SWEETSTORY - TIP PENYUSUAN SUSU IBU

Resepi..saya ambil dari blog Azie Kitchen..

Boleh search kat blog tersebut..

Saya nak cerita cara saya masak kuah laksa johor menggunakan philips pressure cooker sahaja..

 

1. Rebus ikan.mode CHICKEN KPT 40minit

Saya target nak blend tulang sekali. Tak perlu nak asingkan..hehe

2. Dah siap masak ikan..saya blend. Nah! Memang tiada bertulang langsung..semua dah jadi cecair..

3. Mode BAKE VEGE KPT 5minit

Saya tumis semua bahan yang perlu ditumis..

4. Siap menumis

MODE SOUP  tombol lid ke SEAL

KPT 30 saja suka suka pilih 30..20 pun ok..

Masukkan blended fish tadi serta santan

ON

Tunggu siap

Maka terjadilah kuah lakda johor by cik fid..haha

 

Tiada gambar disertakan..tak ambil gambar horhorhor

 

Iftar 26 ramadhan

chicjen wrap dan samosa rupa popiah haha

Biskut raya 2017

Buat masa sekarang.. hanya 2 ni sahaja yang telah dibuat

Semperit dan butter cookies..

Related Posts with Thumbnails

Loading

PENAFIAN

Yuitsumuni.com® adalah ‘personal blog’ dan tiada kaitan dengan mana-mana pihak lain.

Segala isi kandungan di dalam blog ini adalah hasil daripada cetusan idea penulis melainkan yang dinyatakan sumbernya.

Segala isi kandungan blog ini dilarang diterbitkan semula sama ada di ‘copy-paste’ atau dijadikan bahan di mana mana forum atau blog persendirian dan sebagainya tanpa keizinan penulis.Tertakluk kepada semua post/entry.karangan original saya.Sekian, terima kasih.

Protected by Copyscape Original Content Check


TIP PENYUSUAN DAN KEIBUBAPAAN


http://sweetstory.yuitsumuni.com

Disclaimer on sweetstory.yuitsumuni.com: Artikel yang ditulis atau dikumpul sebelum tarikh 4 April 2010 adalah artikel yang terhasil/terkumpul dengan campur aduk perasaann tanpa pengetahuan yang sepatutnya.Namun entry dan artikel selepas 4 April 2010 adalah entry/artikel yang lebih menjurus kepada promosi susu ibu yang sebenar..selepas menyertai Malaysian Breastfeeding Peer Counselor(MBFPC) Training.