SWEETSTORY - TIP PENYUSUAN SUSU IBU

image

Lihatlah…before&after!
Sangat mengujakan!
Saya sukaaaaa..

Cik Fid cencang macam-macam benda guna turbo chopper ni!

Cuma kalau nak chop daging tu ambil masa sikitlah…

Berminat nak beli?
Retail price RM129(semenanjung malaysia)

Sekian

image

Ini bukan air asam. Ini bahan yang saya dah ‘cincang’ untuk dijadikan air asam cicah ikan bakar& daging bakar
Bawang
Cili kecil
Tomato
Sangat memuaskan hati saya sebab
Saya tak perlu guna lesung batu..kihkihkih
Saya suka… nak lagi halus ‘cincangannya’ tarik banyak kali sikit…
Gitu
my tupperware turbo chopper
tupperware turbo chopper

image

Ikan dan daging di atas griller..ahhh sedapnyaaa

Air asam pencicah…RESEPI
Bahan-bahan
1. Cili
2. Tomato
3. Bawang
4. Perahan jus limau
5. Belacan
6. Daun kesom
7. Garam

Cara buat
1.-3. & 6 dicincang dengan tupperware turbo chopper then campurkan dengan 4.5 & 7….
Gaul rata
Siap.

Related Posts with Thumbnails

Loading

PENAFIAN

Yuitsumuni.com® adalah ‘personal blog’ dan tiada kaitan dengan mana-mana pihak lain.

Segala isi kandungan di dalam blog ini adalah hasil daripada cetusan idea penulis melainkan yang dinyatakan sumbernya.

Segala isi kandungan blog ini dilarang diterbitkan semula sama ada di ‘copy-paste’ atau dijadikan bahan di mana mana forum atau blog persendirian dan sebagainya tanpa keizinan penulis.Tertakluk kepada semua post/entry.karangan original saya.Sekian, terima kasih.

Protected by Copyscape Original Content Check


TIP PENYUSUAN DAN KEIBUBAPAAN


http://sweetstory.yuitsumuni.com

Disclaimer on sweetstory.yuitsumuni.com: Artikel yang ditulis atau dikumpul sebelum tarikh 4 April 2010 adalah artikel yang terhasil/terkumpul dengan campur aduk perasaann tanpa pengetahuan yang sepatutnya.Namun entry dan artikel selepas 4 April 2010 adalah entry/artikel yang lebih menjurus kepada promosi susu ibu yang sebenar..selepas menyertai Malaysian Breastfeeding Peer Counselor(MBFPC) Training.