SWEETSTORY - TIP PENYUSUAN SUSU IBU

Kinokuniya

Tahukah anda

saya amat rindu untuk ke kedai buku kinokuniya?

sebab dulu dulu itulah kedai buku kunjungan saya

ohhh rindunya

hahahaha

atas dasar kasih sayang dan cinta sejati..en.MNO telah membenarkan saya…membawa saya ke KLCC..dengan membekalkan saya RM200 kahkahkah

sampai dalam kinokuniya kami berpisah..en.MNO ngan anak bawa haluan ke bahagian buku depa nak dan saya telah menerjah ke arrea buku bahasa jepun laaaaaa

saya sungguh teruja

sebelum sampai saya dah tanya balik kat en.MNO

kalau spend duit banyak kat buku abang tak marah kan..

apa punya soalan daaaa

dia jawap

hmmmm…

saja

saya nak tunjuk satu saja buku yang saya beli yang lain biar rahsia..hahahhaa

kotton rinen no otona kawaii kaban

buku bag daaaa

cara buat bag

ada pattern bag

terujanyaa

kalau la ada cuti setahun untuk menjahit bestnyaaaaa

sonna koto aruka?naiiiin

Cara jahit tudung ber’awning’

Saya nak ulang lagi sekalilah cara saya jahit tudung

1. mula mula saya sediakan templatenya

a.sediakan tempalate awning

ikut ukuran dalam gambar ni ya

maka saya potong jadi begini

b. template body tudung

tekap saja mana mana tudung yang ada

2. tekap template ke kain

lipat kain then tekap

tekap awning

then tekap bodynya

3. lekatkan kertas keras ke awning

iron ja

then jahit

dah tak larat nak tempek gambar dahhh

4. cantumkan awning dan body..

Jahit keliling muka  ataupun boleh jahit tengah dulu pun ok..then jahit tindih atas antara awning dan body..jahit kelim keliling

jadi

rujuk juga

cara saya buat tudung DIY

Do It Yourself-Tudung

Cara membuat template tudung

JAKEL dan kedai kain lain

sejak Jakel Shah Alam dibuka, boleh dikatakan setiap minggu aku ke sana

hahaha

gelak gelakkk

Jakel Shah Alam terletak di Seksyen 7 Shah Alam…

ala yang area kedai baru tuh

besar tau Wisma Jakel lagi!

Tak jauh dari situ ada Ani Sup Utara milik kawan saya, Roza…siapa yang join susuibu.com zaman aku join sure masih ingat ‘zahra’

haa Roza ni Zahra..zahra tu anak ketiga Roza..sekarang dah anak 4 anak dia tau

selain itu

berhampiran tu juga dah ada

KFC..Pizza Hut…siap ada Pusat Jualan Perabot lagi

kalau kak non balik bley sesat dia nih! Hahahahhahaa

ok kisah Jakel semula ya

apa aku buat>kekadang aku tak beli pun ataupun aku beli semeter saja kain..tapi aku kena pergi juga sebab nak tengok latest collections…hahah

apa punya cara hah??

btw…lastweek…Japanese cotton and English cotton sale!!!!!

tapi aku tak beli sebab aku bukannya reti buat baju punnn

hahahhahahaha

apa apa pun kalau nak beli flannel aku TETAP ke Nagoya Textile..

Erkk hari tu saya tanya kat Jakel ..nak flannel depa macam blur blur sikit

saya minta velvet taffeta pun ada yang blur…kat Jakel ada velvet taffeta

tapi kat Kamdar ada banyak lagi pilihan warna

berbelanjalah dengan bijak

sekian…

Related Posts with Thumbnails

Loading

PENAFIAN

Yuitsumuni.com® adalah ‘personal blog’ dan tiada kaitan dengan mana-mana pihak lain.

Segala isi kandungan di dalam blog ini adalah hasil daripada cetusan idea penulis melainkan yang dinyatakan sumbernya.

Segala isi kandungan blog ini dilarang diterbitkan semula sama ada di ‘copy-paste’ atau dijadikan bahan di mana mana forum atau blog persendirian dan sebagainya tanpa keizinan penulis.Tertakluk kepada semua post/entry.karangan original saya.Sekian, terima kasih.

Protected by Copyscape Original Content Check


TIP PENYUSUAN DAN KEIBUBAPAAN


http://sweetstory.yuitsumuni.com

Disclaimer on sweetstory.yuitsumuni.com: Artikel yang ditulis atau dikumpul sebelum tarikh 4 April 2010 adalah artikel yang terhasil/terkumpul dengan campur aduk perasaann tanpa pengetahuan yang sepatutnya.Namun entry dan artikel selepas 4 April 2010 adalah entry/artikel yang lebih menjurus kepada promosi susu ibu yang sebenar..selepas menyertai Malaysian Breastfeeding Peer Counselor(MBFPC) Training.