SWEETSTORY - TIP PENYUSUAN SUSU IBU

bermain main bersama…

Alhamdulillah

dah 2 minggu kat Taska anak saya sudah dijalankan semula ‘kelas’ belajar iaitu isnin sampai rabu dan kelas art khamis dan jumaat

minggu ni dia buat UFO

dan ulat daripada kertas bekas telor tu tapi tak dan nak ambik gambaq…dah kena buang dengan daddy sebab kami agak curiga akan keselamatan.mana la tau ada hama kaaa…

anak aku nih kan….Alhamdulillah..dah pandai TAIP nama sendiri..TAIP ya bukan tulis hahahahhaahaaaaa

ok la tuuu

selain daripada itu

anak  aku ni suka main jual jual barang

dia jadikan ‘buah’ dam dan kad memory sebagai duit

(sebenarnya dia berangan nak monopoli set)

mana acik Cik wa ni..kata nak tunjuk set monopoli junior yang dia jual!

mommy tunggu tauuu

inilah ‘duit’ mata wang rasmi kedai dalam rumah.

macam macam ada dijual

daging gajah?daging rimau???segalanya ada!macam macam ada!!

tiket naik UFO pun ada!

Taska dan pengurusan EBM

wahai ibubapa semua

ketahuilah anda bahawasanya bukan semua pengasuh/pekerja taska tahu menguruskan EBM…expressed breastmilk…

Walaupun disarankan menyokong penyusuan susu ibu tidak ramai punya kesedaran itu

itulah hakikatnya

Masih ramai yang GELI melihat susu ibu..tapi tak geli pula tengok susu lain…hahahaa

Ada yang anggap memanaskan susuibu itu renyah..tak renyah pula ya nak kena bancuh susu

itu semua alasan manusia sahaja

Jika anda sedang mencari Taska…silalah tanya banyak-banyak..kalau boleh …anda perlu ada persediaan rapi….kena plan apa nak tanya

sila masuk ke dalam Taska

dari depan sampai ke dapur sampai ke bilik air dan tandas

mengapa nak kena check semua??

untuk memastikan selamata

untuk memastikan bersih

untuk memastikkan selesa…

Dan beritahaulah awal-awal yang anda akan menghantar anak bersama EBM…

jika mereka menerima maka anda WAJIB tanya mereka cara mereka uruskan EBM itu..

tanya tanya tanya…

sambil sambil tu buatlah lawak serba sikit hehehehhehehehee

Saya rasa macam nak je ajak kawan kawan pi bagi free talkk kat pekerja pekerja Taska

Kalau bukan LC takleh bagi talk erk??

kahkahkahkah

Related Posts with Thumbnails

Loading

PENAFIAN

Yuitsumuni.com® adalah ‘personal blog’ dan tiada kaitan dengan mana-mana pihak lain.

Segala isi kandungan di dalam blog ini adalah hasil daripada cetusan idea penulis melainkan yang dinyatakan sumbernya.

Segala isi kandungan blog ini dilarang diterbitkan semula sama ada di ‘copy-paste’ atau dijadikan bahan di mana mana forum atau blog persendirian dan sebagainya tanpa keizinan penulis.Tertakluk kepada semua post/entry.karangan original saya.Sekian, terima kasih.

Protected by Copyscape Original Content Check


TIP PENYUSUAN DAN KEIBUBAPAAN


http://sweetstory.yuitsumuni.com

Disclaimer on sweetstory.yuitsumuni.com: Artikel yang ditulis atau dikumpul sebelum tarikh 4 April 2010 adalah artikel yang terhasil/terkumpul dengan campur aduk perasaann tanpa pengetahuan yang sepatutnya.Namun entry dan artikel selepas 4 April 2010 adalah entry/artikel yang lebih menjurus kepada promosi susu ibu yang sebenar..selepas menyertai Malaysian Breastfeeding Peer Counselor(MBFPC) Training.