SWEETSTORY - TIP PENYUSUAN SUSU IBU

Snap Press

Hahahaha

masih ceriyta DIY lagi

kakaka

ampun maaf ya

snap press…

Harta yang BERAT

apa guna?

untuk meletakkan snap button kat kain

ni dies dan buttons…

weekend lepas juga aku gunakan untuk buat velcro kat cloth pads aku dan aku gantikan dengan snap button sebabnya?huduh sungguh jahitan aku menempekkan velcro hahahahhahahahaha

tapi baru tukar 50% daripada velcro CP ke button ada separuh lagi belum dilaksanakan..kalau rajin aku buat kalau malas tak yahhhhh

sesambil praktis guna snap press maa

ohh aku beli kat mana?beli kat tinytapir.com

harga RM213 (masa aku beli la) dengan satu die

extra die RM40/pc

kerabu mangga dah selamat dicerna

ketika saya menaip entry ini

tiada gambar yang saya sudi kepilkan kerana hanya mengundang lelehan ayaq lioq rakan taulan

sesungguhnya saya rasa saya sedang dalam era PMS

saya ketagih mende mende masam..wahahahahhahahahahahaah

sungguh lazat sepiring kerabu mangga makan berebut dengan suami saya itu

rasa macam nak aja aku jilat bersih piring tu tapi macam loqlaq sangat plak wat perangai gitu depan kekasih

makan kerabu mangga..kalau makan begitu saja pun sedap..malahan lebih kaw daripada gardenia sungguh sedap di makan begitu saja!

oohhh yeeyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy

wow nak kena stop dah nak kemas bag anak dan nak turunkan isi ikan merah ke bahagian bawah esok anak minta nak makan FISH!

sebenarnya di dalam peti ais ada sebiji kek coklat dibeli kerana anak telah teringin melihat orang punya kek kat sebuah kedai makan

suruh dia makan dia kata esok esok

tadi saya jahit 2 biji body bag tapi saya stop sebab saya rasa malas…sebab saya asyik terkenangkan snap press saya yang blom sampai tuh

dan saya juga tengah kaget ni

balik tadi saya dapat sepucuk surat daripada bank…depa anataq kat saya sekeping kad hutang EMAS wa cakap lu

dolu saya apply gangsa pun tak dapat! kakakkakaak

apa mimpi??

saya tak tau

sebab saya baik punya usaha langsai utang bertahun then depa qhasa saya macam kaya ka

hampagas..Ya Allah murahkan la rezeki kami

bukan itu saja ..sejak buka akaun EMAs tu kan….suami saya kerap terima panggilan offer loan tapi malang la…akaun tu nama saya tapi nombor telepon suami saya

kalau call waktu kerja komperm en.mno fire macam ultraman GAIA

membazir saja depa antaq kat aku kad utang EMAS tu esok lusa aku akan pi patahkan depan depa tutup semua..kasi bahagia hidup tanpa utang berbakul bakul naik biol!!

hidup tanpa menggunakan kad kredit adalah sangat SYURGA DUNIA

sekian..

Nak tahu tipsnya??

hahahhaa

anda pasti akan marah

yang pertama…

kumpul point banyak banyak..bonuslink ka..apa apa la…sampai dah boleh tukar dengan voucher…contohnya 3 tahun anda dapat RM200

anda boleh pergi angkat mana-mana baju berjenama musim sale..kahkahkah..bayar dengan voucher..bayangkan berapa anda jimat???

yang kedua

anda kumpul wang banyak banyak sampai anda tak terasa kalau anda spend..kahkahkahkah….

contohnya anda budget nak beli baju sepasang RM400

anda simpan duit RM4000…Kalau dalam tangan ada RM4000..nak keluarkan RM400 tak herankan??

kihkihkih

sekian…

saya merapu…..

Related Posts with Thumbnails

Loading

PENAFIAN

Yuitsumuni.com® adalah ‘personal blog’ dan tiada kaitan dengan mana-mana pihak lain.

Segala isi kandungan di dalam blog ini adalah hasil daripada cetusan idea penulis melainkan yang dinyatakan sumbernya.

Segala isi kandungan blog ini dilarang diterbitkan semula sama ada di ‘copy-paste’ atau dijadikan bahan di mana mana forum atau blog persendirian dan sebagainya tanpa keizinan penulis.Tertakluk kepada semua post/entry.karangan original saya.Sekian, terima kasih.

Protected by Copyscape Original Content Check


TIP PENYUSUAN DAN KEIBUBAPAAN


http://sweetstory.yuitsumuni.com

Disclaimer on sweetstory.yuitsumuni.com: Artikel yang ditulis atau dikumpul sebelum tarikh 4 April 2010 adalah artikel yang terhasil/terkumpul dengan campur aduk perasaann tanpa pengetahuan yang sepatutnya.Namun entry dan artikel selepas 4 April 2010 adalah entry/artikel yang lebih menjurus kepada promosi susu ibu yang sebenar..selepas menyertai Malaysian Breastfeeding Peer Counselor(MBFPC) Training.