SWEETSTORY - TIP PENYUSUAN SUSU IBU

Pelapik

Minta maaflah ya

tiga hari berturut turut asyik cerita bab apa aku dah jahit saja

ya

aku telah mengguna pakai semula apa yang wujud dalam simpanan aku

kain alas  ataupun lapik periuk nasi elektrik

lapik bawah bukan atas

sebab…rice cooker free aku tuh kalau nasi tengah mendidih..ayaq didihan akan terkeluaq daripada periuk..habis ‘banjir’ kawasan daratan..selama ni aku bantai lapik saja dengan baju baju lama…tapi tiba tiba mari satu mentol..*tinggg*

aku pun selongkar almari baju anak aku…nah selungguk…tuala lama sejak hari pertama keluar perut pun ada…maka kain itu aku guna sebagai ‘shing’ aka bahan tengah….kain menyerap cecair

dan aku bentukkan jadi lawa sikit dengan lapiskan dengan kain…seperti di dalam gambarlah kejadiannya.

ya

jahit tepi halus sajaaa…senang…kantanggggg

maka dengan bangganya suamiku sukaaaaaaa…

hakhakhak…

sebenarnya banyakkk lagi idea mentol menyala nyala nih!!

Say bye bye to tisu

how do you pronoun this word?

TISSUE…

tisu??tissyu???

kalau dalam BM..tisu…kalau english???

tis-sue or tissyu??

Tak kisah la apa jua…ikut suka lidah masing masing

mana mana pun betulll…

anda ikut Amrican ka ikut British…

Aku ni kan..kononnya nak environmental friendly la

maka…aku telah menggugurkan talak ke atas badget tisu bulanan….

habis tu???

lap kat langsir laaa

kang senang!

hahahahhahahaha

katakan tidak kepada pencemaran….

katakan ya kepada sapu tangan ataupun kain lap…buatan sendiri

tak buat apa pun kecuali…

potong dan jahit tepi!!

aku guna kain FLANNEL

hahahahahaaaaaa

kain kapas maa

lembutttt

dapatlah 40 helai….24 keping dua lapis 16 keping single lapis..selapis…

kalau semeter dapat la 8 keping yang jenis 2 lapis  ataupun 16 keping yang selapis…

ala tisu pakai buang tu pun nipis melayang layang juga kan…

ok la tu..janji reusable…

tayang la ya

macam biasa senget itu seni sejati!!

sapu tgn sesuai digunakan untuk

lap tangan

lap bibir mulut

lap muka

sapu peluh

sapu hinguss..kakakakakakkaa

apa kegunaan tisu muka/lap tangan kotak tu???opsss..jangan risau perbezaan corak adalah menunjukkan perbezaan penggunaan….yang selapis tu nak buh atas meja makan….

maka aku punya sapu tangan ni pun sama malahan lebih…

dahsyat dahsyat…

tanyang lagi

gunung sapu tangan yang dilipat…40 helai maaaa

Nak tempah??ke nak beli??kakakakkakakakakakakakak

ada berani mau deal???

kerabu mangga dah selamat dicerna

ketika saya menaip entry ini

tiada gambar yang saya sudi kepilkan kerana hanya mengundang lelehan ayaq lioq rakan taulan

sesungguhnya saya rasa saya sedang dalam era PMS

saya ketagih mende mende masam..wahahahahhahahahahahaah

sungguh lazat sepiring kerabu mangga makan berebut dengan suami saya itu

rasa macam nak aja aku jilat bersih piring tu tapi macam loqlaq sangat plak wat perangai gitu depan kekasih

makan kerabu mangga..kalau makan begitu saja pun sedap..malahan lebih kaw daripada gardenia sungguh sedap di makan begitu saja!

oohhh yeeyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy

wow nak kena stop dah nak kemas bag anak dan nak turunkan isi ikan merah ke bahagian bawah esok anak minta nak makan FISH!

sebenarnya di dalam peti ais ada sebiji kek coklat dibeli kerana anak telah teringin melihat orang punya kek kat sebuah kedai makan

suruh dia makan dia kata esok esok

tadi saya jahit 2 biji body bag tapi saya stop sebab saya rasa malas…sebab saya asyik terkenangkan snap press saya yang blom sampai tuh

dan saya juga tengah kaget ni

balik tadi saya dapat sepucuk surat daripada bank…depa anataq kat saya sekeping kad hutang EMAS wa cakap lu

dolu saya apply gangsa pun tak dapat! kakakkakaak

apa mimpi??

saya tak tau

sebab saya baik punya usaha langsai utang bertahun then depa qhasa saya macam kaya ka

hampagas..Ya Allah murahkan la rezeki kami

bukan itu saja ..sejak buka akaun EMAs tu kan….suami saya kerap terima panggilan offer loan tapi malang la…akaun tu nama saya tapi nombor telepon suami saya

kalau call waktu kerja komperm en.mno fire macam ultraman GAIA

membazir saja depa antaq kat aku kad utang EMAS tu esok lusa aku akan pi patahkan depan depa tutup semua..kasi bahagia hidup tanpa utang berbakul bakul naik biol!!

hidup tanpa menggunakan kad kredit adalah sangat SYURGA DUNIA

sekian..

Related Posts with Thumbnails

Loading

PENAFIAN

Yuitsumuni.com® adalah ‘personal blog’ dan tiada kaitan dengan mana-mana pihak lain.

Segala isi kandungan di dalam blog ini adalah hasil daripada cetusan idea penulis melainkan yang dinyatakan sumbernya.

Segala isi kandungan blog ini dilarang diterbitkan semula sama ada di ‘copy-paste’ atau dijadikan bahan di mana mana forum atau blog persendirian dan sebagainya tanpa keizinan penulis.Tertakluk kepada semua post/entry.karangan original saya.Sekian, terima kasih.

Protected by Copyscape Original Content Check


TIP PENYUSUAN DAN KEIBUBAPAAN


http://sweetstory.yuitsumuni.com

Disclaimer on sweetstory.yuitsumuni.com: Artikel yang ditulis atau dikumpul sebelum tarikh 4 April 2010 adalah artikel yang terhasil/terkumpul dengan campur aduk perasaann tanpa pengetahuan yang sepatutnya.Namun entry dan artikel selepas 4 April 2010 adalah entry/artikel yang lebih menjurus kepada promosi susu ibu yang sebenar..selepas menyertai Malaysian Breastfeeding Peer Counselor(MBFPC) Training.