SWEETSTORY - TIP PENYUSUAN SUSU IBU

Saya dah lupa la pula sudah berapa lama kami hidup tanpa tissue paper….di meja makan…di rumah atau di luar…di tandas of course la tak sebab kami istinjak guna air hahaha..kat dapur pun dah tak ada kitchen paper…

setakat beberapa bulan menggunakan sapu tangan kain flannel buatan sediri ni saya rasa sangat happy

kat dalam kereta pun kami letak sapu tangan kain flannel ni…

senang dibawa ke sana sini

letak saja di dalam bag…settle…

Anak saya pun suka sangat …kalau makan mesti minta ‘tisu’ untuk lap mulut…lap tangan dan sebagainya..

kalau suami saya selsema saya dah tak yah marah snagat dah sebab dia ni guna tisu melampau…guna kain..sendiri mau ingat la..sendiri buat kotor sendiri cuci..tapi tengok dia OK ja…dah tak berapa kena selsema dah la nih..cheewahhh

Marilah sama sama kita guna kain pengelap yang lebih mesra alam…

murah….

tahan lama

Say bye bye to tisu

how do you pronoun this word?

TISSUE…

tisu??tissyu???

kalau dalam BM..tisu…kalau english???

tis-sue or tissyu??

Tak kisah la apa jua…ikut suka lidah masing masing

mana mana pun betulll…

anda ikut Amrican ka ikut British…

Aku ni kan..kononnya nak environmental friendly la

maka…aku telah menggugurkan talak ke atas badget tisu bulanan….

habis tu???

lap kat langsir laaa

kang senang!

hahahahhahahaha

katakan tidak kepada pencemaran….

katakan ya kepada sapu tangan ataupun kain lap…buatan sendiri

tak buat apa pun kecuali…

potong dan jahit tepi!!

aku guna kain FLANNEL

hahahahahaaaaaa

kain kapas maa

lembutttt

dapatlah 40 helai….24 keping dua lapis 16 keping single lapis..selapis…

kalau semeter dapat la 8 keping yang jenis 2 lapis  ataupun 16 keping yang selapis…

ala tisu pakai buang tu pun nipis melayang layang juga kan…

ok la tu..janji reusable…

tayang la ya

macam biasa senget itu seni sejati!!

sapu tgn sesuai digunakan untuk

lap tangan

lap bibir mulut

lap muka

sapu peluh

sapu hinguss..kakakakakakkaa

apa kegunaan tisu muka/lap tangan kotak tu???opsss..jangan risau perbezaan corak adalah menunjukkan perbezaan penggunaan….yang selapis tu nak buh atas meja makan….

maka aku punya sapu tangan ni pun sama malahan lebih…

dahsyat dahsyat…

tanyang lagi

gunung sapu tangan yang dilipat…40 helai maaaa

Nak tempah??ke nak beli??kakakakkakakakakakakakak

ada berani mau deal???

Related Posts with Thumbnails

Loading

PENAFIAN

Yuitsumuni.com® adalah ‘personal blog’ dan tiada kaitan dengan mana-mana pihak lain.

Segala isi kandungan di dalam blog ini adalah hasil daripada cetusan idea penulis melainkan yang dinyatakan sumbernya.

Segala isi kandungan blog ini dilarang diterbitkan semula sama ada di ‘copy-paste’ atau dijadikan bahan di mana mana forum atau blog persendirian dan sebagainya tanpa keizinan penulis.Tertakluk kepada semua post/entry.karangan original saya.Sekian, terima kasih.

Protected by Copyscape Original Content Check


TIP PENYUSUAN DAN KEIBUBAPAAN


http://sweetstory.yuitsumuni.com

Disclaimer on sweetstory.yuitsumuni.com: Artikel yang ditulis atau dikumpul sebelum tarikh 4 April 2010 adalah artikel yang terhasil/terkumpul dengan campur aduk perasaann tanpa pengetahuan yang sepatutnya.Namun entry dan artikel selepas 4 April 2010 adalah entry/artikel yang lebih menjurus kepada promosi susu ibu yang sebenar..selepas menyertai Malaysian Breastfeeding Peer Counselor(MBFPC) Training.