Rata-rata kita asyiklah suka menghukum ANAK
Tak ikut cakap emak-derhaka
Balik raya tidur kat hotel- derhaka
Ibu terguris-derhaka

Maka ramaaaiii sungguhlah anak derhaka..

Siapa kita nak judge?
Hatta ada hadis.. dan terjemahan Quran pun..
Adakah kita berhak menentukan syurga neraka sesama manusia?

Ko belum jadi ibu tua..ko tak faham perasaan orang tua dan sebagainya

Kenapa ye?
Kenapa kita perlu tua ikut pattern orang tua tua terdahulu?
Bukan bongkak..
Cuma..
Mengapa kita tak cuba nak ubah?
Kata positifff…
Tak rasa letih ke?
Susah payah mengandung..melahirkan..bagi kasih sayang..perah susu apa bagai lagiii…perasaan serabut snak dia taska kita di pejabat..
Tak letih ke? Tiba tiba dah tua.. terguris rasa kecil hati tak redha apa bagai then sumbat anak yang ditatang dijulang selama ni ke neraka?
Letih koottt..fikir pun letih

Memang kalau kita jadi ibu kita kena jadi mudah terguris ke? Ada tulis ke kat dalam Quran?
Kalau ada tolong share ye..
Tapi kalau ada tulis pasti tertulis juga cara cara menanganinya kan?kan??

Doa ibu mustajab..ada T&C ke tak?
Kan ada list orang yang doa doa ditolak..
Kalau ibu tu dalam list macam mana pula?

Ha?takleh tanya?sebab ni semua kerja Tuhan..
Yang ko tentukan dosa pahala manusua tu buksn ke buat kerja Tuhan juga?
Bukan?

Related Posts with Thumbnails