Dah nak masuk pertengahan bulan 11.. Bermakna.. Cuti sekolah makin dekat..

Tiada kesabarannya akak nak cuti sekolah. Haha.. Anak yang sekolah emak yang sibuk nak cuti.. Apa hal? Tapi memang perangai mak-mak sejagat..

Suka bebenor musim cuti sekolah walaupun confirm.. Rumah bakal jadi tongkang pecah.. Tetaplahh seronok menyambut musim cuti sekolah..

Orang Jepun kata fukuzatsu na kimochi! Complicated feeling.. Gituuuu..

Salah satu sebab

Cuti sekolah = pergi bercuti.. Betoi dakkk??

Mesti korang ada plan nak bercuti sakan kann bawa anak-anak.. Kannn..

Apa plan? Dah decided nak pi mana? Hotel dah buat reservation? Tiket dah book?

Haa.. Check check.. Dah ke belum you all?

Alkisahh.. Akak ada satu benda nak kabo kat kome..

Hangpa tau dak la ni kita boleh buat tempahan hotel dan tiket sekali.. Tak payah pening-pening kepala..

Ada Pakej kombo flight dan hotel…

Percutian jadi lebih mudah dan lebih murah dari sebelumnya dengan kombo flight + Hotel.

Tempah flight tickets dan hotel hangpa bersama-sama dalam beberapa langkah mudah, dan nikmati penjimatan hebat!

Ada tau?

Rujuk link yang akak gigih kepilkan ni

https://www.traveloka.com/en-my/packages

Buat masa ini, pakej ini boleh didapati di laman web Traveloka dan aplikasi traveloka android. Hat IOS coming soon… So stay tune.

Layannn

.

Ni haa satu contoh menarikIndia tour packages

Tekan link untuk tengok info berkenaan

India tour packages

Pakej Pelancongan ke India

Sekarang kita boleh menempah tiket kapal terbang dan bilik hotel pada masa yang sama untuk mendapatkan harga yang lebih murah dan berbaloi-baloi..

Dengan menempah dalam satu pakej, kira macam korang merancang percutian korang dengan serta-merta pada satu masa.

Korang boleh pilih dan ubah suai macam – macam pakej pelancongan yang depa tawarkan untuk mendapatkan kombinasi yang sesuai dengan masa dan bajet kome.

Serious menarik wehh

Chopppss ‘tour’ kat sini bukanlah boleh tempah the whole plan percutian korang tu..

Yang ditempah flight ticket dan bilik hotel.. Lepas tu details hangpa nak pi mana mudah la hangpa nak atoq..

Itu maknanya.. Faham dak? Cer angkat lutut kalau faham. Hahaha

By the way pasaipa kena book Flight + Hotel Packages Traveloka ni?

Meh nak summary lagi sekali. Bagi nampak lebih clear..

1. Better Together – bersama sama lebih afdhol.. Hahaha

Travel dengan kos yang lebih rendah apabila anda menempah flight dan hotel bersama-sama.

Harga menarik menanti anda apabila anda menempah kedua-duanya pada satu masa!

2. Greater Flexibility- banyak pilihan dan flexibel

Nikmati kebebasan untuk menyesuaikan percutian anda dengan menggabungkan sebarang syarikat penerbangan dengan mana-mana hotel pilihan.

Haaa.. Tu dia..

3. Your Way to Pay- boleh buat payment dengan pelbagai cara..

Payment boleh dibuat dengan pelbagai methods.

You name it! boleh bayar sama ada dengan wang tunai atau cashless, mereka juga menerima pelbagai kaedah pembayaran mengikut kesesuaian kita.

Kalau korang guna kredit kad korang juga boleh bayar dengan latest 0% installment plan yang ditawarkan

Mudah ja kan

Apa tunggu lagi? Bersegeralah..

Lepas tu kann Kat website depa ada juga highlight popular destination..

Pulau Pinang

Kuala Lumpur

Johor Bahru

Singapura etc..

Pi la tengok..

Macam mana nak buat reservation flight + hotel..

1. Cari flight + Hotel

Mulakan carian anda dengan memasukkan destinasi, tarikh perjalanan dan tempoh penginapan anda.

2. Then Pilih kombinasi

Dari search result tu, pilih kombinasi flight + Hotel yang anda suka.

3. Berikutnya.. Sesuaikan kombinasi

Jika anda ingin menyesuaikan kombinasi anda, klik CHANGE pada flight anda apabila menggunakan Apps Traveloka, atau klik CHANGE ROOM atau CHANGE FLIGHT kalau menggunakan desktop version Traveloka.

4. Tempah flight + Hotel

Semak trip summary dan klik Pilih untuk meneruskan.

Isi contact dan traveler details dan makesure semua butiran adalah betul dan benarr..

5. Akhir sekali proceed with payment

Pilih kaedah pembayaran pilihan anda.

E-tiket dan baucar akan dihantar ke e-mail dalam masa 60 minit selepas payment diterima

Siap.. Boleh pi holiday.. Yeahh..

Untuk lebih jelas silalah layari web atau apps traveloka

Link kat atas sinun jangan dilupain..

Apps boleh dimuatturun dari website juga..

Ok.. Ok

Decided dah ka nak ke mana tuhh..

kalau pi India jangan lupa bawa balik kain sari tauuu..

Sebut pasai kain..

Musim hujan ni kain baju di ampaian lambat kering..

Huhuuhuhuu

Pagi ada sinaran mentari.. Apabila masuk tengahari.. Hari pun malap.. Mendung. Hujan

Kedai dobi layan diri sentiasa penuh..

Sakan sungguh.

Tempat kome macam mana?

Musim musim tengkujuh ni sentiasa alert tau.. Berhati- hati dan bersedia selalu..

Be prepared kay!

Yuhhhuuu.. Syioknyaa dah nak school holiday

hahaha

Sekian, akak yang excited nak sambut musim cuti sekolah.

Kehkehkeh

Related Posts with Thumbnails