Power bank..tak habis-habis kisah power bank kah kahkah..

saya beli power bank ni sebab saya ni semedang asyik ..telefon habis bateri…Zaman la ni smartphone kan..telefon pintar..pintar dan kuat makan bateri..Yaaa..sebab guna banyak sangat aplikasi canggih…maka hadapilah ya…makan bateri macam telan air kosong …

Sebenarnya kalau setakat nak layan media sosial tak ada masalah..Jadi masalah kalau..dah mengedit gambar la…ambil gambar delete gambar..semua juga kasi sumbat juga buat….haahh?ayat apa nih?????

Tengah dok caj…siap buat ‘beg’ khas simpan power bank..sangatlah over.. Saya bawa ke mana sahaja…Kalau kat pejabat saya turut bawa ke meeting room…kalau ada mesyuarat la..sebab saya la ni tak bawa buku nota..kata ada NOTE! (nak menujuk la tu!) cet!! Bersepah ooii la ni orang guna…Kalau nak menunjuk hadap la tak da sapa nak tengok..wakaru???

Macam mana guna nih?

Kita kena charge power bank terlebih dahulu..kemudian kita guna power bank ni untuk caj telefon kita…Istimewanya kita boleh caj di mana-mana sahaja.. Saya selalu letakkan sahaja di dalam beg….sambung telefon dan power bank…sedar sedar fully charged….

Kat pejabat ni selain power bank..saya juga bawa charger..hahahahha..suami saya tanya…nak buat apa lagi power bank..kan dah ada charger…

power bank untuk digunakan ketika tiada sumber kuasa elektrik….kihkihkih….

Saya tau..dia kata saya melampau..saya pasrah…sapa suruh dia redha je beli?sapa suruh???Ehh saya beli sendiri laaa..dia temankan..dan komennn……ye ke??

Related Posts with Thumbnails