SWEETSTORY - TIP PENYUSUAN SUSU IBU

hahahah rasanya dah tampal sini tapi nak tampal lagi

Snap press kebanggaan saya

cara nak remove snap button

How to remove snaps

 

atau nota dari  sini

Removing Snaps

It is much easier to attach a snap than to remove it.  But if you have made a mistake with your plastic snap, you can try to remove it in a number of ways:

– Apply a small amount of heat to the cap prong at the center of the snap which holds the snap together. The heat will melt the prong, which will allow you to simply pull the 2 pieces of the snap apart. You can use a soldering tool if you have one (eBay has inexpensive “soldering pencils”), or just heat up the tip of a fork tine over a flame and quickly place it against the prong to melt it.

– Small pliers, wire cutters, or nail clippers can also be used to chip away at the sides of the snap or the snap prong until the snap breaks.

– Use a leather hole punch tool to punch a hole around the smushed prong.  This will create a larger center hole in the attached socket or stud, which will allow you to simply pull the 2 sides of the snap apart.

– Use a dremel/drill with a small rounded tip against the prong until the snap can be removed.

– Place your fabric upside down under the press (cap side up) or sideways. Press down as if you were applying a snap, and it should fall off.  We have a video showing how to do this with both the snap press and the pliers here.

Whichever method you try, be sure to go slowly so that you don’t damage your fabric.

more info

Instructions for Snap Press

Please watch or read the instructions in their entirety and practice on scrap fabric before using your press!

The instructions apply to both the DK-93 and the DK-98 KAM presses.

Snap Press

Hahahaha

masih ceriyta DIY lagi

kakaka

ampun maaf ya

snap press…

Harta yang BERAT

apa guna?

untuk meletakkan snap button kat kain

ni dies dan buttons…

weekend lepas juga aku gunakan untuk buat velcro kat cloth pads aku dan aku gantikan dengan snap button sebabnya?huduh sungguh jahitan aku menempekkan velcro hahahahhahahahaha

tapi baru tukar 50% daripada velcro CP ke button ada separuh lagi belum dilaksanakan..kalau rajin aku buat kalau malas tak yahhhhh

sesambil praktis guna snap press maa

ohh aku beli kat mana?beli kat tinytapir.com

harga RM213 (masa aku beli la) dengan satu die

extra die RM40/pc

Related Posts with Thumbnails

Loading

PENAFIAN

Yuitsumuni.com® adalah ‘personal blog’ dan tiada kaitan dengan mana-mana pihak lain.

Segala isi kandungan di dalam blog ini adalah hasil daripada cetusan idea penulis melainkan yang dinyatakan sumbernya.

Segala isi kandungan blog ini dilarang diterbitkan semula sama ada di ‘copy-paste’ atau dijadikan bahan di mana mana forum atau blog persendirian dan sebagainya tanpa keizinan penulis.Tertakluk kepada semua post/entry.karangan original saya.Sekian, terima kasih.

Protected by Copyscape Original Content Check


TIP PENYUSUAN DAN KEIBUBAPAAN


http://sweetstory.yuitsumuni.com

Disclaimer on sweetstory.yuitsumuni.com: Artikel yang ditulis atau dikumpul sebelum tarikh 4 April 2010 adalah artikel yang terhasil/terkumpul dengan campur aduk perasaann tanpa pengetahuan yang sepatutnya.Namun entry dan artikel selepas 4 April 2010 adalah entry/artikel yang lebih menjurus kepada promosi susu ibu yang sebenar..selepas menyertai Malaysian Breastfeeding Peer Counselor(MBFPC) Training.