SWEETSTORY - TIP PENYUSUAN SUSU IBU

keputusan SPM 2018

Tak lama lagi result SPM 2018 akan diumumkan..
Kan?
Baca di angin lalu tadi hahaha

Akak menduduki peperiksaan SPM pada 1996..
Haha
Sila kira how old/young i am..

Walaupun selepas peperiksaan percubaan SPM tu akak dah isi banyakkkk pemohonan melanjutkan pelajaran.. tapi tetap isi borang UPU juga..

Borang UPU isi masa lepas SPM
Dah balik ke kampung masa tu
Apabila berita kat TV cakap dah boleh beli borang UPU akak pun kayuhlah basikal ke pekan Padang Serai.. ke pejabat pos beli borang..
Balik isi..
Semua sendiri tau..
Pergi pula pos…

Tup tup tak sampai sebulan selepas SPM akak dapat offer melanjutkan pelajaran ke Jepun..
Akak grab la..
Tawaran biasiswa penuh!
Maka ke Jepunlah kita..

Hasil isi borang UPU.. Akak dapat tawaran melanjutkan pelajaran ke matrikulasi UKM -sains matematik..
Dan itu pilihan pertana akak masa isi borang..

 

 

solat tanpa telekung

Kira kira 20 tahun yang lalu..
Tanggal 31 januari 1999.. saya telah berangkat ke Jepun untuk melanjutkan pelajaran dalam jurusan kejuruteraan.

Teringat.. saat saat awal di perantauan..

SOLAT TANPA TELEKUNG

Ketika mendarat di Narita Airport suhu adalah 1 darjah celcius
Sejuk …

Kami dibawa ke hostel..
Di hostel kami menjalani kehidupan seperti biasa..

Yang jadi kurang biasa adalah apabila ‘outing’ dan solat di luar

Di sana tiada surau..
Di mana nak solat?
Selalunya kami memilih ‘koen’ atau taman untuk singgah solat.

Memakai pakaian ready-to-solat..
Mengambil wuduk di tandas awam.. (bawa botol untuk takung air) dan kemudian solat bergilir gilir di koen..

Seronok pula apabila teringat balik..

Di Malaysia masih ramai yang skeptikal dengan solat tanpa telekung..

Tadi baru terbaca status facebook friend yang telah ditegur oleh seseorang kerana solat tanpa telekung.

Hhhmmm..

 

Mesin kopi sewa RM1

Suka kopi?

Sewa mesin kopi hanya RM1 sebulan
Boleh nikmati kopi premium Italy gaya mewah hanya di rumah..
Lepas ni boleh bye bye..starbuck..mcCafe semua..

Boleh whatsapp cik fid untuk sembang lanjut
0132023394

Related Posts with Thumbnails

Loading

PENAFIAN

Yuitsumuni.com® adalah ‘personal blog’ dan tiada kaitan dengan mana-mana pihak lain.

Segala isi kandungan di dalam blog ini adalah hasil daripada cetusan idea penulis melainkan yang dinyatakan sumbernya.

Segala isi kandungan blog ini dilarang diterbitkan semula sama ada di ‘copy-paste’ atau dijadikan bahan di mana mana forum atau blog persendirian dan sebagainya tanpa keizinan penulis.Tertakluk kepada semua post/entry.karangan original saya.Sekian, terima kasih.

Protected by Copyscape Original Content Check


TIP PENYUSUAN DAN KEIBUBAPAAN


http://sweetstory.yuitsumuni.com

Disclaimer on sweetstory.yuitsumuni.com: Artikel yang ditulis atau dikumpul sebelum tarikh 4 April 2010 adalah artikel yang terhasil/terkumpul dengan campur aduk perasaann tanpa pengetahuan yang sepatutnya.Namun entry dan artikel selepas 4 April 2010 adalah entry/artikel yang lebih menjurus kepada promosi susu ibu yang sebenar..selepas menyertai Malaysian Breastfeeding Peer Counselor(MBFPC) Training.