SWEETSTORY - TIP PENYUSUAN SUSU IBU

kerabu mangga dah selamat dicerna

ketika saya menaip entry ini

tiada gambar yang saya sudi kepilkan kerana hanya mengundang lelehan ayaq lioq rakan taulan

sesungguhnya saya rasa saya sedang dalam era PMS

saya ketagih mende mende masam..wahahahahhahahahahahaah

sungguh lazat sepiring kerabu mangga makan berebut dengan suami saya itu

rasa macam nak aja aku jilat bersih piring tu tapi macam loqlaq sangat plak wat perangai gitu depan kekasih

makan kerabu mangga..kalau makan begitu saja pun sedap..malahan lebih kaw daripada gardenia sungguh sedap di makan begitu saja!

oohhh yeeyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy

wow nak kena stop dah nak kemas bag anak dan nak turunkan isi ikan merah ke bahagian bawah esok anak minta nak makan FISH!

sebenarnya di dalam peti ais ada sebiji kek coklat dibeli kerana anak telah teringin melihat orang punya kek kat sebuah kedai makan

suruh dia makan dia kata esok esok

tadi saya jahit 2 biji body bag tapi saya stop sebab saya rasa malas…sebab saya asyik terkenangkan snap press saya yang blom sampai tuh

dan saya juga tengah kaget ni

balik tadi saya dapat sepucuk surat daripada bank…depa anataq kat saya sekeping kad hutang EMAS wa cakap lu

dolu saya apply gangsa pun tak dapat! kakakkakaak

apa mimpi??

saya tak tau

sebab saya baik punya usaha langsai utang bertahun then depa qhasa saya macam kaya ka

hampagas..Ya Allah murahkan la rezeki kami

bukan itu saja ..sejak buka akaun EMAs tu kan….suami saya kerap terima panggilan offer loan tapi malang la…akaun tu nama saya tapi nombor telepon suami saya

kalau call waktu kerja komperm en.mno fire macam ultraman GAIA

membazir saja depa antaq kat aku kad utang EMAS tu esok lusa aku akan pi patahkan depan depa tutup semua..kasi bahagia hidup tanpa utang berbakul bakul naik biol!!

hidup tanpa menggunakan kad kredit adalah sangat SYURGA DUNIA

sekian..

Gold Saving Maybank

sudah tercapai keinginan saya buat masa ini

IMG_0028

demi masa depan

biar banyak EMAS hahahhahahaha

emas takyah tayang kat lengan..

Pada mulanya kami ke Public Bank

wah term and pelaburan awalnya besar modalnbya hahaa

dan kena tambah 5g minimum kalau maybank bleh tambah 1g minimum

dan yang best account saya tunjuk isikandungan dalam unit gram! best best

jakun ,,peqhak sebenaqnyaaaa

public bank kena buka accout  lagi total permulaan rm2700 lebih tapi kat maybank saya dah ada akaun…

so maybanklag tujuannya

Gold Savings Passbook Account

An investment account that lets you make deposits and withdrawals in gold based on daily gold prices at any Maybank branch

Minimum deposit:
5gm

Trading unit:
Minimum 5gms in multiples of 1gm

Fineness:
999.9 gold

Benefits
  • Convenience of deposit, withdrawal and closing of GSPA account at any Maybank branch in Malaysia
  • Introduced by the country’s largest bank, 100% backed by physical gold and in collaboration with the World Gold Council
  • Cheaper as gold prices quoted are pegged to international gold prices without additional charges
  • Ability to build a personal gold portfolio by purchasing gold in small amounts (minimum 5gms) regularly over a period of time
  • Opportunity for capital gain if the price of gold appreciates
  • Possible hedge against inflation
  • Easy access to account details and transaction history via Maybank2u.com for GSPA individual / joint account holders with Maybank2u.com access.
Who can apply
  • Individuals
  • Joint account – maximum 4 persons

maybankGoldSaving

Related Posts with Thumbnails

Loading

PENAFIAN

Yuitsumuni.com® adalah ‘personal blog’ dan tiada kaitan dengan mana-mana pihak lain.

Segala isi kandungan di dalam blog ini adalah hasil daripada cetusan idea penulis melainkan yang dinyatakan sumbernya.

Segala isi kandungan blog ini dilarang diterbitkan semula sama ada di ‘copy-paste’ atau dijadikan bahan di mana mana forum atau blog persendirian dan sebagainya tanpa keizinan penulis.Tertakluk kepada semua post/entry.karangan original saya.Sekian, terima kasih.

Protected by Copyscape Original Content Check


TIP PENYUSUAN DAN KEIBUBAPAAN


http://sweetstory.yuitsumuni.com

Disclaimer on sweetstory.yuitsumuni.com: Artikel yang ditulis atau dikumpul sebelum tarikh 4 April 2010 adalah artikel yang terhasil/terkumpul dengan campur aduk perasaann tanpa pengetahuan yang sepatutnya.Namun entry dan artikel selepas 4 April 2010 adalah entry/artikel yang lebih menjurus kepada promosi susu ibu yang sebenar..selepas menyertai Malaysian Breastfeeding Peer Counselor(MBFPC) Training.