SWEETSTORY - TIP PENYUSUAN SUSU IBU

Manjakani asli ada dijual di sini

Cerita #manjakani lagi

BACA LE SAMPAI HABIS..PLEASEEE
1. Serbuk manjakani yang kak fid jual ni adalah 100% manjakani.

Kita tak campur apa apa ye…
2. Kapsul manjakani

Kita guna kapsul halal. Don’t worry ye?

Hanya serbuk manjakani asli yang dimasukkan ke dalam kapsul..with love lanting lanting berterbangan..mmmmaaahhh kata #erika baby diva akak!😅
3. Homemade

Nan hado kilang! Doakan akak ada kilang ye..mihahaha
Ok

Ini nak cerita

Mukadimmah panjang 14 depa le pula!
My customer…  beliau hubungi kak fid untuk membeli serbuk manjakani

Beliau nak gunakan untuk ‘cuci – cuci’

Yess..manjakani memang sangat bagus for ladies..

– hanya perlu campurkan serbuk ke dalam air suam dan gunakan..
Kemudian

Customer hubungi akak lagi

Kabo beliau

“Saya tak boleh la nak telan air manjakani”
So akak pun kabo le

Yes..memang hazabun pahit berdengung.. sebab tu wujud kapsul manjakani ini..

Maka beliau..zass..mai ambik hatta dah jam 11pm lebih??
Rumah dekat je😅
Maka..bersembang la sekejap

Kann ko kan kak fid..pukoi 11pm pun ko gamak ajak bersembang😅

Ponti ke ko ni?
Al kisah

Kes keputihan
Beliau kabo..

Lepas beliau mengamalkan ‘tangas’  macam kak fid kabo.. kegatalan mula hilang..

Mendelah tu pun mula keluar dan rasa makin selesa!

Alhamdulillah

‘Tangas’ = awak campurkan serbuk manjakani dalam air panas mendidih..masukkan dalam gayung ke any container yang agak agak kalau awak bertinggung ngam ngam dengan awak..selubung le 

Dok situ sat..

Lepas tu awak akan rasa selesa dan mesti akan repeat?

Segar nyaman gitu

Baik untuk pemulihan alami

Hati hati dengan ayat panaih tu naaaa..

 Itu je ceritanya

Nak try manjakani asli ni?

Hubungi kak fid ye

Resepi ‘air kempis perut’

3cm halia

1 biji limau nipis

Sedikit air suam

Secubit garam

15 biji lada hitam

Kisar/tumbuk semua bahan

Adun dan tapis.

Minum airnya.

Lakukan sehingga mendapat hasil yang dikehendaki.

Kekal muda

Salam All
Kak Fid mengucapkan jutaan terima kasih atas ucapan happy birthday dan doa-doa kalian

Semoga Allah memberkati hidup kita semua
Amin

Kak fid dah berusia 37 tahun
Syukur Alhamdulillah

Ohhh kak fid tak kisah pun war war kan umur kak fid
Ehh kak lagi erk?acik dah ke?
Selagi erika masih kecil kak fid maintain 26 tahun ya hahahahaaaa

Sat lagi kak fid google la cara cara nak memastikan kelihatan muda jelita selalu…

Yang pertama…jiwa wajib muda…hari hari ratib aku jelita aku muda aku jelita

Kedua..pastikan suami kita kelihatan tua hahahahaaaaaaaaa..beliau muda sebulan daripada akak!akak lahir 12 safar beliau lahir 12 rabiulawal

Ketiga..agak agak dah tua beranak la seorang lagi bayi kahkahkah…bagi kes kak fid…2 anak dah ok..alhamdulillah

Keempat..nak kena ubah cara berpakaian ni…nak kena bagi nampak muda…kahkahkah..no no no…bukan pakai pakaian sendat sendat …tetapi moh le kite cari fesyen yang memudakan kita 10tahun kahkah…

Kelima
Eat balance diet healthy food

Keenam..ni patut jadi pertama..SOLAT..SOLAT JANGAN DIABAIKAN..PASTIKAN SOLAT WAJIB CUKUP

Ketujuh
Rajin rajinlah membaca AL-QURAN

kelapan
Solat sunat..diamalkan

Kesembilan
Jadilah isteri kecintaan dan pujaan suami

Kesepuluh
Jadilah ibu kebanggaan anak-anak

10 dah laaa
Taip sambil susukan erika(haaippp don’t you ever imagine it!)

Related Posts with Thumbnails

Loading

PENAFIAN

Yuitsumuni.com® adalah ‘personal blog’ dan tiada kaitan dengan mana-mana pihak lain.

Segala isi kandungan di dalam blog ini adalah hasil daripada cetusan idea penulis melainkan yang dinyatakan sumbernya.

Segala isi kandungan blog ini dilarang diterbitkan semula sama ada di ‘copy-paste’ atau dijadikan bahan di mana mana forum atau blog persendirian dan sebagainya tanpa keizinan penulis.Tertakluk kepada semua post/entry.karangan original saya.Sekian, terima kasih.

Protected by Copyscape Original Content Check


TIP PENYUSUAN DAN KEIBUBAPAAN


http://sweetstory.yuitsumuni.com

Disclaimer on sweetstory.yuitsumuni.com: Artikel yang ditulis atau dikumpul sebelum tarikh 4 April 2010 adalah artikel yang terhasil/terkumpul dengan campur aduk perasaann tanpa pengetahuan yang sepatutnya.Namun entry dan artikel selepas 4 April 2010 adalah entry/artikel yang lebih menjurus kepada promosi susu ibu yang sebenar..selepas menyertai Malaysian Breastfeeding Peer Counselor(MBFPC) Training.