SWEETSTORY - TIP PENYUSUAN SUSU IBU

ukuran awning tudung

Rupa-rupanya gambar yang saya ‘simpan’ di dalam WLW saya semuanya dah takleh view…akaun saya macam dah hilang..apa punya turr daaaa..

maka cara jahit tudung saya semuanya..kebanyakkannya tinggal dapat dilihat tak dapat diklik gambarnya

stresssssssss

LINK ke tudung

boleh klik links yang saya bagi tu ya untuk cara saya jahit tudung dan boleh juga search di ruang CARI yuitsumuni.com ya

awning 2

cara buat awning

awning tudung

saiz awning dan saiz kertas keras.

Kinokuniya

Tahukah anda

saya amat rindu untuk ke kedai buku kinokuniya?

sebab dulu dulu itulah kedai buku kunjungan saya

ohhh rindunya

hahahaha

atas dasar kasih sayang dan cinta sejati..en.MNO telah membenarkan saya…membawa saya ke KLCC..dengan membekalkan saya RM200 kahkahkah

sampai dalam kinokuniya kami berpisah..en.MNO ngan anak bawa haluan ke bahagian buku depa nak dan saya telah menerjah ke arrea buku bahasa jepun laaaaaa

saya sungguh teruja

sebelum sampai saya dah tanya balik kat en.MNO

kalau spend duit banyak kat buku abang tak marah kan..

apa punya soalan daaaa

dia jawap

hmmmm…

saja

saya nak tunjuk satu saja buku yang saya beli yang lain biar rahsia..hahahhaa

kotton rinen no otona kawaii kaban

buku bag daaaa

cara buat bag

ada pattern bag

terujanyaa

kalau la ada cuti setahun untuk menjahit bestnyaaaaa

sonna koto aruka?naiiiin

Cara jahit tudung ber’awning’

Saya nak ulang lagi sekalilah cara saya jahit tudung

1. mula mula saya sediakan templatenya

a.sediakan tempalate awning

ikut ukuran dalam gambar ni ya

maka saya potong jadi begini

b. template body tudung

tekap saja mana mana tudung yang ada

2. tekap template ke kain

lipat kain then tekap

tekap awning

then tekap bodynya

3. lekatkan kertas keras ke awning

iron ja

then jahit

dah tak larat nak tempek gambar dahhh

4. cantumkan awning dan body..

Jahit keliling muka  ataupun boleh jahit tengah dulu pun ok..then jahit tindih atas antara awning dan body..jahit kelim keliling

jadi

rujuk juga

cara saya buat tudung DIY

Do It Yourself-Tudung

Cara membuat template tudung

Related Posts with Thumbnails

Loading

PENAFIAN

Yuitsumuni.com® adalah ‘personal blog’ dan tiada kaitan dengan mana-mana pihak lain.

Segala isi kandungan di dalam blog ini adalah hasil daripada cetusan idea penulis melainkan yang dinyatakan sumbernya.

Segala isi kandungan blog ini dilarang diterbitkan semula sama ada di ‘copy-paste’ atau dijadikan bahan di mana mana forum atau blog persendirian dan sebagainya tanpa keizinan penulis.Tertakluk kepada semua post/entry.karangan original saya.Sekian, terima kasih.

Protected by Copyscape Original Content Check


TIP PENYUSUAN DAN KEIBUBAPAAN


http://sweetstory.yuitsumuni.com

Disclaimer on sweetstory.yuitsumuni.com: Artikel yang ditulis atau dikumpul sebelum tarikh 4 April 2010 adalah artikel yang terhasil/terkumpul dengan campur aduk perasaann tanpa pengetahuan yang sepatutnya.Namun entry dan artikel selepas 4 April 2010 adalah entry/artikel yang lebih menjurus kepada promosi susu ibu yang sebenar..selepas menyertai Malaysian Breastfeeding Peer Counselor(MBFPC) Training.