SWEETSTORY - TIP PENYUSUAN SUSU IBU

besekat kayuh tak ke mana

Mai saya nak tayang sikit

alat senaman yang hubby saya yang handsome tu laburkan

hahaha

kalaulah habis 2010 aku tak slim naya la aku!!!!

 

besekat

ginilah seadanya

kahkahkahkah

confirm ini sengaja nak tanyang harta!!!!

membongkar rahsia Cik Fid

Saya nak cerita

pada mulanya rasa tak mau cerita

nak rahsiakan seadanya tapi cerita saja la kan..kepada kawan-kawan…

saya dah cerita kat kak yan..maka ni nak cerita kat blog kahkahkah

misi saya untuk julung-julung kalinya abad ni

SAYA NAK TURUNKAN BERAT BADAN!!!

sekian terima kasih..tu saja nak cerita????

Tidakkkkkk

ada cerita panjang

kisah ni

sebenarnya apa yang dibeli???

hahahahaaaaa

gambar tiada dalam handphone…hahhaa

suami sayakan beli…itu alatan senamana untuk isteri dia..ala yang cycling tuh!

sebab apa??

sebagai bekas ahli sukan(ahli sukan la sangat tuh) Ubat nak turunkan berat badan memag tak ada yang lain melainkan bersenam!!!!!!!!

ko takyah la cadangkan jus mate-5 ka…herbalife ka apa ka….bleh buang masuk longkang!! serius!!aku ada setengah kotak HL kat rumah lagi…tapi aku stop consume sebab awal-awal ada le kesan lama-lama aku malas kahkahkah..bukan salah produk salah tukang telan…..

Ubat utama JOGGING tapi keluar subuh balik sesudah isyak mana nak ada ruang nak jogging…nak beli yang bendelah lari setempat tu macam bahaya ada anak kecil yang aktif angat nih…

maka belilah cycling machine…

sehari aku cycling dalam 20 minit/sesi atau 10km/sesi…cycling early in the morning dan setelah balik kerja….

memang mengeluarkan peluh menitik-nitik bau masam badan….

apasal saya ata saya hanya akan mujarab dengan senaman?sebab kalau saya cycling 10km dalam 30 minit saya mesti akan ke toilet wahahahahhahahahaa

idaklah menunjukkan kesan ramping etc tapi dapat merasakan ‘keringanan dalam badan’

agaknya baru tersentap lemak tepu!

dah mengayuh dalam 2km memang badan saya akan start membakar..panas panas…berpeluh…..

Saya harap dengan cara ini saya akan dapat kurangkan lemak tepu dalam badan…supaya saya nampak anggun jelita di mata dan hati suami saya…..

di samping itu saya dah 3 minggu memulakan mengambil maajun tradisional by kak Lana..sila google maajun bondaku lana lang…

tang bab grip-grip tu memang ada nampak kahkahkah….everytime first night ma! tak caya lu try la sendiri!wahahahahahaaaa

http://rahsia-lana.blogspot.com/2008/06/maajun-bondaku.html

ni neroecha la bagi aku link nih maka aku calling calling sms-sms kak lana….

dan maybe kombinasi MB dan senaman membuatkan aku akan ke toilet selepas sesi senaman..mana satu tak tau..tapi OK laa..ada la rasa ringan dan perut buncit tetap buncit tapi dah tak sendat sangat la baju kilang! wahahah tang perur sajo!

berapa berat badan saya dah susut???

kahkahkah baru sekilo saja laaaa

saya akan update siap tempek gambar kalau bebetul den leh dapatkan berat ideal…ataupun target yang lebih ekstrem berat masa form 5!bluueeekkkkkkkkkkk

cantik menderita

cantik menderita

aku tak ingat dah tayang ke belun..tapi aku terdengar RTM ada topik itu….

mengisahkan mereka yang menderita kerana nak cantik..menggunakan barangan solek tidak selamat

 

membuatkan aku tersenyum….

Alhamdulillah..aku bukan jenis menempek muka

hatta jerawat subur menonggek nonggek aku buat muka tebal kahkahkah….

suamiku memang mencintai ‘natural beauty’ aku kahkah

sungguh pantang kalau muka aku, aku warnai..setakat lipstik ja bleh pakai tapi aku pakai lips gloss…

kalau korang nampak aku lawa..komperm la aku memang manusia yang lawa kahkahkah…siot je kan?

yesss..

zaman sekarang macam macam jenis produk solekan wujud..menakutkan sungguh

dan manusia plastik pun ramai..mentelah manusia yang kalau buang make-up jadi individu lain..pun banyak..

ohhh bukan kutuk orang ya..cuma marilah berhati-hati dalam bab barangan solekan ini

bukan takat rosak kulit boleh menyebabkan kanser dan macam macam lagi…

esok lusa kalau aku bertukar menjadi cantik jelita wajib aku share punya..kahkahkah

Related Posts with Thumbnails

Loading

PENAFIAN

Yuitsumuni.com® adalah ‘personal blog’ dan tiada kaitan dengan mana-mana pihak lain.

Segala isi kandungan di dalam blog ini adalah hasil daripada cetusan idea penulis melainkan yang dinyatakan sumbernya.

Segala isi kandungan blog ini dilarang diterbitkan semula sama ada di ‘copy-paste’ atau dijadikan bahan di mana mana forum atau blog persendirian dan sebagainya tanpa keizinan penulis.Tertakluk kepada semua post/entry.karangan original saya.Sekian, terima kasih.

Protected by Copyscape Original Content Check


TIP PENYUSUAN DAN KEIBUBAPAAN


http://sweetstory.yuitsumuni.com

Disclaimer on sweetstory.yuitsumuni.com: Artikel yang ditulis atau dikumpul sebelum tarikh 4 April 2010 adalah artikel yang terhasil/terkumpul dengan campur aduk perasaann tanpa pengetahuan yang sepatutnya.Namun entry dan artikel selepas 4 April 2010 adalah entry/artikel yang lebih menjurus kepada promosi susu ibu yang sebenar..selepas menyertai Malaysian Breastfeeding Peer Counselor(MBFPC) Training.