SWEETSTORY - TIP PENYUSUAN SUSU IBU

Snap Press

Hahahaha

masih ceriyta DIY lagi

kakaka

ampun maaf ya

snap press…

Harta yang BERAT

apa guna?

untuk meletakkan snap button kat kain

ni dies dan buttons…

weekend lepas juga aku gunakan untuk buat velcro kat cloth pads aku dan aku gantikan dengan snap button sebabnya?huduh sungguh jahitan aku menempekkan velcro hahahahhahahahaha

tapi baru tukar 50% daripada velcro CP ke button ada separuh lagi belum dilaksanakan..kalau rajin aku buat kalau malas tak yahhhhh

sesambil praktis guna snap press maa

ohh aku beli kat mana?beli kat tinytapir.com

harga RM213 (masa aku beli la) dengan satu die

extra die RM40/pc

DIY- Pantyliner

OK

sama saja macam cloth Pad

bezanya

pantyliner lebih nipis..saya guna….3 keping flannel untuk ‘pad’

bahagian atas flannel…bahagian bawah..selapis velvet dan selapis flannel..total…5 flannel 1 velvet…

sangat lembuttt…soft sukaaaaaaaaa…….

tapi awas..senget tetap SENI sejati!!

kali pertama cuba ‘finishing’ dengan jahit tepi halus..agak kehancuran seni senget sejatinya..abaikan gua saja yang pakai…

peraktis make prefect laaa

tunggu la esok lusa mantap laaaaa

gambar tu…produk belum siap..belom letak snap button!

ohh makin mudah sejap ada snap press nih!!

Gambar di atas menunjukkan antara pattern/template cloth Pad yang aku ada..

inilah bahan-bahannya…

semua cedok daripada internet!!!!

DIY: Cloth Pad lagi laaa kahkah

Siap 9 ketul lagi

berserta bagnya sekali hahahahhahaha

Tapi huduh lagi but nevermind la

saya saja yang nak guna

saya masih guna velcro sebagai pelekatnya

padku lagi

lepas saya siap jahit saya cuci sekali lagi sebab saya tak yakin nak pakai lepas jahit ..mana la tau dah terlap lantai ka kahkahkah

ketika saya menyidai di ampaian saya bertanya kepada suami saya

agak-agaknya kan orang tau tak mende ni apa…

agak agak kalian kan

orang tau tak apa yang saya sidai itu??

yang ni atas corak seperti di atas ..bahagian bawah corak macam bag …

kalau sidai berderet akan nampak macam cantik dan meriah hahahahhhaah

Related Posts with Thumbnails

Loading

PENAFIAN

Yuitsumuni.com® adalah ‘personal blog’ dan tiada kaitan dengan mana-mana pihak lain.

Segala isi kandungan di dalam blog ini adalah hasil daripada cetusan idea penulis melainkan yang dinyatakan sumbernya.

Segala isi kandungan blog ini dilarang diterbitkan semula sama ada di ‘copy-paste’ atau dijadikan bahan di mana mana forum atau blog persendirian dan sebagainya tanpa keizinan penulis.Tertakluk kepada semua post/entry.karangan original saya.Sekian, terima kasih.

Protected by Copyscape Original Content Check


TIP PENYUSUAN DAN KEIBUBAPAAN


http://sweetstory.yuitsumuni.com

Disclaimer on sweetstory.yuitsumuni.com: Artikel yang ditulis atau dikumpul sebelum tarikh 4 April 2010 adalah artikel yang terhasil/terkumpul dengan campur aduk perasaann tanpa pengetahuan yang sepatutnya.Namun entry dan artikel selepas 4 April 2010 adalah entry/artikel yang lebih menjurus kepada promosi susu ibu yang sebenar..selepas menyertai Malaysian Breastfeeding Peer Counselor(MBFPC) Training.