SWEETSTORY - TIP PENYUSUAN SUSU IBU

nak pi Lexis Hibiscus PD!!!!

Ingat laut PD..ingat PD laut

Teringat pantai ja terbayang Port Dickson

Ishhh syoknyaaaa..

Pernah satu masa tu.. everyweek Akif ajak pergi PD hahaha

Gi main pasir guling guling… korek ‘telaga’ buat empangan.. bina dinosour..
Tanam diri bagai.. tanam adik jugaa hukhuk..menggelupur adik meraung.. nak pitam mummy melayan haha

Kalau kami gi PD ni.. kadang pergi balik hari.. keluar selepas Subuh balik lepas Maghrib

Ada masa overnight sana

Penginapan di sana pun banyak pilihan.
Ni nak habaq mai ni..

Korang tau Lexis Hibiscus tak?
Ya ampoonn..
Lexis Hibiscus Port Dickson ni adalah salah satu resort yang menjadi idaman kak fid..
Tengok gambaq pun rasa meleleh ayaq lioq.
Hewhewhew..

Cantik nau nau tengok pemandangan dalam gambar ni..
Menganjur je ke lautan..
Kann
Macam boleh join ikan bergembira je kehkeh
Tapi harap harap tak dak la duyung..ehhh.. hakhak

Lebih kurang 6km ke pantau Teluk Kemang dan dalam 4km ke pantai Blue Lagoon

Apasal teluk kemang dan blue lagoon?

2 pantai tu kami suka terjah

Kita boleh book lexis hibiscus port dickson online tau dakk..
Mudah kerja picit picit phone taraaa boleh pi check in

Kak Fid dok baca review tentang Lexis Hibiscus ni..
Rata-rata memang review baik belaka

Bilik selesa
Katil empuk dan luas – haaaa ini pun harusss dikira
Pemandangan cantik
Bersih – yes! Ini wajib!
Ada sky pool
Ada mini pool / private pool
Anak-anak suka pool kat situ – mau Erika tak nak naik ke daratan haha
Ada mini sauna kat bilik – wahh wahh ini memang syiookkk nih!!
Boleh tengok sunset dan subhanallah cantik katanya..
Ada fire show
Good buggy service untuk pergerakkan dari bilik ke main building
Sesuai untuk family with small kids
Kids dan warga emas friendly sebab easy access.
Staff pun baik baik.. – kak Fid memang jenis pencinta good service ..insyaAllah kita pi tengok nanti..

Haaa.. tu diaa siap akak buat list review pengunjung..

Akak tunjuk gambar Lexis Hibiscus …kat Akif


Dia kata dia suka..
Betul ke kat PD? Bukan Dubai atau Abu Dhabi??

Apakaahhhh??

A must go resort in Port Dickson in my list..!!!!

Sekian, terima kasih daun keladi.. ini serious kena pi!!

Ok..selalunya.. pengalaman sebelum ni ke PD
Kami suka konsep picnic
Sama ada pergi balik hari atau overnight..
Kalau pergi balik hari memang bawa makanan dari rumah la .. kihkihkih

Selalunya..
Nasi
Lauk pauk ..
Sambal sotong / udang
Ayam goreng berempah krup krap
Sayur kangkung goreng belacan ka kailan ikan masin ka
Sambal belacan
Ulam – ulaman

Jajan..
Hahaha.. jajan pun bawa jugaaaaa..
Kerepek pisang
Rempeyek
Homemade nugget ayam
Homemade karipap.. ehh karipap ni jajan ka labu?
Tak kisah laaa.. side dish picnic theme ekonomi hahaha

Kalau overnight sana
Hari pertama tu kita picnic la..
Esok lusa tu makan la kat hotel ..tak pun terjah ke restoren-restoren berhampiran

Banana boat
Huwaaa akak tak sukaaa..
Pengecut amat
Tak mau tak mau hahaha
Tengok orang naik pun akak seriauuu…

Kalau sapa yang suka banana boat ni jangan lupa cuba kat sana naaa
..

Erika..
Adalah budak perempuan kecil yang suka ombak..
Dia akan kejar ombak..
Haha.. comel tauu..
Dia tak nak mandi manda di laut tapi dia kejar ombak..
Lompat alunan ombak sambil menyanyi lagu bahasa planet Zuhal dia harharhar..
tangkap ombak.. jatuh tergolek… ketawa mengekek..
Main kejar kejar dengan Abang.. balik rumah / bilik ‘engsyan pollek’ ( pengsan tergolek)
Penat sungguh.. tapi tak nak lepaskan peluang. Tak padan dengan cenonet
Ya bagusss.. Semangat mesti kuat barulah boleh jadi kakak kawasan!

Haaaa… Erika gi beach wajib berselipar
Dia tak nak pijak pasir.. sebab tu dia kena kejar ombak
Dalam air, pasir tak terasa di kaki..
Naik ke pantai dia memang tak mahu berjalan dia geli pasir agaknya.. kihkihkih
Siap tunjuk muka geli tengok pasir.. bertuah betoiii

Kunjungan ke Port Dickson in future..
1. Nak stay kat Lexis Hibiscus
2. Nak gi Ostrich Farm
3. Nak gi Army Museum

Jom plan jom
Hari hari kena baca mantera kalau gitu..

Bila nii.. bila nii..
Raya dah dekat ni! Haha ko jangan buat hal hahahaha..

Korang dah tempah ke baju raya?
Tailor dah tak ambik tempahan dah..
Kak Fid tahun ni..
Nak jahit sendiri baju raya akak dan Erika
Harap menjadi laaa…
Doakan ye.. hehehe

Senang ke guna cloth diapers?

Cloth diapers @ lampin kain (moden)

Alhamdulillah
Dah 2 tahun lebih kami guna lampin kain ni…
Kami guna = Erika pakai
Hehehe

Pada awalnya…
Ketika orang ramai (hahaha orang lain laa..)
Ramai orang yang tahu pilihan kami adalah lampin kain untuk Erika ..kebanyakkan komennya ..NEGATIF
Kahkahkah

“Awal awal ko rasa seronok ka..lama lama mesti malas!”

” Alaaa kejap je tuu..nanti korang mesti guna juga DD”

“Kalau rajin ok la”

” Ko rajin ke nak cuci?”

Dan macam nacamlah lagi

Namun kami tak patah semangat dengan komen pelik pelik tu..

Nak urusjan CD ni tak susah pun..
Janji kita sistematik dan konsisten…
Macam pakai baju juga la
Pakai cuci..cuci..pakai..
Susah ke senang?
Ke awak pakai baju pajai buang?

I cooked baked pasta tonight

Dah lamaa tak masak pasta bakar

Akhirnya malam ni saya masak

Akif la yang paling happy

Itukan kegemaran dia

Erika tak makan

Dia demam

Kasihan dia

Btw . Terlupa nak snap gambar makanan sebab kalut Erika demam..makan kelam kabut asal kenyang je..

Doakan Erika segera sihat ye

Related Posts with Thumbnails

Loading

PENAFIAN

Yuitsumuni.com® adalah ‘personal blog’ dan tiada kaitan dengan mana-mana pihak lain.

Segala isi kandungan di dalam blog ini adalah hasil daripada cetusan idea penulis melainkan yang dinyatakan sumbernya.

Segala isi kandungan blog ini dilarang diterbitkan semula sama ada di ‘copy-paste’ atau dijadikan bahan di mana mana forum atau blog persendirian dan sebagainya tanpa keizinan penulis.Tertakluk kepada semua post/entry.karangan original saya.Sekian, terima kasih.

Protected by Copyscape Original Content Check


TIP PENYUSUAN DAN KEIBUBAPAAN


http://sweetstory.yuitsumuni.com

Disclaimer on sweetstory.yuitsumuni.com: Artikel yang ditulis atau dikumpul sebelum tarikh 4 April 2010 adalah artikel yang terhasil/terkumpul dengan campur aduk perasaann tanpa pengetahuan yang sepatutnya.Namun entry dan artikel selepas 4 April 2010 adalah entry/artikel yang lebih menjurus kepada promosi susu ibu yang sebenar..selepas menyertai Malaysian Breastfeeding Peer Counselor(MBFPC) Training.