SWEETSTORY - TIP PENYUSUAN SUSU IBU

Biar aku jadi penunggu?

Penunggulah sangatkan

Sebenarnya cerita ni berlatar belakangkan era mana?tahun bila?

Sadis!

Ok..akak tak tau macam mana dan pasaipa dia(iffad)tu boleh terima lamaran Afif tu?

Afif tu hanya nak jadikan batu loncatan ja kan?untuk dia boleh pi UK dengan girlfriend seksi seksa tu?

Gi sana..call cakap arrived then 4 tahun senyap!!

Ko dah kenapaa??

1. Kata anak orang berduit..tak mampu ke nak balik setahun sekali?

2.parents ko tak mampu ke nak gi jenguk ko hidup ke mati ke

3. Ko boleh nganga tunggu suami 4 tahun..tup tup balik bawa anak..hahaha…

4. Parents si isteri punn…kami tak nak anak menantu bercerai..ya ampoonn.itu anak perempuan ko.teraniaya!ko masih nak kisahkan menantu tu??

5. Parents si suami pun..tunggul kayu?batu??

Hahahahahahahaaaaa
Yang hero drama ni..suka sangat ye berlakon watak macam tu ye

Hati Perempuan

Hati Perempuan drama tv3 setiap hari Isnin hingga Khamis jam 7pm
Apa punya turr la tv3 ni time maghrib tayang drama Melayu..

Hati Peremluan sebenarnya tajuk yang salah dan tidak tepat!
Sepatutnya letaklah tajuk
HATI PEREMPUAN YANG MEROYAN
Yuhanis bagi saya seorang perempuan mereng. Ego tak bertempat angkuh tak menentu..bodoh juga!kahkah..kutuk watak drama ok ….kufur nikmat si Yuhanis ni
Dia sepatutnya bersyukur non-stop dan menerima seadanya serta hiduplah dalam alam nyata kahkahkah

Ada ye perempuan gitu??

Lagi satu kelakar drama ni

Rumah nalaa punya besaq ada sekuriti guard tapiii..penyangak senang je pecah masuk…

Then..then…bodyguard Tengku Zaril tu pula..makan gaji buta ke apa? Bos ko dah kena belasah baru ko muncul??kahkahkah

Macam biasa drama Melayu akan tamat dengan penuh KELAM KABUT..
In fact tengok je last episode anda akan faham the whole story!!

Sekarang depa dok tayang DIA ISTERI LUAR BIASA yang sepatutnya buh je tajuk DIA ISTERI GILA SAPGHA!
Usah kautanya maknanya..

Sekian

Suka hati hakak la nak komen macam mana punn

Kristal Maya

Drama TV..dah tamat pun

Macam biasa orang Melayukan kayaa..kisah orang kaya lah ni!!

Datuk Affendy beristerikan Datin Melisa…dalam diam Datuk Affendy sebenarnya sudah 18 tahun menikahi balu bekas pemandu peribadinya(yang meninggal akibat kemalangan yang dirancang oleh kawannya/rival/musuh..Datuk Mokhtar…rancang nak bunuh Affendy tetapi yang kena pemandunya…

Datin Melisa ada adik nama Mona. Mona kerja dengan Affendy…
Anak Affendy ada 3…yang sebenarnya 2 je…Syukri&Shah…Syaza adalah anak tidak sah taraf si Moba tetapi Syaza tak pernah tahupun..

Maya&Muadz adalah anak tiri Datuk Affendy(anak ex-driver Datuk Affendy)

Kisah bermula apabila Maya mula bekerja di Kristal Advertising(syarikat Datuk Affendy)

Macam-macamlah kemelutnya..

Berebut lelaki..Ezam..Maya& Syazalah tu..tapi Maya dapat…
Datuk Mokhtar masih berdendam dengan Datuk Affendy..Datuk Affendy ni playboy asalnya..kehkeh
Melisa tu second wife sebenarnya..isteri first nama Kartini

Kartini dianiaya oleh Melisa konon mengandung anak Mokhtar..lantas Affendy percaya..maka terseksalah hidup Kartini

Anak Kartini muncul untuk membalas dendam
Zafran telah bernikah dengan Mona
Dia menggunakan Mona untuk merealisasikan dendamnya yang hampir berjaya.

Affendy meninggal dengan mewasiatkan Maya menguruskan syarikat

Sengketa di antara Melisa dan Maya memuncak namun akhirnya berpakat.

Melisa dan Moya ditawan Zafran demi dendamnya .
Akhirnya Zafran mati ditembak polis

Pada hari penikahan Maya dan Ezam…Syaza telah cuba membunuh Maya nsmun tertikam Datin Melisa
Datin Melisa meninggal dunia

Syaza sebenarnya mengalami kemurungan. Moba bersara sementara untuk mrnjaga Syaza.
Syukri..Shah..Muadz semua sepakat menguruskan syarikat bersama Maya
Muadz dan Shah berebut Dewi..anak Datuk Mokhtar yang akhirnya menjafi milik Muadz..

Pendekata HAPPY RNDING lah

Tengok 2-3episod pun dah boleh agak dah endingnya

Sepesen je drama Melayu nih
Kihkihkih

Moral cerita ni apa??

1. Jangan jadi playboy
2. Jangan tamak
3. Jangan berdendam
4. Jujir
5. Amanah
6. Ikhlas

Anda yakin anda pasti berjayaaa..

Related Posts with Thumbnails

Loading

PENAFIAN

Yuitsumuni.com® adalah ‘personal blog’ dan tiada kaitan dengan mana-mana pihak lain.

Segala isi kandungan di dalam blog ini adalah hasil daripada cetusan idea penulis melainkan yang dinyatakan sumbernya.

Segala isi kandungan blog ini dilarang diterbitkan semula sama ada di ‘copy-paste’ atau dijadikan bahan di mana mana forum atau blog persendirian dan sebagainya tanpa keizinan penulis.Tertakluk kepada semua post/entry.karangan original saya.Sekian, terima kasih.

Protected by Copyscape Original Content Check


TIP PENYUSUAN DAN KEIBUBAPAAN


http://sweetstory.yuitsumuni.com

Disclaimer on sweetstory.yuitsumuni.com: Artikel yang ditulis atau dikumpul sebelum tarikh 4 April 2010 adalah artikel yang terhasil/terkumpul dengan campur aduk perasaann tanpa pengetahuan yang sepatutnya.Namun entry dan artikel selepas 4 April 2010 adalah entry/artikel yang lebih menjurus kepada promosi susu ibu yang sebenar..selepas menyertai Malaysian Breastfeeding Peer Counselor(MBFPC) Training.