SWEETSTORY - TIP PENYUSUAN SUSU IBU

Sandwich dan rendang

Atas request..for breakfast..guna sandwich maker haha

 

Ini pula rendang ayam PPC

Masukkan semua bahan kecuali garam

Seal.. chicken

Vent

Masukkan garam

Bake chicken

Dah siap

Makann

Kari daging PPC

Bake chicken

Tumis macam biasa

Dah naik bau..masukkan daging

Mode seal beef/mutton

30 minit

Vent

Masukkan santan dan kentang serta perisakan

Seal congee

8 minit

Vent

Hidang

Kenyang

Hihi

Bubur ayam

Masih ciwi #philipsPC
bubur ayam ke bubur nasi pun tak tau
Sedapnya kombinasi ni
Kpmbinasi bahan adalah kreativiti kak fid
Tukang masak je #PPC buat

Sup ayam 15minit seal
Then congee mode 14minit
Taraaaa
Gitu

Campur waktu keluarkan wap dalam 6minit
Total 35 minit
Sambil masak boleh susukan erika..sidai kain dan macam macam lagi..

Masa memasak tetaplah panjang tapi masa tu berlalu pentas

Related Posts with Thumbnails

Loading

PENAFIAN

Yuitsumuni.com® adalah ‘personal blog’ dan tiada kaitan dengan mana-mana pihak lain.

Segala isi kandungan di dalam blog ini adalah hasil daripada cetusan idea penulis melainkan yang dinyatakan sumbernya.

Segala isi kandungan blog ini dilarang diterbitkan semula sama ada di ‘copy-paste’ atau dijadikan bahan di mana mana forum atau blog persendirian dan sebagainya tanpa keizinan penulis.Tertakluk kepada semua post/entry.karangan original saya.Sekian, terima kasih.

Protected by Copyscape Original Content Check


TIP PENYUSUAN DAN KEIBUBAPAAN


http://sweetstory.yuitsumuni.com

Disclaimer on sweetstory.yuitsumuni.com: Artikel yang ditulis atau dikumpul sebelum tarikh 4 April 2010 adalah artikel yang terhasil/terkumpul dengan campur aduk perasaann tanpa pengetahuan yang sepatutnya.Namun entry dan artikel selepas 4 April 2010 adalah entry/artikel yang lebih menjurus kepada promosi susu ibu yang sebenar..selepas menyertai Malaysian Breastfeeding Peer Counselor(MBFPC) Training.