Jangan tertipu dengan tajuk

saya minta maaf jika anda datang ke entry ini kerana tajuk di atas…

tak ada cara untuk bersalin tanpa rasa sakit sebelum dan selepas kecuali deria rasa sakit anda sudah mati….

sekian, terima kasih

hahahhahaaaa

tidak..saya tidak akan berhenti di sini..panjang berkajang lagi saya nak taip

cara cara tak nak rasa sakit ketika bersalin..(arienai da yooo)

1. air selusuh

popular habis air nih..semua orang pulun sakan..siap ada yang JUAL tuh..apa apa la labu..janji kome bahagia….namun haruslah kta ingat hatta ambil     air selusuh pun sakit tetap sakit ..jika anda mudah bersalin pun bukan sebab air tu tapi sebab Allah yang permudahkan..ingat tu…

2. minyak selusuh..

sama saja konsepnya dengan air selusuh namun…

jika mak saya…

btw..mak saya PANDAI buat minyak selusuh nih…kalau nak tempah sila la ke rumah mak saya yahahahahaha…

kalau mak saya..mak saya buat dengan minyak kepala yang ditanak…

dan selepas solat..saya tak tau solat waktu apa..mak saya akan membaca ayat ayat suci kat depan botol minyak tu…saya pun tak tau apa doanya….

then mak saya akan siapkan minyak tuh…

ada pantang pula

hanya boleh minum apabila rasa sakit..tujuannya nak hilangkan sakit dan mudahkan bersalin..kononnya minyak itu ala ala minyak pelincir laaaa

tapi saya berpendapat…

itu semua ..mind’s game saja…kalau kita minum minyak tu kita twist otak kita..kita kata ohh minyak ni bantu aku senang bersalin…dah mantera gitu otak pun ..translate la sebagai tak sakit..aci???

saya dibekalkan ebotol  minyak nih tapi anak dah 5 tahun minyak tu tetap kekal sebotol

mak saya tau saya tak minum..dia diam saja…

ok per saya bersalin senang je….potong perut hahahhaaaaaa

ramai orang kampung dan bandar minta mak saya sediakan minyak selusuh ni

tak kena bayaran pun tapi normlly orang akan hadiahkan lah seringgit dua..

kome nak ke??

tapi kalau tak de minyak kelapa tu kena charge le harga minyak kahkahkahkahkah

walaubagaimana pun setakat jam ni semua orang bawa minyak sendiri dan testimoni moni semua kata mudah…gasaklah..mainan minda….dah rezeki anda mudah bersalin kan…

3. doa permudahkan bersalin

ni mak saya ada ajar siap mak saya tulis kat kertas lagi tapi saya dah lupa mana pi….nanti minta semula la

doa doa ni saya ok la

tapi saya tak hafal jadinya masa sakit mata tak nampak terus tak leh nak baca  apa mak saya tulis kihkihkih

4. Minta maaf sebelum bersalin

ini antara perlu dilakukan

minta maaf bukan sebab nak bersalin saja ya selu pun kena minta maaf

minta semua doakan kita dan andai kata ajal tiba paling tidak kita dah minta ampun kan…

5. Kuatkan semangat

kena kuat semangat

rileks..jangan gelabah…

saya harap in future saya akan macho

tak nak lagi cakap sakit ke apa ka…

kahkahkahkah

cerita lain pula

mak saya dulu bersalin kami 4 beradik kat rumah saja

zaman tu belom wajib bersalin di hospital

boleh bersalin kat rumah kalau ada misi klinik desa yang kerajaan  punya tu

semua bersalin mudah

cuma masa bersalin yang ketiga tu mak saya lumpuh 4 bulan..seleoas bersalin maybe side effect penat membaca menanam bagai kat bendang semasa pregnant…

sekian saja laaa

bersalin baju adalah tidak sakit melainkan ada jarum peniti terlupa nak buang masa menjahi6t huwahuwahuwa

Related Posts with Thumbnails