Anda datang ke entry ini sebab nak tahu siapakah ibu Datin Sri Rosmah Mansor kah?

Anda silap

saya tidak tahu menahu perihal peribadi beliau…

Saya ingin menulis mengenai

IBU MERTUA kepada Perdana Menteri pada masa akan datang dengan T&Cnya jika..

jika dan hanya jika anak saya yang menjadi Perdana Menteri

Adakah di antara kalian yang terkinja kinja nak menjadi ibu mertuanya???
Boleh ada 4(T&C applied)kakakaka

seorang dah la

kahkahkah

Jadi PM sibuk…

 

Apakah ciri ciri yang membolehkan Gedebi amat cocok menjadi ketua negara Malysia?

dia sangat jimat orangnya

dia sangat jujur orangnya

dia sangat sayangkan mommynya

dia sangat cermat

dia genius kakakakak

dia bijak

dia kacak

dia macho

dia peminum susu ibu yang tegar..kalau dia jadi PM confirm penyusuan susu ibu akan dimartabatkan setuinggi tingginya…percaya laaaaa

dia baik

dia setia

dia pemaaf

dia pandai merancang

dia gagah

dia tegap

dia pandai berkata kata yang benar

ohh banyak lagi laa..kebaikkanya

 

dan pada waktu itu saya tidak akan perlu berbangga bangga cakap

“tadi i jumpa PM”

or

“tadi i bersalaman dengan PM”

tapi saya akan cakap

“ohh PM tu saya yang lahirkan”

vogue nya nenek!!!(tengon Tun Raha..bukan saja pernah menjadi isteri perdana menteri malahan ibu kepada Perdana Menteri!!!Banggakan?)

Anda..jika anda ibu mertuanya anda akan cakap

“PM tu menantu i”

kahkahkahkahkah

 

or jika anda komen di blog ini anda boleh cakap

“Ohh I pernah komen kat blog mommy PM pada suatu masa dahulu”

bangga tak??

kahkahkahkah

Dah la dapat PM yang berkaliber

anda punya kawan blogger/maya/sejati/setia/baik punya anak pula tu! Dan anda pernah kiss pipi dia ketika dia kecil

wah wahhh

 

Jika anda bercita cita nak bermenantukan Perdana Menteri dan bergelar IBU MERTUA PERDANA MENTERI vote lah anak saya jadi Perdana Menteri

kahkahkahkah

 

sewel kah apa?

 

OK

apa tujuan…

saya nak paksa sesiapa yang baca entry ni komen..berserta nama samaran atau sebenar ..email address dan URL blog masing masing(jika ada wajib yaa)

Mana la tau tiba tiba saya menukar entry ini punya komentator menjadi antara yang bakal menerima hadiah cabutan bertuah ka

mana la tau

 

kita tak tau yaa

kalauu..kalauuu…

 

sekian…

 

p/s:hint tuuuuu..sila tengok katogeri entry ini

Related Posts with Thumbnails