Masa kami mula mulaa menyusu anak dulu kala..kira kira 11 tahun lepas…..

Kami tidak mendapat aokongan seperti zaman sekarang

Nak beli breastpump pun susaahh nak cari…limited

Nak memerah pada waktu kerja pun seksa..tak da tempat tiada support..pandai pandai ko la!
Nak menyusu anak ketika berada di luar rumah(gi shopping ke taman ka) pun susah..

Lepas tu kami sepakat buat support group…sokong menyokong sesama kami…situlah tempat mengadu..tempat berkongsi ilmu dan perasaan

Berkempen sana sini…

Lama kelamaan breastfeeding mula diterima umum..hatta ada yang masih memandang serong…kami tak kisah..kami dah ‘kuat’

Tapi kannn apabila datangnya golongan ‘mewah’..sedar sedar breastfeeding ni dah macam ‘mewah’ dan ‘ meriah’
Depa tak tau hujung pangkal
Depa palit arang dan najis…mai pula puak hat lagi haru..tak dak ilmu tapi bajet pewira..pewira di media sosial..sooo sialll..mihmihmih

Ehh

Kenapa ni acik fid??

Tah laa

Acik rasa kelakar pun ada juga…

Related Posts with Thumbnails