Pulau Pandan Jauh ke tengah.

Gunung Daik bercabang tiga

Hancur badan dikandung tanah

Budi yang baik dikenang juga

  • Kita mulakan dengan panbtun turun temurun ini..sekali kita pantun depan anak kita…anak kita tanya…
  • Di manakah letaknya Pulau Pandan?Pandan Indah ka?
  • Kenapa Pulau Pandan Jauh ke tengah? Nak kena naik bot ke naik kapal terbang?
  • Gunung Daik tu ada kat mana? jauh tak dari Everest?
  • Dah mati ke hancur badan tu? Siapa makan?
  • Kenapa dikandung tanah?
  • Budi baik tu macam buat baik tolong orang ke?

Dan banyak lagi soalan bertalu-talu daripadanya..Hahahaha…Apabila saya adukan kepada suami saya..suami saya kata….diakan baru belajar..

Saya juga mengadu…Bilalah anak kita nak KAYA ‘vocab’ BM ni bang…Every-single word yang I explain kat dia..dia minta I elaborate meaning ….

Jawap suami saya…Dia kan baru belajar

kakakakkaaaaa

Apa yang anda arapkan daripada anak anda yang berusia 6 tahun 6 bulan?

He knows how to count..how to read and how to recite…so apa lagi ko nak?

Yahuuuu Anak saya dah pandai!

kahkahkahah…

OK…kita tinggalkan kisah ni..

Mari kita ke Pulau Pangkor

cinta kura kura

Baru dapat Cinta Kura-kura nih..

Eh Cinta Kura-kura tu filem ya? Macam kelakar kan? Tapi anak saya nak tengok SEAFOOD…ehh ke SEEFOOD??

Related Posts with Thumbnails