SWEETSTORY - TIP PENYUSUAN SUSU IBU

wataru seiken wa oni bakari

Wataru seiken wa oni bakari is one of my favorite Japanese Drama.
To others maybe this drama agak membosankan.. but to me.. i like this genre..

The drama takes years to end the series..
Itu yang buat drama ni unik..
Mengisahkan hal kekeluargaan.. konflik keluarga.. dan pelbagai lagi..
Saya tak pernah bosan dengan drama ini..

Sekian

Salam.
Konnichiwa
.
Ogenkidesuka?
Kaifahaluka..
Haha..
Multilanguages tak akak?

Minggu depan..ujian 1 sekolah anak bujang bermula..
Beria dia minta izin nak duty jaga koop masa minggu exam.. the answer is NO!!

Akhir bulan ni.. 23-31 Mac ni.. cuti sekolah.. Yahhhooo..
Sejenis emak yang terlebih excited kalau school holiday.. hahaha

Tetapi tetapiii.. anak bujang cakap.. dia ada kena siapkan kerja khusus Sains time tu..
Tak kisahlah.. asalkan semua anak (2 je) ada di depan mataku.. i’m more than happy…

Korang mesti dok plan school holiday ni nak ke mana..kannn??
Ke plan time raya break?
Mid year school holiday?

Dalam berhuhu hahaha ni.. ternampak kat Traveloka..
Ada kempen sale-abration..
Traveloka Sale-abration coming soon katanya.. banyak tawaran best, harga-harga menarik …

Normally kita suka yang murah dan selesa, suka shopping, suka bawa family berjalan jalan..meronda ronda makan angin.. dengan
travel ke luar negara dan juga dalam negara..kan kann..

Selalunya kita ..Malaysian yang suka travel ni..mesti layan sesangat Matta Fair..
.kan?

Basically Matta Fair event dianjurkan untuk kita di Malaysia ni setiap tahun supaya kita dapat rancang percutian dan travel dengan tawaran dan promosi -promosi menarik.

However.. sekarang boleh juga check kat Traveloka Sale-abration untuk dapatkan tawaran dan promosi yang menarik juga..

Frequent traveler selalunya suka kan sesuatu plan yang memudahkan.. okay..

Check this out

Matta Fair 2019

“Big travel savings are awaitin’

All set? Get ready to snag amazing deals for your next escapade! Watch this space for our much-awaited Sale-abration. ”

Book dan plan holiday dengan Traveloka

Awat hang suka traveloka ni?

Nak tau?

Kita boleh plan dan book flight tickets.. hotels dan plan aktiviti kita sekali harung..
Tak perlu nak sat check sana sat check sini..

Baca ni..

We are partnering with various airlines across the globe to get you to wherever you need to be.

Kita boleh book tiket domestik ka antarabangsa ka dengan traveloka ni..

Selain itu
Dia partnering dengan the most reliable payment service providers to make sure every transaction is smooth and worry-free..
Tak perlu risau..
Boleh buat payment guna pelbagai cara..

“Traveloka provides convenience regarding its payment methods for your cheap air ticket as we give you not only the option of internet banking, Paypal and 7-Eleven MOLPay but also instalment plans that set us apart from others in the industry. Our internet banking options range from various payment partners including Maybank, CIMB, Public Bank, AmBank, Bank Islam, RHB, Hong Leong Bank, Alliance Bank, OCBC Bank and many more.”

Pendekkata mudah la berurusan..

Traveloka merupakan salah satu daripada the leading flight search and hotel booking platforms di Southeast Asia dengan lebih 100,000 flight routes and lebih daripada 100,000 hotels.

Their inventory is expanding with a wide option of hotel and flight packages, airport transfer plus attractions and activities.

Traveloka gives us the best platform to find cheap flights right from our fingertips.

Based in the heart of Indonesia with branching offices in top Southeast Asian countries including Malaysia, Vietnam, Thailand, Philippines and Singapore, this is the hub where we will find a variety of flight tickets ranging from the cheapest flights to bundles of air ticket options from all over the world.

Traveloka menawarkan affordable airline tickets daripada syarikat peberbang terkenal both domestic and international airlines including AirAsia, Malaysia Airlines, Malindo Air, Lion Air, Firefly, Scoot, Singapore Airlines and banyakkk lagiii.
.
Covering many popular routes across the globe including Kuala Lumpur to Singapore, . to make the flight booking you want, bila bila masa dan di mana mana sahaja..
Click click.. tap tap..

By the way..price displays kat traveloka adalah Honest Price
Apa yang dipaparkan adalah apa yang ditawarkan.. harga sebenar..
Harga yang dipaparkan adalah termasuk all applicable taxes, surcharges and payment fees.
Tiada hidden charges..
Pun kita sukakan..jujur.

Selain itu terdapat juga tawaran harga renda on various airline tickets.. memudahkan kita mendapatkan info tentang tiket murah setiap hari.. .

Ada juga tawaran exclusive in-app deals yang membolehkan kita dapat tiket yang lagiii murah dan berbaloi- baloi..ni kena guna mobile apps..
Apps boleh kita download kat appstore atau googleplay..

Traveloka juga memaparkan review daripada pelanggan (genuine customer reviews) yang membantu memberikan informasi jelas tentang penerbangan yang kita mungkin berminat untuk buat tempahan

Oh ya.. ada Price Alert feature juga.
Feature membolehkan kita mendapat notifikasi memberitahu/ update kita tentang harga tiket yang kita nak.. apabila tiket tersebut available..
Gituuu.

Since the airlines continually update their prices on a daily basis and sometimes within mere minutes.
Price Alert function will helps us keep track of the flight prices we are eyeing.

With a simple setup, kita akan sentiasa mendapat update mengenai harga baru tiket untuk kita pertimbangkan

Jadinya kita tak perlulah sikit sikit check harga sikit sikit check lagi..
Tunggu je notifikasi masuk..
Jimat masa kita.. boleh buat benda lain.. sambil plan holiday yang bakal kita enjoy itu..

Haaa.. apa tunggu lagi..
Zass.. pi la download apps dan explore!!

Akak pun nak sambung layan tengok offer kat sale-abration ni haaa..

Nanti jangan lupa share gambar korang pi bercuti..
Drop kat komen pun boleh..kihkihkih..

Boleh cuci mata..
Hehehe

pengumpul SDR wajib follow!!

Sampul duit raya lovers
Collector sampul duit raya
Para pengumpul sampul duit raya..
SDR..
Boleh follow

FACEBOOK PAGE INI

Anda boleh purchase various collection yang available kat situ dengan harga yang sangat berpatutan.

Related Posts with Thumbnails

Loading

PENAFIAN

Yuitsumuni.com® adalah ‘personal blog’ dan tiada kaitan dengan mana-mana pihak lain.

Segala isi kandungan di dalam blog ini adalah hasil daripada cetusan idea penulis melainkan yang dinyatakan sumbernya.

Segala isi kandungan blog ini dilarang diterbitkan semula sama ada di ‘copy-paste’ atau dijadikan bahan di mana mana forum atau blog persendirian dan sebagainya tanpa keizinan penulis.Tertakluk kepada semua post/entry.karangan original saya.Sekian, terima kasih.

Protected by Copyscape Original Content Check


TIP PENYUSUAN DAN KEIBUBAPAAN


http://sweetstory.yuitsumuni.com

Disclaimer on sweetstory.yuitsumuni.com: Artikel yang ditulis atau dikumpul sebelum tarikh 4 April 2010 adalah artikel yang terhasil/terkumpul dengan campur aduk perasaann tanpa pengetahuan yang sepatutnya.Namun entry dan artikel selepas 4 April 2010 adalah entry/artikel yang lebih menjurus kepada promosi susu ibu yang sebenar..selepas menyertai Malaysian Breastfeeding Peer Counselor(MBFPC) Training.