SWEETSTORY - TIP PENYUSUAN SUSU IBU

Alumi bag

Sejak kecil kalau tanya anak saya…

Nak ke mana ?

dia selalu jawap IOI..sebab???masa tu kami memang gilaaa ke IOI sebab..sebab lagii…takyah bayar tol aka…tol adalah free kalau naik KESAS…hahahahahahhaaa

Tapi sejak kami kena bayar tol KESAS kami pi ikut jalan yang tak bertol…eh kurang kena bayar tol….

La ni anak saya dah tak hingin sangat dah nak ke IOI tapi saya pula…saya bukan nak ke IOI sebenarnya saya cuma nak ke DAISO sahaja…maka saya pi juga dah malam time tu…Sabtu malam ahad..sebab..sebab lagi…sebab saya tak mau tonton cerekarama…kalau dok kat rumah kang saya tonton pulaaa….

Pi Daiso…beli alumi-bento bag lagi wahahahhahahaa

Beg bento ana saya asyik kotor saja katanya meja kantin tak de orang bersihkan…mmm…tahun depan mesyuarat PIBG kita utarakan…

begbentodaiso

Ni yang biasa sahaja…nak tengok saiz sila zoom gambaq yaaa

bagalumi

Ni bag besar tau boleh masuk 12 ayaq tin cocacola….Saya beli ni SAJA ja sebab rasa macam nak beli..sebenarnya nak SHARE idea…kepada yang ingin berjimat ..takmau beli cooler bag mahal…terutama ibu-ibu yang bekalkan EBM kepada anak ketika bekerja….bag ni OK juga…cuma kita kena lapiskan 3-4 lapis….ala 4 bag ni BARU R<20…kalau bandingkan yang memahal nun…ini hanya untuk mereka yang nak berjimata atau kurang bajet..haq duit banyak tu dan tak mau berjimat suka hati la …tiada kaitan…Banyak lagi ‘cooler bag’ kat Daiso nih…tapi untuk store EBM kena lapiskan 3-4 lapis laaaa….insulatornya agak nipis….kalau ayaq tin ok laaaa..kalau susu takleh la selapis…

kalau buka ..beg tu jadi gini

bagaluminium

Gambar di ambil dari atas…..Haaa..besarkan…boleh masuk 12 tin tuuuu…

Amat berbaloi bai mereka yang nak buat beg ni ‘beg tranfer susu’…untuk long hour storage tak rekemen la yaaaaa

Kena guna dengan chiller/ice pack/air ketoi la yaaaaa

Tak habis habis hang pi Daiso

Pada hari Sabtu juga..saya sangat sibuk…kihkihkih

Pada paginya ada mesyuarat kumpulan sokongan penyusuan susu ibu Wilayah Persekutuan KL dan Putrajaya..Kami buat di taman Tasik Titiwangsa….

Balik tu kami ke DAISO IOI Mall…Sib baik pi semalam kalau hari ni sure jammed sebab ayaq naik kat jalan tu..hujan maaaa

Kat Daiso..pi cari beg untuk botol air yang Puan Zarin nak…ala dia bukan baca blog pun kakakakakkakakakaka

Dia tengok Akif punya beg air tu so dia nak juga

3…RM15

ag botol

Akif ada 3..semua merah tapi jenis lain sikit la…biasa la mak dia over actingkan…..

Saya suka bagi anak saya bawa barang warna merah sebab…sebab saya suka merah ..and I told my son merah lambang keberanian..as red as blood!apakah???

Selain itu saya belu..taraaa

kain1

These are blankets ya…kecil saya sangat sesuai untuk bayi ataupun kanak kanak buat selimut badan..bayi boleh selimut seluruh tubuh.. Saya nak pi lagi..nak beli bagi kat anak sedara yang bakal lahir bulan depan…ada banyaaakkk warna..pi la Daiso kalau nak beli…..

Kunjungan ke Daiso kali ni saya tak mengabih duit sebab saya baru nampak depa dah mula heret  stok baru..so kita tunggu next visit la untuk borong….Tapi takutnya nak ajak cik husband pi lagi….kihkihkihkih

Related Posts with Thumbnails

Loading

PENAFIAN

Yuitsumuni.com® adalah ‘personal blog’ dan tiada kaitan dengan mana-mana pihak lain.

Segala isi kandungan di dalam blog ini adalah hasil daripada cetusan idea penulis melainkan yang dinyatakan sumbernya.

Segala isi kandungan blog ini dilarang diterbitkan semula sama ada di ‘copy-paste’ atau dijadikan bahan di mana mana forum atau blog persendirian dan sebagainya tanpa keizinan penulis.Tertakluk kepada semua post/entry.karangan original saya.Sekian, terima kasih.

Protected by Copyscape Original Content Check


TIP PENYUSUAN DAN KEIBUBAPAAN


http://sweetstory.yuitsumuni.com

Disclaimer on sweetstory.yuitsumuni.com: Artikel yang ditulis atau dikumpul sebelum tarikh 4 April 2010 adalah artikel yang terhasil/terkumpul dengan campur aduk perasaann tanpa pengetahuan yang sepatutnya.Namun entry dan artikel selepas 4 April 2010 adalah entry/artikel yang lebih menjurus kepada promosi susu ibu yang sebenar..selepas menyertai Malaysian Breastfeeding Peer Counselor(MBFPC) Training.