SWEETSTORY - TIP PENYUSUAN SUSU IBU

Tambang MRT dikenakan mulai hari ini 17 januari 2017

Tamat sudah free ride!

Nak mudah sila guna touch n go ye..hehe

Screenshot_2017-01-17-02-34-14-1_wm

Cili dan santan beku

image

Ya. Saya simpan di dalam bekas ini. Cili dan santan diturunkan ke bahagian bawah(ruang sejuk) pada malamnya jika hendak digunakan keesokkan hari..ala-ala susu perahan beku le juga!

Cili
Saya rendam air panas je…then kisar bersama bawang. Kemudian tanak di atas api..dah menggelegak..sejukkan dan masukkan ke dalam bekas. Bekukan

Santan
Saya beli kelapa parut. Perah ambil santan
Tanak atas api jangan sampai mendidih..ohh tambah sedikit garam. Sejukkan dan bekukan…boleh simpan 3 bulan tau!

image

Ini pula..jajan hahaha…badam yang digoreng tanpa minyak!

image

Ini..’jeruk’ epal..sedap-sedap belaka!!

Facebook : How to leave group

Sejak akhir-akhir ini pengguna facebook makin tak beretika. Suka hati dan sesedap hati sahaj ADD/MASUKKAN friend ke GROUP yang mereka ‘create’ atau ‘join’..Sungguh mengganggu!

Lagi takleh tahan…Akak ni depa add ke Group yang ya ampunn….Group..kelab Remaja bosan..aiyoo!!!!

Akak dah tak remaja dah dik oiii entah yang add den tu dik ke nek?

Sampai begitu sekali..peniaga yang meniaga then create group then sesedap hati add orang pun annoying ..okay?

Cara nak leave group…cara nak keluar group Facebook

1. Apps android FB

1. Go to the group haq anda nak leave/keluar…

2. apabila berada di dalam wall group itu…

refer gambar sebagai contoh..

note: saya tak leave group nih hanya contoh…contoh okay??group yang dijadikan contoh ni ILMIAH…faham??

Nampak yang akak tanda ‘1’ tu??haaa klik situ then kita akan ke…

refer photo

haaa klik LEAVE GROUP tu

Anda telah keluar dari group tersebut…yey!!

 

kalau dari web browser PC

1. Go to group wall

2. Click ABOUT

3. Cari icon setting…

Refer gambar di bawah

nampak? Haaa click leave group..selesai….

Walaubagaimana pun pakat pakat la berhemah ya dalam menggunakan media sosial ni..okay?

Jangan la add orang masuk group sesuka hati..ok?

Related Posts with Thumbnails

Loading

PENAFIAN

Yuitsumuni.com® adalah ‘personal blog’ dan tiada kaitan dengan mana-mana pihak lain.

Segala isi kandungan di dalam blog ini adalah hasil daripada cetusan idea penulis melainkan yang dinyatakan sumbernya.

Segala isi kandungan blog ini dilarang diterbitkan semula sama ada di ‘copy-paste’ atau dijadikan bahan di mana mana forum atau blog persendirian dan sebagainya tanpa keizinan penulis.Tertakluk kepada semua post/entry.karangan original saya.Sekian, terima kasih.

Protected by Copyscape Original Content Check


TIP PENYUSUAN DAN KEIBUBAPAAN


http://sweetstory.yuitsumuni.com

Disclaimer on sweetstory.yuitsumuni.com: Artikel yang ditulis atau dikumpul sebelum tarikh 4 April 2010 adalah artikel yang terhasil/terkumpul dengan campur aduk perasaann tanpa pengetahuan yang sepatutnya.Namun entry dan artikel selepas 4 April 2010 adalah entry/artikel yang lebih menjurus kepada promosi susu ibu yang sebenar..selepas menyertai Malaysian Breastfeeding Peer Counselor(MBFPC) Training.