SWEETSTORY - TIP PENYUSUAN SUSU IBU

Continue reading »

Tudung bawal tudung global

Tajuk….kahkah..ya aku mengaku
Tudung bawal memang global
Masa aku dok study kat Jepun dulu tudung bawal adalah tudung rasmi kahkah.

Aku dengan tudung bawal ni memang BFF tetapi pada tahun 2010 aku mula menjahit tudung instant..jadinya dah selesa main sarung tanpa perlu tengok cermin.aku tinggalkan tudung bawal..pakai tudung instant menjimatkan masa. Aku tak lambat lagi untuk sampaike pejabat kilang itu..
Tetapi ima..now..sekarang…sebenarnya start tahun lepas aku kembali ke tudung global..tudung bawal..fesyen..bawal simpul bucu..kahkah

image

Tu haaa bawal simpul…fesyen paling global hahaha.

Jangan marah aaaa

link berkaitan terkini

tudung kain perca sono 2

sedikit tambahan kepada kisah

tudung perca kain

ok…

untuk body dan awning kita guna kain yang lain lain..

maka jadilah macam ni

q tudung perca saya lagi

awning kain lain..body sebelah kanan kain lain..body sebelah kiri pun kain lain…

cantum-cantum…body tu, sebelum ni kitakan potong body dengan menekap di atas kain yang di lipat dua..kali ni kita tekap kat atas kain yang tidak di lipat la…cuma kena hati-hati tang bab wrong-right side la..kang jadi tudung wrong side dok luar plak kan…

q tudung perca saya

ni hamparan penuh belakang tudung

kiranya simetri betul betul tulang belakang la hahahhahaaa

ok?

boleh jimat kain kan?

kalau nak buat tampal banyak banyak pun ok je..jahit le cantum kihkihkih…

Related Posts with Thumbnails

Loading

PENAFIAN

Yuitsumuni.com® adalah ‘personal blog’ dan tiada kaitan dengan mana-mana pihak lain.

Segala isi kandungan di dalam blog ini adalah hasil daripada cetusan idea penulis melainkan yang dinyatakan sumbernya.

Segala isi kandungan blog ini dilarang diterbitkan semula sama ada di ‘copy-paste’ atau dijadikan bahan di mana mana forum atau blog persendirian dan sebagainya tanpa keizinan penulis.Tertakluk kepada semua post/entry.karangan original saya.Sekian, terima kasih.

Protected by Copyscape Original Content Check


TIP PENYUSUAN DAN KEIBUBAPAAN


http://sweetstory.yuitsumuni.com

Disclaimer on sweetstory.yuitsumuni.com: Artikel yang ditulis atau dikumpul sebelum tarikh 4 April 2010 adalah artikel yang terhasil/terkumpul dengan campur aduk perasaann tanpa pengetahuan yang sepatutnya.Namun entry dan artikel selepas 4 April 2010 adalah entry/artikel yang lebih menjurus kepada promosi susu ibu yang sebenar..selepas menyertai Malaysian Breastfeeding Peer Counselor(MBFPC) Training.