hu ha hu ha

aku teringin gilo mau makan itu teriyaki chicken sekalikan aku pun pi la google tengok apakah resepi sos teriyaki

maka dengan muka merahnya aku dapati

Ingredients:

Mirin (omit la..harem hakhak)pepandai sendiri nak ganti dengan itu suka meras…bleh??

Sake (omit la juga harem)takyah laaa

Cornstarch

Brown sugar

Garlic

Soy sauce

Ginger

ok..nanti aku alter sampai ala ala sos teriyaki

belom coba lagi hanya carian semata

namun atas dasar ketagihan mau mentangkedaroh aku telah mengaplikasikan kepandaian aku guna akai

kahkahkahkah

aku pun masaklah

dengan menggunakan sos barberque yang halal di pasaran Malaysia

maka resepinya

sos BBQ

ayam fillet punya sebab malas siang

lada benggala

halia dicincang sampai lumat patutnya tumbuk tapi segan nak basuh lesung batu anak teruna tak mau tolong sebab sibuk main game

bawang putih..cincang juga

minya sesudu dah la…

cara memasak

1. gaul ayam dengan sos BBQ

2. panaskan kuali leper tu goreng ayam tanpa minyak

3. dah masak ayam tu angkat dan potong kecil kecil

4. cuci kuali atau guna kuali lain.panaskan kuali

5. masukkan sesudu minyak ke dalam kuali

6. minyak dah panas masukkan garlic dan halia cincang

7. Masukkan ayam dan lada benggala

8. goreng sekejap kemudian masukkan sos BBQ 2 sudu lagi beserta air 3 sudu

9. siap

btw, semalam ketika saya nak keluar dari kedai ayamas selepas beli chicken fillet saya disapa oleh seseorang..blogger nama Marlia yang baca blog saya

thank you sebab tegur ahkak yang sedang kelam kabut.anak ahkak sedang menanti jawapan soalan yang dia tanya so ahkak tengah pikir masa tu..apa jawapan nak bagi

kahkahkahkah

Related Posts with Thumbnails