Pengunaan kejap inhaler aromaterapi ini sebagai sebahagian daripada rutin hidup anda akan dapat membantu tubuh anda dan juga masalah kesihatan yang dihidapi.

Minyak pati mengandungi molekul-molekul halus yang mampu menyerap ke dalam aliran darah dan seterusnya dihantar ke seluruh badan dan ke otak (sekiranya diperlukan) serta seterusnya bertindak mengikut keperluan masalah yang dihadapi.

Ia suatu keperluan kerana inhaler ini:

? Mudah alih – Sangat ringan, kecil, mudah dibawa kemana sahaja dan disimpan samada dalam poket, beg, laci meja atau kereta dan tidak akan tumpah.

* Efektif – Penyedutan adalah salah satu cara yang paling berkesan untuk mendapatkan manfaat terapeutik dari minyak pati.

* Ekonomikal – Murah tetapi mampu bertahan selama sebulan atau lebih.

* Privasi – Aroma yang peribadi dan tidak akan mengganggu orang sekeliling.

* 100% minyak pati gred terapeutik dan tiada bahan kimia

* Sesuai dan selamat untuk semua peringkat umur

* Diformulasi oleh aromatherapist bertauliah Rita Omar berpengalaman 6 tahun dan menghasilkan lebih 30 produk aromaterapi yang berkesan.

Terdapat 6 jenis inhaler yang setiap satu darinya mengandungi beberapa minyak pati gred terpilih untuk memberi kesan terapeutik kepada fizikal, emosi dan mental.

1) MEMORY/FOCUS

Campuran minyak pati untuk meningkatkan daya ingatan dan juga membantu untuk fokus dalam pekerjaan/pembelajaran.

Formula: Rosemary, Lemon, Basil, Peppermint & Geranium

2) CLEAR RESPIRE (BREATHE EASY/SINUSITIS)

Campuran minyak pati untuk mengurangkan sesak nafas, hidung tersumbat, sakit kepala, merawat batuk, melegakan alergi dan gejala sinusitis dan memperbaiki kesihatan pernafasan.

Formula: Eucalyptus, Thyme, Peppermint, Rosemary & Lavender

3) NO SMOKING

Campuran minyak pati untuk membantu menenangkan saraf, mengurangkan nafsu untuk merokok, menyegarkan anda dan membantu mengimbangi mood anda.

Formula: Clove, Grapefruit, Peppermint & Lada Hitam

4) STAY HEALTHY (STRONG IMMUNE)

Campuran minyak pati untuk menyokong sistem imun yang sihat dan kuat untuk memastikan anda sihat sepanjang tahun.

Formula: Lemon, Clove, Tea Tree, Thyme, Frankincense

5) JOY/CONFIDENT (STRESS RELIEF)

Campuran minyak pati yang baik untuk saraf bagi membantu memberi ketenangan, relaksasi, meningkatkan ketenangan jiwa, meningkatkan tidur, melegakan kebimbangan dan serangan panik.

Formula: Clary Sage, Geranium, Lavender, Bergamot, Chamomile & Rosemary

6) CRAVING FREE

Campuran minyak pati untuk membantu mengurangkan mengidam makanan, detoks tubuh, membendung keinginan anda untuk makan berlebihan dan mengurangkan tekanan.

Formula: Grapefruit, Rosemary, Peppermint & Orange

Cara penggunaan inhaler:

Buka penutup. Letakkan inhaler dekat dengan hidung, tutup hidung lagi satu, dan hidu secara perlahan dan mendalam hingga terasa di kening atau kepala.

Pengunaan yang kerap akan lebih efektif. Inhaler ini boleh bertahan selama sebulan atau lebih, bergantung kepada kekerapan pengunaan.

Untuk order
Whatsapp
0132023394

 

Related Posts with Thumbnails