Nak cerita ke tak nak ni

Hahaha
Baik kome baca tak baca rugiii!!!

Gini
I memang bukan jenis pelupa tau
Haha
Bukan riak takbur tau
Just nak bagi tau awai awai..
I selalunya ingat apa jua yang berlaku dalam rutin i
Memori paling lama i boleh ingat adalah masa i umur 3 tahun.. Tapi sikit ja laa.. Tapi yang 4 years old sampai sekarang memang i rekod elok elok dalam ingatan..

Panjang mukadimmah
Cerita belum start hahaha
Maklomlah kuat layan drama Melayu..
Melalut berjela point secoet ja haha

Gini
Sabtu lepas i cari sampel #gritz #AFK #uplifting / #focus tak jumpa
Tapi i ingat kronologi
I sapu kat Akif
Then Erika nak rampas
I selit dalam poket seluar pink i
Then.. Kat situ lompang
I ingat drawer kitchen kabinet ke somewhere in my bilik humban barang

Tanya ahlilbaiti
Depa tak tau
Depa memangggg..

Ok
Meh baca doa

Subhana Man Laa Yanaamu Walaa YasHuu

Maksudnya: Maha suci Allah, zat yang tidak pernah tidur dan tidak pernah lupa

Ulang ulang ulang doa
Tak timbul timbul.. Manaaaa..

Sambil baca lagi capai inhaler biru
Sedut
Bingo!!!
Dia timbul macam ada screen
Tau kat mana i selit sample tu???

DALAM BIKAR PALING KECIKK I ADA
5ml size bikar tu
Dia pula disimpan dalam bakul hijau dalam rak merah kat bilik i humban humban barang

Alhamdulillah

Maka you all
Kalau misplaced atau lupa sesuatu amalkanlah doa/bacaan sujud sahwi tu dan sedut/hidulah mana mana EO yang boleh membantu anda calm. Fresh.. Energetic.. Focus

Nah akak sertakan apa EOs dalam inhaler biru tu

Eucalyptus, Thyme, Peppermint, Rosemary & Lavender

Nampak??
Rosemary
Ni memang power bab ingatan ingatan ni

merupakan minyak pati paling bagus untuk merawat keletihan mental, pengsan, stress, histeria, memori lemah, membantu dalam fokus dan mengatasi kebimbangan.

Lavender
gila calming
Hilangkan stress..
Banyak sangat kebaikkan dia

Peppermint..
Wahh dia ni kalau sakit kepala nak pecah cer calit
Sap sap sui..
bersifat analgesik merupakan minyak pati paling bagus untuk sakit otot/urat, sakit kepala, migrain, sakit tekak, sakit gigi dan bengkak sendi.

Thyme
memulihkan dan menguatkan badan dan minda
terkenal untuk merangsang otak dan meningkatkan daya ingatan.

Eucalyptus
Bagus untuk pulihkan deman dan bersifat antiseptik

Btw
Kita ada RTW inhaler memory/focus(kuning) & blended EO uplifting/focus tau untuk membantu kita dalam hal ingatan.. Kekuatan memori dan minda..
Kalau hangpa kerap lupa itu ini.. Why not give a try
Inhaler RM10 ja seunit.. Tak termasuk kos pos

Nak order inhalers ka EO ka PM ka whatsapp
Klik
www.wasap.link/60132023394

 

Related Posts with Thumbnails