SWEETSTORY - TIP PENYUSUAN SUSU IBU

Arabic Food…Beriyani

Malam tadi kami telah keluar makan bersama para pengasuh Gedebi

makan kat seksyen 7 belakang Unisel…ada Food Court…

kat situ ada Arabic Food…

sedap juga laaa

ada beriyani chicken kabsah, roastered, royal dan macam macam la..ada Rabic Tea..selama ni dok tau Tea boh teh liptop teh cina teh jepun teh hijau…arab pun ada teh ya??hahahahhahahahahahah

semalam sebenarnya cuak juga tau..dah janji dengan orang lepas tukan masa nak balik dari Taska kereta tak leh nak start enjin…jenuh cuba.rupanya battery kong ing kong kaput!

terbang RMXXX

ishh ishh sihhhh

Alhamdulillah selamat juga pergi makan…

sebenarnya malam tadi farewell untuk Kak Intan cik Gedebi

Dah nak berhenti kahwin….

Malaysia negara Islam tapi kita kena berhati hati kalau memilih makanan halal..rasa janggal pula

masa duduk kat negara bukan islam dulu bukan main lagi berbasa basi cari..gali mana halal mana haram..memang terhad….memang sungguh terperinci

segala bahan nak dibaca sebelum beli

dah jadi sebati..balik tanah air pun baca juga walau ramai yang pandang remeh tapi saya pandang berat

say,a tak pi kopitiam..mentelah kedai laksa ah cheong…hahahah

tapi pelik ramai plak yang sudi jamah laksa ah cheong

ohh ohhhh

dengan nyonya pakai seluaq pendek as tukang masak lalu pula depa menelannya

Ohhh ohhh…

kedai kedai makan jenama popular juga bukan main galak lagi dikunjungi sampai nak kena cakap

sorry saya tak makan kat situ

bukan sebab lain..sebab saya was was….

dahlah  boleh dicurigai..mahal plak tuh!!!!

saya agak ralat….kalau dulu saya mengira ngira makanan halal di bumi asing kini kena berkira kira juga di negara sendiri…rasa lagi selamat pula di bumi asing jika A maka A tak de eh uh eh uh…..

Kat sini kita kata kita was was ada plak yang kata kita over…

apa apa la labu

janji kome bahagia…

saya suka segala aktiviti berkonsepkan pot luck…lagi bagus donut makcik jual tepi jalan…opsss….iyaaa…at lkeast macik buh yis saja!

ada yang kata bab makan berkira bab sedekah tak kisah..

erkk bersedekah kena tempek resit kat FB ka blog ka…pagar rumah??

nak tiru gaya korporat war war sana sini???

saya tak tuju kat sapa sapa pun tapi kalau terasa nasib laaa….

Related Posts with Thumbnails

Loading

PENAFIAN

Yuitsumuni.com® adalah ‘personal blog’ dan tiada kaitan dengan mana-mana pihak lain.

Segala isi kandungan di dalam blog ini adalah hasil daripada cetusan idea penulis melainkan yang dinyatakan sumbernya.

Segala isi kandungan blog ini dilarang diterbitkan semula sama ada di ‘copy-paste’ atau dijadikan bahan di mana mana forum atau blog persendirian dan sebagainya tanpa keizinan penulis.Tertakluk kepada semua post/entry.karangan original saya.Sekian, terima kasih.

Protected by Copyscape Original Content Check


TIP PENYUSUAN DAN KEIBUBAPAAN


http://sweetstory.yuitsumuni.com

Disclaimer on sweetstory.yuitsumuni.com: Artikel yang ditulis atau dikumpul sebelum tarikh 4 April 2010 adalah artikel yang terhasil/terkumpul dengan campur aduk perasaann tanpa pengetahuan yang sepatutnya.Namun entry dan artikel selepas 4 April 2010 adalah entry/artikel yang lebih menjurus kepada promosi susu ibu yang sebenar..selepas menyertai Malaysian Breastfeeding Peer Counselor(MBFPC) Training.