SWEETSTORY - TIP PENYUSUAN SUSU IBU

my DIY SPRAY SORAY

2 botol spray.. sebenarnya ada 3..
1 lagi ada kat depan..

Yang pink wangian 7 bunga aura seri ratu..- buat sembur ala ala pewangi fabrik ..
Ala ala pewangi ruang..
Gitu laaa

Yang hijau..
THIVZ spray!
Haa yang ni 1001 guna..
Cuci cuci tabletop..peti ais.. sinki..ehh apa sahaja laa..
Senja senja sembur habuan halau nyamuk jika ada..
Sembur halau lalat jika ada..
Kak fid THIVZ kan ajaaa.. ahahaha

Yang lagi 1.. lemongrass
Itu pun buat cuci cuci halau halau juga…

Air tapis + witch hazel + EO
Buh dalam botol spray.
Goncang goncang.. spray!

Semua EOs yang dinyatakan di atas boleh didapati daripada Gritz
Whatsapp 0132023394 lah kalau mau..
Witch hazel.. air tapis pun ada mihahaha

Salam

 

 

 

my homemade sardine

Kak fid & homemade sardin

Siap
15 ekor je
Untuk santapan kami.
Oiihh bukan sekali hadap..
Buat stok le juga

Dah lama rumahtangga ni tak beli sardin dalam tin kat kedai

Kalau ada yang teringin nak makan sardin kak fid suruh gi cari ikan sardin segar..
Balik rumah kita ‘proses’ jadi mirip sardin dalam tin

Menggunakan tomato segar
Bawang-bawang segar
Cili kering
Air bertapis
Garam bukit dan gula merah

Agak-agaknya ada yang nak beli tak kalau kak fid open order?
Harga depend on harga bahan mentah semasa

Nak makan..panaskan je
Dah tak yah tumis-tumis
Nak letak kentang.. goreng(rebus ke bakar ke) je kentang campak masuk
Nak lagi pedas tambahlah cili
Nak berhias..hiaslah sesuka hati..

Amacam?
Ada berani?

Ddd

My homemade natural beauty product

Gituuu

Gigih tau kak fid!

Hahahaa

Kalau berminat nak beli ka nak borong ka pun boleh juga

Whatsapp 0132023394 untuk berbincang

Kihkuhkihkuh

Related Posts with Thumbnails

Loading

PENAFIAN

Yuitsumuni.com® adalah ‘personal blog’ dan tiada kaitan dengan mana-mana pihak lain.

Segala isi kandungan di dalam blog ini adalah hasil daripada cetusan idea penulis melainkan yang dinyatakan sumbernya.

Segala isi kandungan blog ini dilarang diterbitkan semula sama ada di ‘copy-paste’ atau dijadikan bahan di mana mana forum atau blog persendirian dan sebagainya tanpa keizinan penulis.Tertakluk kepada semua post/entry.karangan original saya.Sekian, terima kasih.

Protected by Copyscape Original Content Check


TIP PENYUSUAN DAN KEIBUBAPAAN


http://sweetstory.yuitsumuni.com

Disclaimer on sweetstory.yuitsumuni.com: Artikel yang ditulis atau dikumpul sebelum tarikh 4 April 2010 adalah artikel yang terhasil/terkumpul dengan campur aduk perasaann tanpa pengetahuan yang sepatutnya.Namun entry dan artikel selepas 4 April 2010 adalah entry/artikel yang lebih menjurus kepada promosi susu ibu yang sebenar..selepas menyertai Malaysian Breastfeeding Peer Counselor(MBFPC) Training.