SWEETSTORY - TIP PENYUSUAN SUSU IBU

Ahad isnain salasa arbaah…

Hari ini hari Ahad…
Saya(kami) pergi ke pasar..beli ikan,ayam,daging,udang ,sayur dan sebagainya..

Tadi siang saya bakar ikan dan rebus kerang..buat air asam dan potong kyuri(japanese cucumber)

image

Gambar hiasan-ikan sedang dibakar

Malam tadi saya kerah tenaga 2 jejaka tolong siapkan ini

image

Penghalau nyamuk. Sedang mereka gigih bekerja saya didapur mencuci oven..microwave dan sebagainya dengan menggunakan apple cider vinegar(ACV)…
Tu pun tulis kat blog hahahahahahaaa
Bagus ooo ACV ni. Cubalah!!

Halau nyamuk dengan limau&cengkih

Nyamuk
Seksa sungguh kalau diserang oleh nyamuk
Dah macam-macam usaha..akhirnya kami guna cara ini..

image

Limau nipis dan bunga cengkih..
Potong rentas buah limau nipis dan cucuk bunga cengkih di isinya
Geli kan??hahaha..baunya memang seakan-akan bau ubat halau nyamuk/pokok halau nyamuk..

image

Aku letak kat kawasan mesin basuh dan penyidai..setakat ini positif!
Limau nipis dan bunga cengkih aku beli kat Giant.tu pun nak bagi tau..hahaha
Aku tak suka racun penyembur ..shelltox ridsect bla bla… tu..sesak nafas wooo!tak bagus untuk alam juga!
Kan?

Related Posts with Thumbnails

Loading

PENAFIAN

Yuitsumuni.com® adalah ‘personal blog’ dan tiada kaitan dengan mana-mana pihak lain.

Segala isi kandungan di dalam blog ini adalah hasil daripada cetusan idea penulis melainkan yang dinyatakan sumbernya.

Segala isi kandungan blog ini dilarang diterbitkan semula sama ada di ‘copy-paste’ atau dijadikan bahan di mana mana forum atau blog persendirian dan sebagainya tanpa keizinan penulis.Tertakluk kepada semua post/entry.karangan original saya.Sekian, terima kasih.

Protected by Copyscape Original Content Check


TIP PENYUSUAN DAN KEIBUBAPAAN


http://sweetstory.yuitsumuni.com

Disclaimer on sweetstory.yuitsumuni.com: Artikel yang ditulis atau dikumpul sebelum tarikh 4 April 2010 adalah artikel yang terhasil/terkumpul dengan campur aduk perasaann tanpa pengetahuan yang sepatutnya.Namun entry dan artikel selepas 4 April 2010 adalah entry/artikel yang lebih menjurus kepada promosi susu ibu yang sebenar..selepas menyertai Malaysian Breastfeeding Peer Counselor(MBFPC) Training.