SWEETSTORY - TIP PENYUSUAN SUSU IBU

Cara mengurangkan selera makan

Cara mengurangkan selera makan versi Fid

Sebelum makan, amalkan

minum air suam

atau

minum jus oren

atau minum jus epal

ataupun

minumlah secawan kopi radiix suam

ataupun

minumlah air suam  diperah limau nipis/kasturi

Memang akan membantutkan sedikit selera makan..

cubalah…

saya kalau dan saya buat kalau tak dan sekawah dua la saya melantak!

Your Bra…

Saya nak bercerita tentang bra..coli atau anak saya panggil ‘baju nenen’

‘Lucy’kah saya?

Untuk yang lelaki boleh buat pengatahuan generallah ya

 

Untuk ibu-ibu yang menyusukan anak dan anda ada susu….Elakkan memakai wired type..ini adalah kerana benda ‘wire’ tu boleh menyebabkan B anda tak selesa dan pembentukkan gumpalan susu beku..wah wah…I read it somewhere on planet Earth laaaa…

 

Walaubagaimana bagi yang menyusukan adalah elok sangat jika mencari bra jenis yang support ‘keberatan muatan’ demi menjamin B anda tetap cantik bergaya..wahhh….

Pleasr beruang…ehhh please bear in mind….menyusukan anak tidak mengelebehkan/menjadikan B anda lanjut/sagging etc jika anda menggunakan bra yang bersesuaian….

Carilah bra yang direka khas untuk penyusuan ataupun yang mempunyai tali dan support yang kukuh…..

 

Pada zaman saya gigih bersukan saya memang kaya raya dengan ‘sport bra’

Yes anak dara sunti yang bersuka memang suka pakai sport bra…dah tu kadang-kadang mai angin kus-kus selamba toge saja dok pi mai pi mai dalam asrama pakai sport bra…Apa punya gadis jelita daaaaaa

 

Ok berbalik akan kisah B dan bra serta penyusuan susu ibu…

Ramai salah faham tentang penyusuan dan sagging B….

kasihan ‘dunia breastfeeding’ ni …

In sact woman’s B is designed for that ..right???

Usah gusar lagi sekiranya anda bermasalah dengan kulit wajah seperti kulit kusam, sensitif, jerawat dan sebagainya. Kini kami ada penyelesaian bagi masalah anda.

Trial pack set D untuk wajah berseri mengandungi vitamin C dan vitamin E yang boleh menyelesaikan masalah kulit wajah anda.

Set ini mengandungi:

B-Complex – 30 biji

Vita-C – 30 biji

Vita-E – 30 biji

Dapatkan dengan hanya RM80.

 

testimoni:

Saya dah ambik set ni 2 bulan…set pertama ada insan hati mulia hadiahkan kepada saya..set ke-2 saya beli…dan sekarang tunggu set ke-3 datang….

setakat ni memang muka masih berjerawat tetapi kurang la sikit..dalam usaha ‘meluputkan’ kesan jerawat dan kurangkan ‘percambahan’ jerawat baru…..

 

Tapi satu benda yang saya notis…kulit anak saya!Makin gebu..apa kaitan ibu ambil vitamin anak pula yang gebu??sebab anak saya minum susu sihat!dalam susu dahsyat tu ada khasiat untuk wajahnya menjadi cantik berseri!!!

inilah antara kesan positif mengambil set wajah berseri ini….

Kulit anak saya yang sensitif itu sudah banyak improvement..hehehehehee

tak pe la saya tak drastiil berwajah berseri seri pun asalkan anak saya berseri dan menawan..jangan tak tau budak tu pujaan mak-mak sedunia ak buat menbantu tu!

 

amacam my promo??ada talent jadi promoter??

 

OK…kepada yang berminat nak mendapatkan set ini bolehlah hubungi saya..idak saya tak jual….saya tolong promote!

saya boleh dihungi dengan cara

1. email:crafidah(at) gmail dot com atau

2. call/sms to kosong satu 3 dua kosong dua 33 sembilan empat

ok..sekian, terima kasih

Related Posts with Thumbnails

Loading

PENAFIAN

Yuitsumuni.com® adalah ‘personal blog’ dan tiada kaitan dengan mana-mana pihak lain.

Segala isi kandungan di dalam blog ini adalah hasil daripada cetusan idea penulis melainkan yang dinyatakan sumbernya.

Segala isi kandungan blog ini dilarang diterbitkan semula sama ada di ‘copy-paste’ atau dijadikan bahan di mana mana forum atau blog persendirian dan sebagainya tanpa keizinan penulis.Tertakluk kepada semua post/entry.karangan original saya.Sekian, terima kasih.

Protected by Copyscape Original Content Check


TIP PENYUSUAN DAN KEIBUBAPAAN


http://sweetstory.yuitsumuni.com

Disclaimer on sweetstory.yuitsumuni.com: Artikel yang ditulis atau dikumpul sebelum tarikh 4 April 2010 adalah artikel yang terhasil/terkumpul dengan campur aduk perasaann tanpa pengetahuan yang sepatutnya.Namun entry dan artikel selepas 4 April 2010 adalah entry/artikel yang lebih menjurus kepada promosi susu ibu yang sebenar..selepas menyertai Malaysian Breastfeeding Peer Counselor(MBFPC) Training.