OK

saya nak refresh sikit cara menjahit tudung wah wah

mula mula marilah kita tengok berapa banyak entry bab tudung yang pernah saya buat…

MMM

dari SEARCH at yuitsumuni.com

taip tudung

maka akan keluarlah

HASIL SEARCH TUDUNG

next

cara saya buat tudung DIY

kertas keras awning tudung

Cara membuat template tudung

Do It Yourself-Tudung

Cara jahit tudung ber’awning’

 

banyaklah juga kan

 

Hari ni saya nak share template/pola awning dan kertas keras dalam awning tu

Apa yang anda perlu buat hanyalah print ke atas kertas A4 dan potong maka jadilah pola anda

Nak buat untuk pola BODY tudung tak daya la sebab tak de kertas besar besar unless saya buat ala ala puzzle tu kakakaka

 

ok

pola awning

 

 

 

Cara menggunakannya

  • print atas A4 paper
  • potong ikut garisan
  • lipat dua kain yang hendak dibuat awning
  • tekap dan potong ikut pola tadi

ok??

 

pola kertas keras dalam awning

sila ke kedai minta

KERTAS KERAS KOLAR BAJU MELAYU

ada banyak pilihan ketebalannya

pilih yang anda suka la ya

 

Potong pola di atas ikut garisan tuh then tekap atas kertas keras…

 

untuk cara menjahit tudung dan membuat pola tudung sila rujuk link yang saya berikan di atas tu ya…

 

selamat mencuba

 

oh yaa

setakat ni saya guna kain jersey dan lycra sahaja untuk buat body tudung serta awning

kita juga boleh guna broket, cotton, dan sebagainya….jangan guna kain tuala dah la ya..hahhahahahahaaa

 

sekian….selamat menjahit tudung…

Related Posts with Thumbnails