SWEETSTORY - TIP PENYUSUAN SUSU IBU

Menaiki MRT free ride

Akif dan Erika menaiki MRT

MRT memulakan operasi pada 17 Disember 2016..kata Akif..
Jomlah kita cuba..ajaknya..

Pada 22 Disember 2016 kami mencuba MRT ..
That was Erika’s first public transport experience
Dia punya suka..bergedik gedik kaki..

Kami berkereta ke Kwasa Sentral..minta waze tunjukkan jalan..waze terawal 1 simpang haha..ok..kita ikut signboard pula..akhirnya sampai ke stesen MRT Kwasa Sentral
Terus bergegas ke platform.Akif dah tak sabar..Erika pula tengah keliru lagi..hahaha

Scan/touxh MyKad untuk masuk..ok..kami plan nak naik sampai Semantan

Dah sampai stesen Semantan..stesen terakhir fasa pertama..kita patah balik..
On the way nak balik ke Kwasa Sentral..kami singgah ke IPC..turun kat stesen Mitiara Damansara.
Berjalan gi ke the Curve dan IPC
Tak jauh punn
Masa nak balik hujannn..
Maka…ehhh…ada connection IPC-The Curve-Surian Tower..
Sekaliii..laluan berbumbung dari Surian Tower ke stesen Mutiara Damansara masih dalam pembinaan..kena redah hujan dalam 200meter..
Masa tu mummy kendong Erika kat belakang..maka kita keluarkan kain batik selubung Erika..berlari-lari anak sambil kendong anaklah kita…selamat sampai ke stesen. Ambik train zass sampai Kwasa Sentral
Ok jom balik..haha

Komen saya tentang MRT
ok..good..
Harap memberi manfaat untuk kita..
Haaa masa nak stop tu impak dia kuat sikit..terhenyak sikit kita kihkih..but ok..

Dari stesen Mutiara Damansara ke IPC memang walking distance..i like.mudah le nak gi window shopping..hah

photogrid_1482685605572_wm

Lengang je …kami tiada di dalam gambar..hehe..saja ambil gambar suasana di dalam MRT

Nak barang free?

aku rimas la tengok bag bag aku tuh

banyak benau! bag sendiri buat sendiri rimas…aku siap bagi sebagai hadiah orang kawin lagi tau

ahkak beli hadiah biasa biasa balut biasa biasa tapi kasi bubuh dalam bag lawa lawa

sampai si penerima nak pulangkan bag tapi ahkak kata “tu hadiah laaa”

opsss

kakakkakakaka

yang buat aku rimas

aku iron lawa lawa aku gantung ada orang keronyok keronyok sumbat balik dalam satu bag..aku iron susu elok elok…dighonyok lagi..

hati tarak tahan oo..baraaaaaaa

tapi aku kena terima hakikat

dia pun rimas dan mual melihat  longgokkan bag aku tuh

nak jual rasa tak padan dengan harga sebab aku nak jual mahal tapi kualiti jahitan hancur

aku nak bagi free aku tak de modal kahkahkahkah

saya di dalam dilema

plus saya kedekut kahkahkahkah

so

soalan saya

ada sesiapa teringin nak memilki bag hasil jahitan saya?saya akan letakkan syarat

tapi bukan hari ni ini hanyalah satu hint ala ala isyarat memanggil itu

bilakah saya akan keluarkan syaratnya???

tunggu

kalau dah bagi hint maknanya tak lama lagi laaaaa

kalau bag dah digunakan ada orang nak??

ala buat beli belacan ka beli sayur ka..ok peeeee

sekian, selamat berfikir..nak ke tak nak??kalau nak stay tune di yuitsumuni.com

siapa terlepas ……melepassss……..

giveaway MSK

Mari saya cuba jaya ya

saya nak sahut cabaran nih

giveaway oleh MSK

apa yang maybe dimiliki.

.2x digitized fridge magnets from Memoire Delight

1x Fridge magnet from MSK (London mari)

2x keychain fromm MSK (London mari)

Related Posts with Thumbnails

Loading

PENAFIAN

Yuitsumuni.com® adalah ‘personal blog’ dan tiada kaitan dengan mana-mana pihak lain.

Segala isi kandungan di dalam blog ini adalah hasil daripada cetusan idea penulis melainkan yang dinyatakan sumbernya.

Segala isi kandungan blog ini dilarang diterbitkan semula sama ada di ‘copy-paste’ atau dijadikan bahan di mana mana forum atau blog persendirian dan sebagainya tanpa keizinan penulis.Tertakluk kepada semua post/entry.karangan original saya.Sekian, terima kasih.

Protected by Copyscape Original Content Check


TIP PENYUSUAN DAN KEIBUBAPAAN


http://sweetstory.yuitsumuni.com

Disclaimer on sweetstory.yuitsumuni.com: Artikel yang ditulis atau dikumpul sebelum tarikh 4 April 2010 adalah artikel yang terhasil/terkumpul dengan campur aduk perasaann tanpa pengetahuan yang sepatutnya.Namun entry dan artikel selepas 4 April 2010 adalah entry/artikel yang lebih menjurus kepada promosi susu ibu yang sebenar..selepas menyertai Malaysian Breastfeeding Peer Counselor(MBFPC) Training.