan INTAN..

tolong pi usha minah nih…

Nak kenal lagu mana

kat butik sulaman Yati tu..kalau kome tengok ada awek kurus putih melepak serta paling lawa tu ..tu la adik i…hok len kelabu-kelabu ja…wahh kompiden i!

adik saya tu dah bertunang tapi risau ak kalau depa tersasul kata bertunang tu setaraf menikah

mau aku lepang tertiarap kalu….

ok

back to the moral of the story laa

apakah punca utama pergaulan bebas lelaki dan perempuan tanpa ikatan nikah ini?

keluarga??didikkan??trend???

Mari kita sama-sama kaji….

sekian…

p/s: tunggu hasil kajian i yaa

kahkahah

Related Posts with Thumbnails