SWEETSTORY - TIP PENYUSUAN SUSU IBU

BIDARA BABY WASH – BAYBIE

Dapatkan head-to-toe baby wash BAYBIE

tanpa bahan kimia
Promosi Mac ye…

100% natural
Bebas kimia
Bebas SLES/SLS
Bebas Paraben
Bebas pewangi dan pewarna artificial
Bebas gluten
Mengandungi extrak daun bidara

Retail price RM29.90/150ml

Erika 1 tahun 4 bulan

Alhamdulillah. Erika dah berusia 16 bulan..

Nihongo 2 word..ehh 3

Ok..2 perkataan 

Hahaha

Not so positive words
Basically..inilah budaya jepun haha

They have specific word untuk positive negative..terang terang disebut penuh perasaan…so kena pandai faham intonasi..untuk kenal pasti..seriously negatif/positive atau tidak..bahas jepun bahasa penuh perasaan haha
Bakabakashii-kebodohan…

Selalunya..kira sebut kat orang yang agak rapat laa…maknanya memanglah ‘bodoh’..ala ala..orang kedah cakap..bengong laa hang! Haha..
Tapi kalau dia sebut shii tu berakhir slow dan dalam..serta mata dia jeling semacam..serious la dia kata kau bodoh!
Next
Narenareshii

Hat ni…

Makna dia melebih lebih macam dah buasa tapi baru je..

Hahaha..complicated la pulaaa…
Contoh..A baru je kenal kita tapi..mengada dia macam dah 34 tahun dia kenal kita…

Narenareshii….sambil jeling hahaha…ada rasa annoyed di situ
Ok..1 lagi la..

Fukuzatsu

Maknanya

Complicated
Fukuzatsu na kimochi…perasaan berbelah bagi..complicated feeling..
Lebih kurang macam tu la
Maaflab..kakak tak dapat bagi perkataan yang tepat..sebab..masa kakak belajar vahasa jepun duluuuu kala kakak rujuk kamus japanese-japanese…tak rujuk japanese-english..
Haaa..ni tips ye..jalau nak cepat pandai bahasa jepun sila rujuk kamus japanese-japanese…jamin..2 minggu je dah pandai bertutur dan buat ayat ayat mudah?

Related Posts with Thumbnails

Loading

PENAFIAN

Yuitsumuni.com® adalah ‘personal blog’ dan tiada kaitan dengan mana-mana pihak lain.

Segala isi kandungan di dalam blog ini adalah hasil daripada cetusan idea penulis melainkan yang dinyatakan sumbernya.

Segala isi kandungan blog ini dilarang diterbitkan semula sama ada di ‘copy-paste’ atau dijadikan bahan di mana mana forum atau blog persendirian dan sebagainya tanpa keizinan penulis.Tertakluk kepada semua post/entry.karangan original saya.Sekian, terima kasih.

Protected by Copyscape Original Content Check


TIP PENYUSUAN DAN KEIBUBAPAAN


http://sweetstory.yuitsumuni.com

Disclaimer on sweetstory.yuitsumuni.com: Artikel yang ditulis atau dikumpul sebelum tarikh 4 April 2010 adalah artikel yang terhasil/terkumpul dengan campur aduk perasaann tanpa pengetahuan yang sepatutnya.Namun entry dan artikel selepas 4 April 2010 adalah entry/artikel yang lebih menjurus kepada promosi susu ibu yang sebenar..selepas menyertai Malaysian Breastfeeding Peer Counselor(MBFPC) Training.