SWEETSTORY - TIP PENYUSUAN SUSU IBU

Nasi lemak sambal petai

Janji dengan husband saya dari semalam lagi

Nak masak nasi lemak sambal bilis petai..

Taraaa

Sambal siap!!

Kononnya nak gi berkelah.. tetapi cuaca macam kurang sesuai..kita tunggu sikit lagi..

Erika pun masih tidur
Nasi lemak

Sambal bilis petai

Telur rebus

Kacang tanah goreng

Timun
Sekian

Lavender soap

Sabun lavender homemade by kak fid

Kann…
Okayy
Kak fid bancuh sabun ni untuk buat facial soap untuk dia

Kisah dia gini
Tak semena-mena.. tumbuh jerawat pasiaq kat dahi dia
Dia punya bengkek rasa nak kikis dengan pisau cukur!
So.. dia pun bancuhlah sabun ni
Menggunakan essential oil gred terbaikkkk.. haaa..depa ada sale hari tu kann..kak fid grab le sebotol dua botol..nanti cukup modal kita jadi ahli juga la kihkihkih

Beli untuk #erika baby diva.. mummy caras la sikit…
Kann..alasan membeli semua letak atas kepala #erika
Tak patut tak patut..

Okayy
Amazingly..sabun lavender kak fid ni..sangat sesuai dengan kak fid
Itu jerawat pasiaq hilang..haaa tau pun takuuuttt..
Dan ke ke..(padan muka)

Lavender adalah sejenis yang sangat mesra kulit..sangat sangat membantu dalam mencantikkan kulit..kihkihkih

Erika tu guna minyak lavender le tu…erika lagiii kena petik hahaha

Ok.
Kak fid open order sabun lavender ni juga tau

RM30 seketul
RM30 seketul
RM30 seketul

100g beratnya
Kos pos bermula daripada RM8

You all boleh kerat 4 sabun ni..kalau buat cuci muka je la

Kak fid tak kerat pun..tak pa la kak fid buat sendiri..

Boleh whatsapp ye..
Kosong 1 tiga dua kosong 2 tiga tiga 9 empat

Jya ne
Arigatouuu

 

 

Manjakani asli ada dijual di sini

Cerita #manjakani lagi

BACA LE SAMPAI HABIS..PLEASEEE
1. Serbuk manjakani yang kak fid jual ni adalah 100% manjakani.

Kita tak campur apa apa ye…
2. Kapsul manjakani

Kita guna kapsul halal. Don’t worry ye?

Hanya serbuk manjakani asli yang dimasukkan ke dalam kapsul..with love lanting lanting berterbangan..mmmmaaahhh kata #erika baby diva akak!😅
3. Homemade

Nan hado kilang! Doakan akak ada kilang ye..mihahaha
Ok

Ini nak cerita

Mukadimmah panjang 14 depa le pula!
My customer…  beliau hubungi kak fid untuk membeli serbuk manjakani

Beliau nak gunakan untuk ‘cuci – cuci’

Yess..manjakani memang sangat bagus for ladies..

– hanya perlu campurkan serbuk ke dalam air suam dan gunakan..
Kemudian

Customer hubungi akak lagi

Kabo beliau

“Saya tak boleh la nak telan air manjakani”
So akak pun kabo le

Yes..memang hazabun pahit berdengung.. sebab tu wujud kapsul manjakani ini..

Maka beliau..zass..mai ambik hatta dah jam 11pm lebih??
Rumah dekat je😅
Maka..bersembang la sekejap

Kann ko kan kak fid..pukoi 11pm pun ko gamak ajak bersembang😅

Ponti ke ko ni?
Al kisah

Kes keputihan
Beliau kabo..

Lepas beliau mengamalkan ‘tangas’  macam kak fid kabo.. kegatalan mula hilang..

Mendelah tu pun mula keluar dan rasa makin selesa!

Alhamdulillah

‘Tangas’ = awak campurkan serbuk manjakani dalam air panas mendidih..masukkan dalam gayung ke any container yang agak agak kalau awak bertinggung ngam ngam dengan awak..selubung le 

Dok situ sat..

Lepas tu awak akan rasa selesa dan mesti akan repeat?

Segar nyaman gitu

Baik untuk pemulihan alami

Hati hati dengan ayat panaih tu naaaa..

 Itu je ceritanya

Nak try manjakani asli ni?

Hubungi kak fid ye

Related Posts with Thumbnails

Loading

PENAFIAN

Yuitsumuni.com® adalah ‘personal blog’ dan tiada kaitan dengan mana-mana pihak lain.

Segala isi kandungan di dalam blog ini adalah hasil daripada cetusan idea penulis melainkan yang dinyatakan sumbernya.

Segala isi kandungan blog ini dilarang diterbitkan semula sama ada di ‘copy-paste’ atau dijadikan bahan di mana mana forum atau blog persendirian dan sebagainya tanpa keizinan penulis.Tertakluk kepada semua post/entry.karangan original saya.Sekian, terima kasih.

Protected by Copyscape Original Content Check


TIP PENYUSUAN DAN KEIBUBAPAAN


http://sweetstory.yuitsumuni.com

Disclaimer on sweetstory.yuitsumuni.com: Artikel yang ditulis atau dikumpul sebelum tarikh 4 April 2010 adalah artikel yang terhasil/terkumpul dengan campur aduk perasaann tanpa pengetahuan yang sepatutnya.Namun entry dan artikel selepas 4 April 2010 adalah entry/artikel yang lebih menjurus kepada promosi susu ibu yang sebenar..selepas menyertai Malaysian Breastfeeding Peer Counselor(MBFPC) Training.